onsdag, november 10, 2010

Ett brev till Spiderchick

Hej!

Jag tror att du (och dina läsare) missupfattade mitt inlägg rätt så jävla mycket. Förvånansvärt mycket. Eftersom det ramlar in så mycket bitska kommentarer från ditt håll kände jag mig nästan tvungen att gå in på din blogg igen. Där läser jag att vi har en bloggbeef. Nej, det har vi inte. Den kommer du få driva själv om du känner för det.

Låt mig klargöra några saker:

- jag framställer inte dig på ett vidrigt sätt.
- Jag spyr inte galla över dig.
- Jag hatar absolut inte dig, jag vet inte ens vem du är.
- Jag har INGA som helst problem med dig som person.
- Inlägget nedan handlar INTE om dig. Du råkade bara bli en del av det i rena farten.
- Jag antyder INTE, som du påstår i din blogg, på något sätt att du skulle vara en "hjärndöd, fånig liten brud, en bimbo utan något som helst intellekt".
- Jag spekulerar INTE överhuvudtaget i hur roligt eller tråkigt ditt liv må vara.

OK?

Det jag gjorde var:

- Jag skrev ett inlägg om att byta bloggbokmärken OCH hur skönt det är att rensa bort bloggar som bara är slöseri med tid/liv att följa.
- Jag nämner dig som det perfekta exemplet, eftersom jag länge haft dig i min reader men verkligen inte kan förstå underhållningsvärdet.
- Jag beskriver med en något raljant ton, tydliga exempel och några öppet effektsökande överdrifter varför din blogg tråkar ut mig.
- Jag skriver klart och tydligt att jag INTE har något horn i sidan till dig. Att du säkert är en jättebra tjej. Trevlig och allt.

Hur kan du tolka mitt inlägg som hatiskt?

Jag uttrycker bara min högst personliga åsikt om din blogg i ett inlägg som inte ens är riktat till dig. Inte heller länkat. Och ja, jag tycker verkligen att den är astråkig. Jag vet att jag inte behöver fortsätta läsa, jag kommer inte att göra det heller. Du skriver aldrig (i mina ögon) något intressant, kul, allvarligt etc. Du skriver, som jag påpekade, rena statusuppdateringar. Perfekt för Facebook. Dåligt för min reader.

Slutligen. Jag sätter mig inte över ditt bloggande. Du skriver om precis vad du vill. Jag kommer inte opponera mig (eftersom jag inte kommer se inläggen igen). Det var lite det den delen av mitt inlägg gick ut på. Att jag säger upp prenumerationen. Jag pallar helt enkelt inte. Däremot är det fantastiskt att dina läsare finner så stort nöje i dina texter. Jag berömmer dem ju till och med i mitt inlägg. Maken till lojala läsare har jag aldrig skådat. Bloggläsarnas marinsoldater. De kan verkligen ta emot hur mycket som helst.

Vem vet. Kanske kommer du till och med tacka mig en vacker dag. Din blogg fick ju verkligen en kickstart nu. Det är för övrigt det första roliga inlägget jag har läst från dig (det tycker uppenbarligen dina läsare också). Jag kommer att spara ner det tillsammans med kommentarerna och läsa när jag känner mig lite hängig.

Ps.
Fin bild förresten. Är den ny eller är det samma som du alltid använder? :)

72 kommentarer:

ullis sa...

Jag tycker du har rätt. Vi är väl lika där i att vi letar efter bloggar där folk skriver, du vet. Skriver. Inte bara rabblar vad som har gjorts. Lite spänning, lite färgfulla beskrivningar, lite överdrigt här och där.

tmw sa...

Det var fan det roligaste kommentarsfältet jag läst på länge. Citat: Han är 34 år och har precis gjort en "kissie"

mikebike sa...

ullis: Tack. Precis, lite hjärta i texterna. Annars vill jag inte läsa. Det var bara det det handlade om. Kan inte fatta hur det gick så många så totalt förbi.

mikebike sa...

tmw: mohahahahhaa fy fan vad roligt och hemskt på samma gång.

Spader Ess sa...

Nog för att min egen blogg är ganska substanslös, men jag har inte mage att åberopa någon form av Copyright. :-)

EmilyStrange sa...

jag håller med dig om att det inte är speciellt kul att läsa inlägg efter inlägg som saknar djupare mening. men då det framgår rätt tydligt i spiderchicks blogg att hon är konflikträdd (hon ber ofta om ursäkt när någon missuppfattat eller tagit åt sig negativt av ngt hon skrivit) kändes det lite onödigt att ge sig på just henne. du kunde ju bara raderat henne från din lista utan att skylta med det liksom. det är min åsikt. häpårä!

