tisdag, juni 07, 2011

Andra löppasset avklarat!

Jag skriver inte ens om det första då det bara skulle bli en ledsam studie i yrsel och blodsmak. Inte för att det blev så mycket annorlunda den här gången.

Nuvarande status är att jag har en nybörjarrunda på 3,5 km som jag kommer köra på ett par gånger nu i början. Jag snittar 5,45 min/km vilket är en jävla skittid såklart, men min kollega J sålde in den lilla gnutta "positiv nyhet" i det hela. För att klara Göteorgsvarvet på under två timmar måste man snitta 5.40 (jag har inte kontrollerat hennes matematik) vilket jag med andra ord ligger rätt nära redan. Nu gäller det bara att pusha min tid med 5-6 sekunder och sedan palla ligga på det sex gånger så långt. Det blir en baggis... ehh?

Hittills har min strategi varit att försöka vara lite bajsnödig redan när jag går ut, för att på så vis vara lite extra taggad att snabbt ta mig hem igen. Men det är (som killen på bilden nedan bittert fick erfara) en allt för riskabel strategi inför en halvmara. Så jag får försöka komma på något annat.

Skjut mig direkt om detta händer!

16 kommentarer:

Fifi sa...

Åh, nej, det är ju fruktansvärt jobbigt att springa när man är bajsenödig, dessutom får man ju extra tyngd att släpa på!

nataber sa...

AMEN BLÄÄÄÄÄSCHH!!! haha stackarn.

Talsey sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Mikael: något för dig?

www.imdb.com/title/tt1680136

"Ute" nu.

//Anders

Johanna sa...

Hahahaha, jag älskar hur ALLA på bilden stirrar chockat på den stackaren. Man tänker ju: ta en paus på närmsta McD-toa kanske?

Ull sa...

Det där kan hända även om man inte är bajsnödig när man ger sig ut. Det finns något som kallas löparmage...

5:45 min/km är en bra utgångstid. Man brukar kunna kapa ganska mycket rätt snart. Jag skulle råda dig till att vara ute i minst 30 min/pass. Och faktiskt att strunta i hastigheten till en början, det är viktigare att få in ett flyt i löpningen och att tycka att det är roligt, det tycker man sällan om man är spyfärdig efter varje pass. en känsla av "det här kan jag göra bättre" är mer önskvärd.
Fokusera på att passen blir regelbundna (3 gånger/vecka är lagom) och öka inte distansen alltför snabbt (skaderisk).

/3 Göteborgsvarv i bagaget

Ontherun sa...

Det där händer inte hur bajsnödig man än är.

..sedan förnekar jag inte att en naturbajs är oundviklig om man leker inbiten löpare väldigt aktivt, men på motionsnivå sker inte heller det om man inte vill det.

Förhoppningsvis dröjer det inte länge innan det blir trevligare för dig att springa Mike.

Soffie73 sa...

Det var väl inte så att det hände i slutet av loppet heller, utan efter typ 1,5 km om jag inte minns helt fel.

Nemo sa...

Precis som Ull skriver - långsammare o längre
En hyfsat vis person sa; Du bör springa i ett tempo
som gör att du längtar ut dagen därpå.

En 6 km-runda i 6:30-tempo... kanske?

mikebike sa...

Fifi: haha ja ballasten, den vinkeln har jag inte sett innan.

nataber: ja jag vet inte om det är synd om honom. Om han hade brutit hade det varit synd om honom. Nu sprang han ju självmant hela varvet nerbajjad.

Anders: im on it!! fan vad gött det ska bli.

johanna: ja det finns ju dessutom uppställda bajamajor lite här och var på banan vad jag har förstått. Kan vara värt ett par minuter sämre tid kan jag tycka.

ull: löparmage? fy fan nu blev jag rädd. vad är det? och tack för tipset.

ontherun: tack, det hoppas jag med. att det inte dröjer. för nu är det typ sämst.

soffie73: ja och vilket som är det helt fruktansvärt.

nemo: och vem var den visa personen mån tro? ja det kan vara nåt, jag får ge mig till tåls.

Karin sa...

Ja fy fan, jag stog ute vid Eriksberg och kollade det året. När elitlöparna sprang förbi drog det plötsligt in en stank utan dess like...där var han. Han kom topp tio eller nåt har jag för mig (fast blev ju snarare ihågkommen för nummer två). Läste en intervju med honom efteråt där han sa nåt om att "den dagen nåt sånt här får mig att bryta kan jag lika gärna lägga av". Drivet ändå, det måste man säga.

mikebike sa...

Karin: hahaha ja fan. Vilket självförtroende av stål han har. Kredd för det.

Ida sa...

Nej! Allvarligt, är det bajs? Det var det vidrigaste jag sett på länge...

Btw! Utan att löpa skiten ur mig (höhö) så har jag senaste 3 månaderna gått ner 7.5 kg med viktväktarna. Så det går ändå. De sektliknande mötena med invägning gör mig lite peppad faktiskt. Och så flinar jag lite åt 50+-tanterna som verkligen försöööker, men slutar efter 3-4 veckor.

Sån e jag.

adde sa...

Kul att du kört igång igen. Kan tipsa om att logga dina löp på jogg.se så ser man enkelt sina förbättringar. Där finns också en massa bra funktioner, forum och artiklar. Det är gratis och man kan välja att kunna ses av ingen, alla eller bara de man själv lägger till som vänner.

Ull sa...

Vad löparmage är? Jag tar den enkla utvägen och ber dig googla.
Läs gärna trådar i ämnet på träningsforumen Funbeat och Jogg.

Hissmannen sa...

Rekommenderar att du tränar i 6:30 tempo tills du fixar att springa 60 min utan uppehåll.. därefter kan du alternera Intervall-pass med Distans-pass. Distans-passet skall ligga på 1-1.5Mil i ett LUGNT tempo (strax över 6min).

Anledningen är följande. Att skaffa kondis som räcker i 21km fixar du på 3-4mån, att bygga upp muskulaturen och tåligheten i senor och muskelfästen tar betydligt längre tid..

Om du går ut för hårt nu i början så kommer du att dra på dig skador som i värsta fall äventyrar ditt mål.. (tex bristningar, löparknä, gubbvad osv osv..)

Jag började för 2 år sedan med målet att springa i år och tog varvet på 1:50:13..

Lycka till :P