torsdag, augusti 09, 2018

Den gallsjuke glassologen

Ligger i ett mörkt sovrum i Mellbystrand. Har känningar i gallan. Vidrigt men antar att det är ett tecken på att jag har haft en bra semester iallafall. Fett, alkohol och förslappad dekadens. Livet.

Var ute och försökte mig på en springrunda i skogen häromdagen. Det var svårt. Joggade med en känsla av motighet i två kilometer. Två till under svår vånda och ytterligare två i total misär. Satt på en bänk vid det avbefolkade utegymmet efteråt och stank slaggprodukt. I bilen tillbaks till stugan lyssnade jag på en P1-intervju med Per Holmberg. Fick klimatångest. Glaciärologi är tydligen hans gebit nu. Jag skrockade lite för mig själv för jag tyckte först att de sa glassologi. Tror jag hade kunnat föra mig rätt bra i den branschen. Ytterligare ett tecken på total förslappning.

Bara dagar kvar av den här sexveckorsrespiten från jobb och vardag. Det har varit en bra semester. Ändå har jag mindre separationsångest än vanligt. Känns som att det är dags att tjyvkoppla hjärnhalvorna och komma in i matchen igen. Saknar samhällsdebatt, kulturell stimulans och det vardagliga tjabbet lite. Men först tre dagar på idealistisk musikfestival i Slottskogen. Skonsamt avslut.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du har väl inte missat dessa "vattenhål", World of Riccardo och SIA´s glass-outlet i Slöinge? dyr/std glass i stora lass! Slöinge kafferosteri är fantastiskt Ni har väl åkt slöingerundan? ostar, glass, chark, kaffe - allt närtillverkat och i toppklass och i fin natur. En avstickare till Öströö fårfarm och sen Warberg Tomat är också att rekommendera. Go Halland! Mvh/Exilväshötten

mikebike sa...

tackar för tipsen. vi har varit på det mesta där. riccardo var jag på första gången säkert för tio år sedan. det är heroin i glassform. men slöingerundan och Warberg får vi spana in.