Anonym sa...

Jag undrar om någon överkompenserar för en liten kuk? Det måste vara roligt att vara så mycket smartare än alla andra människor? (Ironisk, btw) Jag menar, att behöva skriva ett HELT NYTT inlägg i din blogg bara för Spiderchick skrev ett inlägg i sin blogg om DIG är hysteriskt roligt enligt mig!! Någon som är lite osäker i sig själv kanske? (läs sista meningen med bebis röst, tack)
btw, jag gillar att hitta nya bloggar att läsa men sen du la upp det inlägget som startade allt det här tror jag inte jag kommer fortsätta läsa just den här bloggen! Men tack för tipset, jag tror jag ska kika in på Spiderchicks sida för första gången!

30+ sa...

Jag kommer att tänka på den här gamla dängan med BKO. Byt ut ordet "ni" mot "du" bara.

http://www.youtube.com/watch?v=k5Vi9MUrNzM

Den typen av kritik är lite samma som sparka på djur eller skratta åt barn som ramlar.

Andreas sa...

Det är såna som kommentatorerna hos henne som gör att jag tappat tron på mänskligheten.

Jag menar... jag saknar ord för dumheterna.

Huskatt sa...

Hm...men du väljer att nyttja just hennes namn och just precis hennes blogg för ditt exempel.
Visst faan måste du insett att hon skulle ruttna till?

mikebike sa...

Spader ess: Hoppas du inte också tolkar det som att jag tycker att allt måste vara witty för att vara värt att blogga.

emily strange: jag är inte ute efter någon konflikt. jag var itne ute efter att såra. jag tror faktiskt att hon skiter rätt mycket i vad jag tycker. därempt är det väldigt många andra som skriver vad hon tycker och tänker. ett konstigt sätt att försvara någon på.

anonym: haha försöker du sätta mig på plats med en klassisk liten-kuk-smädelse? fantastiskt.

30+: hmm klockan är mycket. Jag är osäker på vad du mena nu.

andreas: både skrämmande och kul.

huskatt: ja jag tog henne som exempel. men jag tycker inte att jag var så djävulskt elak. är det så himla farligt att en person inte tycker att hon är så jättebra?

stina sa...

Ok jag kollade hennes inlägg, hon har ju överanalyserat det du skrev rätt rejält. Men jag såg senare bland kommentarerna att hon skrev att hon "självklart blev ledsen" (eller "lessen" för att vara exakt). Det är väl så att vissa är känsligare än andra och därför var det kanske ett dåligt val av dig att skriva om just henne. Men sånt är ju svårt att veta. Jag tycker att personer som väljer att dela med sig av hela sitt liv på nätet med bilder och what not borde vara beredda på att det inte bara kommer att sägas positiva saker om dem och att alla inte kommer vilja läsa deras blogg. Men om det är så att hon kände sig ledsen var det ändå rätt av henne att skriva om det, för hon vet att alla hennes trogna läsare kommer att trösta och säga snälla saker om henne (och dumma om dig). Det är väl det bloggandet går ut på för många; bekräftelse. Så man kan säga att hon ändå fick ut något bra av det hela. Trots att du har rätt, jag läste lite av hennes blogg nu och jag tror att den nog är helt rätt för vissa, men personligen intresserar inte andras mensvärk mig så pass att jag tänker gå in och läsa där igen.
Din blogg är min n°1 för du skriver om dina iakttagelser av omvärlden på ett klockrent sätt, både innehållsmässigt och språkligt. Den är mycket underhållande, tack!

Anonym sa...

Alltså den här diskussionen, eller pajkastningen, var ju iofs rätt underhållande...

MEN man kan ju leka med tanken att du skulle skriva det du skrev utan att nämna namnet på bloggen. Skulle texten förlora något på det? Varför skrev du ut namnet? Det är inte retoriska frågor: jag skulle gärna vilja veta.

Lite reflexioner från en (tydligen) oerhört gammal kvinna... /Bellaciao

Anonym sa...

Vad trist det är att du, en 34 årig man, känner att du måste trycka ner och förminska andra bloggare.

Anonym sa...

