torsdag, juni 02, 2011

Demokratin gone to far


75% av svenska folket (får jag förmoda att Metro syftar på) tycker att kungen ljuger. Ehh va?

Man må tycka att kungen är en riktig rövgubbe, en statligt avlönad clown, en man som haltar både vad gäller talets och det skrivna ordets förmåga. Man kan tycka att den svenska kungen är en riktig mes. Eller att han samlat på sig tillräckligt med skit för att förtjäna ett riktigt kok stryk på pungen av sin tyska fru. 

Det är rätt troligt att han bär med osanning. Det vore ju till och med konstigt om det inte finns mer skit på kungen, med tanke på att han är så hej och du med halsknullare som Ajje, Noppe och Co. 

Men man kan inte bara gå runt och "tycka" att kungen ljuger, baserat på vad tveksamma mediakanaler rapporterar om honom och hans kladdiga gubbhäng.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Är inte allt som står i tidningen sant?

Är inte jugoslaviska kriminella trovärdiga "objektiva" källor som handlar av medborgerlig nit utan hänsyn till egen ekonimisk vinning och personlig uppmärksamhet?

Hur skall detta sluta....

-Luca

Anonym sa...

Sån här språksjangsering gör mig jävligt trött. Vad är det för fjortisar som sätter rubriker på Metro eg?

Harvest sa...

Är det fel av mig att önska att innebörden av löpsedeln hade vart lite lite annorlunda? I en god värld hade det sett ut så här i stället:

"Tre av totalt fyra svenskar som bryr sig tror att kungen ljuger (Och den sista är Tarras Wahlberg)."

Spader Ess sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Spader Ess sa...

Dessutom så är det han gjort (som vi hittills vet om) inte olagligt. Och skulle de aktuella händelserna ha varit det så skulle dom varit preskriberade vad jag kan förstå.

Sedan är det kanske inte så lämpligt för en person som Kungen att stå och blåljuga i media för sina undersåtar(om det nu är det han gör (troligen)), eller ha samröre med kända kriminella. Men det är en annan sak.

Att nymoralisterna i media vill löpsedel-döma honom för moraliskt förfall för något som hände på koks-stinna 80-talet finner jag bara komiskt.
Han skulle bara sagt, visst jag var där, drinkarna var goda, maten usel men underhållningen var bra. Så hade detta blåst över på en vecka...

Anna sa...

Jag är mot monarkin av princip. Ännu värre än själva statsskicket är att de kungliga försöker bära upp en kristen livsstil från 1800-talet. Inte skriva sig på samma adress innan man är gifta, inte kolla på strippshow, inte vara otrogna, inte skilja sig, osv. Alla vet att medlemmarna av kungahuset är vanliga människor men ändå kan de inte erkänna det. Hyckleri kallas det och media gör allt för att dramatisera. Jag blir inte arg för att kungen ljuger, jag blir arg för att de någonsin har försökt framstå som perfekta på ett sätt som vi icke-kungliga övergav för ca 50 år sedan.

Anonym sa...

Spader Ess, det spelar ingen roll om det är brottsligt, kungen kan inte ställas inför rätta!

el guapo sa...

Kungen är för mesig. Hade jag varit kung hade hela den här skitstormen varit över och Mille Maldovic eller vafan han heter varit halshuggen och svenska journalistkåren slängda i fängelsehålan av mina mäktiga kungamän.

På DN-löpet hade ni fått läsa

"Meddelande från er Kung: Kära folk, sitt still i båten, ät rikligt med fibrer och håll käft jag är för fan Kungen. Slut på meddelandet."

Förtroenderas förtroendeschmas. Plötsligt dikterar Jan Helin, två pengaöverkåta sensationsförfattare och nån jugge i Harley Davidsson-jacka över folkets förtroende. Fuck that shit. FUCK THAT SHIT.

Caravaggio sa...

Det är fantastiskt att folk inte tror att han ljuger utan att dom tycker att han gör det.

metalmulle sa...

En TT-intervjuv är hyfsad tung.

Johanna sa...

Hej. Igår på Liseberg var det så lite folk att vi fick åka Kanon tre gånger i rad, utan att gå ur. Tänkte genast på ditt inlägg om vardagsvinter (fatta lyckan liksom) och var tvungen att länka till dig. Hoppas ok. :)

Dano sa...

Ärligt talat vem bryr sig om kungen?

Jag har fan knappt en åsikt om månadens ämne – kungahusets vara eller inte vara (då räknar jag ändå mig själv som åsiktsmaskin).

Jag får inte ens en tillstymmelse till ryck i ena ögonbrynet när det står feta sensationsrubbar på löpen. Ungefär 9.9999999999999999% av min alldagliga vardag är väsentligare än om kungen ljuger eller inte.

Att Metro skriver massa smörja är såklart inte kul men jag är inte det minsta förvånad.