tisdag, maj 24, 2011

Otack är världens lön!

Vad krävs för att förlora sitt jobb idag egentligen? Den kristna domedagsprofeten Harold Camping har vid ett flertal tillfällen missskött sitt jobb med att förutspå världens undergång. Ett rätt grovt misstag kan man tycka, eftersom det märks rätt tydligt om man har fel. Redan 1994 kampanjade han hårt för ett datum i maj. När inget hände satte han ett nytt domedagsdatum till så sent som nu i lördags. Ytterligare ett löst skott visade det sig. Och nu tänkte man ju att han åtminstone skulle bli inkallad till chefens kontor för att få sig en ordentlig uppsträckning. Men icke.


Harold Camping kör på som han alltid har gjort. Han sätter ett nytt datum. Den här gången ska tydligen apokalypsen innefalla mitt under oktoberfestivalen. Attans. Men med Harolds usla track record är det ingen högoddsare att hoppas på att det inte blir av då heller.

Frågan är hur mycket kredd Harold Camping egentligen har kvar i sina led. Jag menar, inte ens hans trognaste anhängare kan väl ha undgått att det osar lite väl mycket bluffverkstad om den gamle gneten. Till och med "En Ding Ding Värld" var ju bättre på att skapa trovärdiga sensationsnyheter.

Samtidigt får man ge honom en sak. Domedagsprofet måste vara lätt det otacksammaste jobbet man kan ha. För ju duktigare man är desto mindre belöning har man att vänta sig. En duglig självmordsbombare kammar ju hem sjukt mycket mer uppskattning. Till och med mimartister måste känna större tacksamhet än en domedagsprofet. Nä, snacka om att Harold Camping har ett riktigt pissjobb. Han blir ju bara utvärderad när han gör fel. 

15 kommentarer:

Jo tjena sa...

Jag tror att han fick för få kramar som liten.

Johanna sa...

Nu får vi sitta här och bita på naglarna och darra av skräck ett halvår till då, med andra ord.

Anonym sa...

Är domedagsprofet inte det enda jobbet där man VILL tat de skall göra bort sig?

Good bless America!

-Luca

mikebike sa...

jo tjena: säkert säkert.

Johanna: ja den nervositeten alltså. ska man passa på att maxa blancolån och leva lyxfällan fullt ut innan skutan kantrar då eller?

Luca: jo det är det nog.

Spader Ess sa...

Fast nu hade han väl inte riktigt räknat fel. Det var väl så att feltolkningen (om man såg andligt på det hela (hur nu det går till?)), så var starten på undergången nu i maj, men vi får vänta i 5 månader innan vi ser slutresultatet....

Cool Gubbe det där. Tycker att Alf Svensson börjar närma sig en ålder då han kan kosta på sig att han lite skönt senildement kan bli Sveriges svar på domedagsprofet och lite mer svavelosande och börja raljera tungotalandes i media. Carola skulle lätt haka på som andlig sidekick och sedan har vi en fantastisk dynamisk duo som kan underhålla oss anda fram till undergången...:-)

mikebike sa...

spader ess: vet du jag har många gånger tänkt att Affe skulle bli en helt suverän tv-pradikant. En sån där riktig jävla nötboll.

Spader Ess sa...

Vi får starta upp en Facebook grupp så kanske han kan ta sitt (o)förnuft till fånga. Se det som ett kall och tecken från Gud nu när folk inte rör sig i skog och mark så mycket så man riskerar att missa alla brinnande buskar och sådant som vår herre använder som kommunikationsmedel historiskt.. :-)

adde sa...

Siewert Öholm ligger nog närmare om man räknar knäppispoäng? Alf känns lite för lugn för att bli så där eldigt wacko.

mikebike sa...

spader ess: bra idé!

Adde: du, i de lugnaste vatten.

Nonsensakuten sa...

På tal om snubbar som uppenbarligen misslyckas men som ändå sitter kvar är ju kommunistkoryfén Lars Ohly ett praktexempel. Han tog över 2004. Valet 2006 fick partiet 5,8 % och valet 2010 fick man 5,6%.
Vilket annat parti som helst hade efter detta fiasko sparkat sin ledare med buller och bång men inte de gamla Moskvakramarna inte...

Raggoparden sa...

är det bara jag som funderat över hans efternamn? Som han Banting som patenterade bantningen? Tältförsäljare Camping?

t.b.f.t.e. sa...

Han känns inte så suave på profetior. Om inte jorden går under om fem månader borde han känns sig lite skamsen... Det hade jag gjort.

mammakicki sa...

Jag tror Alf är en perfekt kandidat, speciellt om han har hunnit bli lite senildement. Kristdemokraternas politik är lite senildement.

optikerdotter sa...

Jag kanske borde tipsa Camping om en snubbe som kom in på jobbet idag, klädd som en sikh och snackade engelska som Apu i Simpsons.

Han var en "fortune teller" enligt egen utsago. Han bad om min hand som tydligen visade två stora lyckor som skulle drabba mig i framtiden. Som bevis på detta hade skrev han en färg på en lapp, som han knöglade ihop och gav mig. Sedan sa han att jag skulle säga en färg, vilken som helst! Då sa jag blå, som det såklart stod på lappen. Sedan skulle jag säga en till färg, vilken som helst! När jag då sa orange, tittade han allvarligt på mig och sa: "Nooooo! Orange is not a colour of luck, pick another colour!"

Jag undrar om jag fortfarande kommer att drabbas av lycka när jag sa fel färg OCH när jag inte betalade honom några pengar. Inte ens när han tog fram bilder på fattiga människor. Jag hoppas på lycka i alla fall. Så jag väntar nu på att det ska drabba mig, vilken dag som helst nu. Gärna innan jorden går under.

I vilket fall verkar hans träffsäkerhet ungefär lika med Campings. De kanske skulle trivas ihop.

Nonsensakuten sa...

Hörde att Camping behöver hjälp. Han har fastnat i sin brassestol och kan inte komma upp. Oförutsett.