Smaken är som baken, men i bland är det bättre att hålla den för sig själv. Jag tror inte att DU hade uppskattat om någon skrev ett liknande inlägg om dig,eller just det ja, ursäkta! jag menade ju inte ett inlägg om dig, utan att ta dig som exempel (vars fan är skillnaden).. I kommentaren ¨på spidechicks blogg skriver du att inlägget inte har något med hennes intelligens att göra eller med hennes person att göra. Vad betyder då "Det känns farligt för intellektet att titta in hos henne"? Har du svårt att uttrycka dig eller är det hos dig intellektet faller? (bara en fråga sådär)... Får man uttala sig när man själv är ett gott exempel på det man skriver? DU är ju det.. jag höll på att somna direkt jag kom in på din blogg och såg din aptråkiga design och bara massa text med knappt några bilder. DU kanske har någonting att lära av spiderchick?!? Är du avundsjuk eller bara ute efter fler läsare? Det senare lär du nog inte lyckas med, dom flesta av oss besökte dig bara en gång för att läsa ditt inlägg och skriva en kommentar om hur barnsligt du uppför dig.

LADY DAHMER | confessions of a neurotic attentionwhore sa...

Jag tolkade inte ditt inlägg som hatiskt eller otrevligt alls. bara ett konstaterande. Vissa är tråkiga, det är inget personligt utan bara en åsikt. Det betyder inte att man ogillar personen ifråga. Jag har VÄNNER med bloggar så tråkiga att klockorna stannar.

Men jag förstår att hon kände sig utpekad. Och jag förstår att hon blev ledsen. Det är mänskligt.

För övrigt fick du en ny prenumerant här. (tack vare spindeldamen!)

mvh
Natashja - Lady Dahmer

Tora sa...

Jag gillar Spiderchick. Jag gillar bloggar med korta, fyndiga inlägg, gärna med bild. Lättsmält liksom. Dit tycker jag Spiderchick hör. Jag fastnar sällan för bloggar med långa texter, det kräver mycket av den som skriver. Det är också en konst att kunna utrycka sig på fem rader istället för 50.

Det jag tror uppfattas som dissande och nedlåtande i dina inlägg om Spiderchick är att du skriver saker som att du beundrar hennes läsare. Varför det? Det gillar ju uppenbarligen bloggen, varför ska du beundra dem? Som att de gör någon slags ansträngning eller försöker vara snälla. Det låter nedlåtande.

(Här kommer jag och snackar om att uttrycka sig kort i i en skitlång kommentar. Oh well.)

Fisan sa...

Jag tycker att folk borde sluta bry sig pronto.
Va fan? Har ni inga egna liv att reta upp er på i stället?

...hysteriskt roligt att Spiderchick för det första ens bryr sig om vad någon hon inte känner anser om hennes blogg och för det andra inte ser humorn (eller ens poängen) med inlägget.
Kan man inte ta lite härligt bitsk humor så får man faaan inte klassa sig själv som humorblogg heller. Punkt.

Sen är det ännu mer roligt att folk som kommenterat här faktiskt, jag upprepar faktiskt, tycker att texten borde censureras. Wtf?

Nä, nu blev jag less...

Keep up the good work duuude ;)

Kollegan sa...

Mike, du förgyller verkligen transportsträckan till jobbet!

adde sa...

Ha ha ha, det här tog oanade proportioner. Stor humor att hennes läsare ska gå i försvar, trösta och komma hit och tråka dig.

Att hon alls bryr sig är obegripligt.

zz sa...

meh. Det hela är absurt. Lite får man väl fan tåla.

Robbelibobban sa...

Var precis inne och vände på nyss nämnda blogg, det räcker så för mig. Tack för att du finns Mike!

Anna sa...

Den här bloggen då....vet inte om det är ett skämt? Jimmies sekreterare
http://parliamentprincess.se/

mikebike sa...

stina: ja hon överanalyserade inlägget rätt så mycket. hennes läsare också. det är väldigt lustigt att visssa blir så upprörda och tycker att jag var så elak i ena meningen och i nästa mening kommer med grova personangrepp. men men. Det får man såklart ta. poängen med inlägget var som jag har sagt flera gånger inte att "hänga ut" henne. Men jag antar att det beror på med vilka glasögon man läser det. Jag ville inte göra henne ledsen. Inte trycka ner som vissa tror. Jag tycker på riktigt att hon verkar vara en trevlig person. oförarglig. Jag bara skrev att jag inte pallar läsa hennes blogg och nämnde hennes namn för att mina läsare inte ska tro att jag inte pallar läsa bloggar som uppdaterar mycket eller som skriver vardagliga texter. jag läser massor av sådana. Just hennes förstår jag mig dock inte på.

bellaciao: haha du det är ingen pajkastning. Jag försöker avsluta hela diskussionen.

