lördag, januari 21, 2012

Men avgå då nån gång för fan...

Idag åker skandalsossen Juholt och hans jävla mustasch förhoppningsvis ut med röven före. En gång för alla. Han kan kalla det vad fan han vill, men det är knappast av fri vilja han kommer att annonsera sin avgång kl 15.

Jag är så trött på dokusåpan Juholt att jag troligen kommer börja lipa om han biter sig kvar en vecka till. Jag orkar inte se honom stå och gaffla på i delirium mer nu. Ska bli så jävla skönt att få glömma honom. Ända till sommarens barturne.

Och om någon enda liten jävla journalist någonsin plockar upp den gamla tobleroneaffären efter det här så kommer jag att personligen känna mig tvungen att viga mitt liv till att straffa personen i fråga. Inget kommer historiskt kunna mäta sig med den revy av gyckelspel som pågått i det gamla arbetarpartiet på sistone. Att ens jämföra förtroendebristen mellan Sahlin och Juholt är ett dåligt skämt.

Kulbo.

15 kommentarer:

Dano sa...

Men hörru! Att jämföra Juholts klavertramp med Sahlins dito blir ju bara löjligt. Hennes överträdelser är ju så många att man tappar räkningen.

Om sossarna vill vinna valet borde dom ta in Bodström. Skit i kompetensen, ta någon vars personlighet folk gillar.

David sa...

Gud hör bön. Nu lämnar muschen.

Petra sa...

Och äntligen försvann han. Juholt var inte rätt person från början. men jag säger som Dano, Juholts överträdelser är ingenting mot Sahlins.

Six sa...

Ut med dom. Allihop.

el Guapo sa...

Har aldrig hört människan öppna brödintaget vilket känns jävligt befriande. Men har med stor fascination följt farsen Juholt från andra sidan klotet.

Kändes uppenbart att han klamrade sig fast så länge det gick för att inte gå miste om den ekonomiska ersättning det hade inneburit om han oavsett resultat hade lyckats sitta av två år på posten.

För mig säger det allt om de Socialdemokratiska ledarna idag. Do as I say not as I do. De beter sig som överviktiga megalomaniska fackpampar som bara dyker upp på företagen då det vankas konferens, julmiddag eller give-aways.

Men grunden i problemet är varken Juholt eller bristen på vettiga ledare. Det är politiken som sådan. Under åren 1932-1988 fick sossarna över 40 procent av rösterna i varje enskilt riksdagsval. Men i de senaste sex riksdagsvalen, 1991-2010, har Socialdemokraterna endast vid ett enda tillfälle (1994) fått över 40 procent av rösterna.

De missar själva poängen med att stå på folkets sida. Folket själva står nämligen på andra sidan. Folket röstar på ett annat alternativ. Man kan inte fortsätta försöka banka in en gammal politisk ideologi i huvudet på människor som inte håller med längre för att sedan skylla på Juholt eller media när det inte funkar.

Förändring eller död. De svenska partier som vågat förändra sig mest de senaste 10 åren är också de som folket har visat sig ha ökande förtroende för. M, MP och sorgligt nog SD.

Bodström är deras enda chans om de vill vinna valet. Östros och Nuder vinner valet år M. Men det blir väl nån ny tjock gubbe som har "ordentlig förankring i partiet".

Lycka te.

Anonym sa...

Bodström har/hade lite problem med näsgodiset och är för mycket brat, hans närvaro i riksdagen är i bästa fall sporadisk, med alla böcker och advokatfirman. I dessa dagar av medial bevakning måste man vara fläckfri, någorlunda utbildad, ha kontroll på käften, ha sett ett kvalificerat jobb från insidan och vara sympatisk, osv. Och där sket det sig för sosseriet. (S som parti dog med Anna Lindh) Mvh/Exilväschötten

Me and my dark secrets sa...

Du har inte funderat på om du är ett dåligt skämt?

Internal server error sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Internal server error sa...

Läs den här vettja!

http://hejasara.blogspot.com/2011/12/el-diablo-blanco.html

Anonym sa...

Paggan for president!

mikebike sa...

Dano: kanske lite dåligt påläst men, vad gjorde Sahlin som var värre än att fiffla med boende, bilar/resor?

Petra: Berätta om sahlins överträdelser. helt ärligt. jag minns inte.

el guapo: tack. det var det mest klarsynt skrivna inlägget du gjort här. nästan värt ett eget gästinlägg.

exilväschötten: men han är ganska omtyckt och sossarna behöver en posterboy/girl nu, inte en fet gubbe till.

Spader Ess sa...

Som jag ser det så har visserligen Juholt begått en hel del misstag och framför allt då PR-mässigt. Men jag ser det som att han inte ensam bär skulden till detta platfall.

Partiet borde se till att man omgärdar sina tongivande personer med lite mer professionella medarbetare som kan avlasta och sköta runtomkring arbetet. Samtidigt behöver man göra valet av partiledare mer öppet och demokratiskt.

För att inte snacka om alla mixade signaler som kommit från VU.

Min Röst på ny partiledare är Juttan. Kanske inte helt redo, men känns mer stabil än många av dom andra betongrövarna.

mikebike sa...

me and my dark secrets: Många gånger.

internal server: haha ska jag göra!

anonym: njae, det tror jag inte.

spader ess: Den som lever får se.

zwen sa...

Varför inte göra en transatlantisk variant och låta mer eller mindre kända människor kandidera till partiledarposten. Paolo Roberto har ju kandiderat till riksdagen en gång i tiden. Eller varför inte han Robinsonvinnaren - Jan Emanuel? Rikard Wolff och Henrik Schyffert är ju två andra kända sossar. Vill man röra om i grytan riktigt jävligt så kan de ju alltid ta Gardell.

zwen sa...

...han fotbollsspelaren, deckarförfattaren och "på fortet-deltagaren" - Thomas Bodström - finns ju också att tillgå...