Jag antar att jag inte hade behövt nämna hennes blogg, men eftersom jag ville ge ett specifikt exempel nämnde jag den bland några som rök vid reader-städningen. Jag ville vara tydlig gentemot mina läsare och de jag i min tur läser. Jag älskar vardagsbloggar. När de är skrivna med lite hjärta, passion, språklig lekfullhet eller något, vad som helst, som gör att man rycks med. Hade jag bara skrivit ut ämnena så hade det kunnat passa in på varenda bloggare, inte minst mig själv.

Jag tycker verkligen inte att jag trycker ner någon för att jag öppet säger: "nä, det här tycker jag är riktigt jävla skittråkigt". Det är bara en åsikt. Mycket av fenomenet bloggande består ju av människor som uttrycker åsikter. Jag kan inte förstå varför man bara skulle få uttrycka åsikter om saker man älskar eller tycker är roliga. Jag kan heller inte förstå hur man kan ta så illa vid sig för att en person inte gillar det man skriver. Varför skriver man då en blogg. Är inte dagbok eller facebook bättre då där alla bara tycker om en hela tiden. När man startar en blogg så publiceras ens texter offentligt. då kommer folk tycka saker. bra och dåligt. Precis som med allt som publiceras i media.

anonym: jag tycker inte att jag förminskar någon. jag uttryckte bara en åsikt. får man inte tycka något längre när man fyllt 34? :)

anonym2: well, jag har inga problem med att folk tycker illa om min blogg, men självklart tycker jag det är roligare när jag blir omtyckt. Det är stor skillnad på ens blogg och ens person. Min blogg är inte min person. det skulle vara en jävligt snäv, sorglig människa isåfall. jag skriver en blogg där jag skriver om betraktelser, berättar saker, tycker saker, luftar känslor, hissar och dissar. Det är bara en blogg. Samma sak med den här bloggen i fråga. Jag skriver inget negativt om henne som person, tvärtom, jag har en positiv bild av henne som person. Klart jag förstår att hon blir irriterad, det är mänskligt. Det är också därför jag försöker förtydliga mina intentioner med inlägget. Intellektet det handlade om var mitt eget. Det tyckte jag också var rätt tydligt om man läser inlägget. Det var en överdrift, vilket jag tror att de flesta faktiskt förstår. Jag tror ju inte på riktigt att jag blir efterbliven av att läsa hennes blogg. Likaså det med att jag har ont i käkarna när jag vaknar. Självklart är det också en överdrift. Jag beskrev det i inlägget nyss som öppet effektsökeri. Jag är väldigt superlativ av mig. Har alltid varit.

Marie sa...

Folk kan tydligen inte ta till sig information och verkligen läsa vad som står. Hon måste uppenbarligen lägga sina egna värderingar i det du skrev, eftersom hon säger att hon utmålas som en bimbo och en idiot - fast du på ditt vanliga ironiska sätt inte alls utmålade henne som det utan faktiskt skrev att du tror att hon är både trevlig och en jättebra tjej. Men det här med att skriva med en ironisk underton är tydligen helt bortkastat på vissa. Har du förresten tänkt på att den som vågar sig på att kritisera en blogg är bitter, avundsjuk, blogghatare, borde-skaffa-sig-ett- eget-liv, borde-sluta-läsa-bloggen-om-man-nu-inte-gillar-vad- bloggaren/bloggerskan-skriver etc etc...) De gamla vanliga argumenten, alltså. Du kan i alla fall trösta dig med att de som läser din blogg regelbundet förstår precis vad du menar!

mikebike sa...

lady dahmer: lustigt, för jag började läsa din blogg bara för ett par dagar sedan :)

ja exakt. jag ogillar inte henne som person. verkligen inte. jag känner henne inte. jag tror att stämningen här och hos henne piskades upp en aning av hennes rätt skeva och vidlyftiga tolkning av mitt inlägg. hon skriver rätt ut att jag målar upp henne som hjärndöd, fånig, bimbo helt utan intellekt. Det är helt felaktigt. Jag skrev att hennes blogg tråkar ut mig och förklarade det med några raljerande exempel. Ganska stor skillnad. Men hennes läsare tar hennes ord på allvar såklart och tycker soklart att jag är en riktig jävla bajshatt. Det är helt ok. Det får jag såklart räkna med i det här fallet, även om det hade varit mer nyanserat om hon svarade upp med att såga mitt bloggande.

tora: ja du har rätt. det var faktiskt dumt. jag borde inte sagt något om hennes läsare. jag vet ju inget om dem. En billig poäng som jag försökte plocka. onödigt.

Jag håller även med om att det är en konst att uttrycka sig kort. Jag skriver alltid långt nästan för jag gillar att ältandet. I mitt yrke måste jag alltid vara extremt kortfattad så min blogg är en skön motpol till det. Däremot tycker jag inte att hon skriver fyndigt, roligt, underhållande osv. men från och med nu slutar jag säga det mer.

fisan: haha tack tack. ja verkligen. hur kunde det här växa och få sådana proportioner. Värsta Birro-grejen :)

Kollegan: vad bra hörru, min anonyma kollega :)

adde: ja herregud.

zz: ja ärligt talat.

robbelibobban: tack själv :)

anna: ska kolla.


Och här avslutar jag (helst) det här inlägget. orkar inte fortsätta försvara mitt inlägg. antingen gillar man det eller också inte.

mikebike sa...

Marie: ja det är skönt. Jag har väldigt bra läsare känner jag. Jag tror att det är den mediala debatten om näthat som gjort att många har så lätt att ta till det som motangrepp. Lite samma fenomen som att folk idag generellt sett hjar väldigt lätt för att känna sig kränkta så fort inte allt blir precis så som de önskar.

Anonym sa...

Helt otroligt roligt att läsa, Påminner ganska mycket om EMD debatten, när alla småtjejer skall in och "försvara" sina idoler.

STOR HUMOR!

Keep up the good work, Du är kung Mike.

Johan I Majorna

Ron Obvious sa...

Å ena sidan har vi alltså de söndercurlade ungdomarna som aldrig behöver göra något som är jobbigt själva, å den andra dem som inte kan hantera någon form av kritik utan att gå bananas.
Jag längtar så efter att bli gubbe så att jag kan sitta och förfasa mig (och, naturligtvis, ha byxor som går ända upp till armhålan).

Estrad sa...

Jag gillar spiderchicks blogg. Den är lättsam, och smårolig för dom med den sortens humor. Jag tittade in här för att se vad du skrivit... och OK en liten överreaktion från hennes sida men du dissade henne faktiskt rejält! Men eftersom du skriver vääääärldens motreaktion, så kan du inte komma och säga att du försöker avsluta diskussionen. Känns som om du gav dig in i leken utan att leken kunna tåla...

mikebike sa...

Johan: tack killen.

ron obvious: ja fan, vi är snart där. vårt narnia :)

Estrad: jag skrev ett inlägg eftersom det fick så stora proportioner och för att hon påstod att jag målade upp henne som hjärndöd, bimbo och att jag dissade hennes liv som tråkigt. inget av det stämde men det var knappast lönt att skriva i en kommentar. Jag dissade inte henne utan hennes blogg. Inte så himla farligt i mina ögon. Om det är det värsta man varit med om har man haft ett rätt bra liv.

Malin sa...

Man måste inte läsa bloggar som man inte tycker om, där håller jag med dig. Men min uppfattning är att det var fruktansvärt onödigt att hänga ut en person på det sättet som du gjorde, för om man hänger ut just hennes blogg så hänger man också ut personen spiderchick eftersom bloggen i fråga är så otroligt personlig.

I övrigt anser jag att det kan vara skönt att läsa om en vanlig människas liv ibland. Alla behöver ju inte driva pretantiösa bloggar med milslånga inlägg om hur alla andra människor är idioter. Men grattis, du måste ha fått en uppgång i statistiken nu, eller?

Jag förstår varför hon har många läsare, en varm människa utan några ambitioner att trycka ner någon annan.

mikebike sa...

malin: behöver jag verkligen säga en gång till att jag inte tycker att jag trycker ner henne. Herregud, jag bara kritiserade innehållet i bloggen. och nej, det är faktiskt inte samma som att dra ner henne som person bara för att den är personlig. Jag tycker att det är stor skillnad på vad man skriver och på ens liv utanför bloggen. Det är jättefint att det finns olika bloggar för olika smaker.

Herr Fågel sa...

Att avsluta en diskussion behöver inte vara enhetligt med att sträva efter sista ordet. Att vinna.
Osar lite härskarteknik här.

Lev väl!

Lady Dahmer sa...

det här har ju nått helt hysteriska proportioner.

grmn sa...

Här är nån mer som blivit sur på dig Mike. Skärp dig nu.
KLICKA PÅ MIG!

Single Mother By Choice sa...

Naj! Jag skrev värsta fyndiga kommentaren, eller kanske itne men lång iaf och så vägrade din blogg publicera. Bajs. Iaf, jag hade missat inläggen, både dina och hennes och uppdaterat mig den senaste kvarten. Det var roligt! Så fortsätt rensa, din blogg har underhållningsvärde för mig iaf :D

annamis sa...

Vilken uppståndelse!
Du skrev vad du tyckte och världen kom efter och bet dig i hasorna.
Jag har läst igenom en del av kommentarerna du fått, inte alla för det orkade jag inte. Jag tycker det verkar vara lite åldersrelaterat vad folk tycker om det du skrivit. Jag kan nästan gissa åldern på var och en av de bitska kommentarerna...//

TommyS sa...

Keep it up Mike! :-P

Nemo sa...

De som läst din blogg en längre tid ser dig förhoppningsvis som en god människa. Ibland något bitter, lite stelt sur och stiff inför vissa företeelser. Men... icke elak.

Det är inte OK att vara elak. Det är OK att ha åsikter och uttrycka dem.

En bra värdemätare kan vara att tänka; vill jag läsa det här om mig själv? Kan jag ta det? OK - då kör vi.

Du upplevs däremot som provocerande ibland... rätt ofta. Välgörande ofta - tror EMD, S Holm och en del Hisingsbor kan skriva under på det. Men elak och mobbande - nope.

You keep up!

Anonym sa...

Jag ser ofta människor som jag finner totalt ointressanta, tråkiga och onödiga att involvera i mitt liv. Så jag går förbi dem, låter bli dem. Jag går inte fram till dem och säger "Jag tycker du är tråkig, ba så du vet." Gör du?? /ell

Hannah sa...

Lite roligt att du kände att du måste skriva ett inlägg som "förklarar" vad du menade i föregående inlägg. Jag tycker att spider tog det onödigt hårt, men också att det är lite patetiskt att en 34årig kille känner att han måste nedvärdera någon (även hennes läsare) på detta sätt.

sandraaaaaaa sa...

Nu tvingade du mig att gå in på hennes blogg! Och ja den var värdelös

Sackboy sa...

Haters gonna hate.

Att ni männsker orkar lägga ner så mycket energi på att karln sa att han inte förstår hur man kan läsa en blogg som hennes.

Jaysis.

Spader Ess sa...

Nej Mike, jag tolkar det inte som om alla måste vara nyskapande och witty.

Det handlade snarare om min egen, till skillnad mot Spiderchick, insikt i min bloggs samlade samhällsvärde. :-)

Komentaren var helt riktad mot SC och jag håller med dig i det du skriver. Som oftast. :-)

Fisken sa...

Helt ärligt så är detta det sjukaste:
Jag "råkade" klicka mig in på Spiderchicks blogg. På hennes BEEF inlägg så lyckades jag räkna ut att det var du som var den skyldiga bara på¨de få ord som citerades.
Har du hjärntvättat mig?

Hissmannen sa...

Att läsa en blogg är som att läsa en bok, gillar man inte boken byter man. Därefter brukar jag varna andra att jag inte tycker boken är bra i ren omtanke om mina med-läsare.

Mike du skriver bra och lättsamt,om andra inte fattar poängen så är det deras problem. Keep up the good work..

Sara Hell sa...

MEEEEEEEEEEEEN vad jag avskyr fjortisar. Klart att du var lite bitsk men vafan liksom - har bruden lagt ut en blogg om sitt tråkiga liv och någon poängterar lite livfullt att detta inte var deras cup of tea - jesus! Orka bli upprörd! Och fjantsupportersarna som bara "du hänger ut henne", eh tjejen skaffa inte en blogg om du inte vill bli "uthängd", hon har ju SJÄLV hängt ut sig själv i all sin objektiva tråkhet och uppenbarligen totala brist på självinsikt+distans... Du konstaterade bara faktum, shit vad taskig du är! :D

Anna sa...

Kan ju inte annat än att hålla med Hanna Fridén. Och det finns nog få drag som jag tycker
är så osmickrande för en person som att häva ur sig massa dynga om någon annan och
i samma andetag säga tex: "Jag vill inte vara taskig, men..." vafan? bara i det här inlägget
lyckas du ju addera ett antal fullkomligt nedlåtande och arroganta uttalanden till de du redan klämt ur dig.
Jag råkar hålla med dig om mycket av det du skriver om hennes blogg och läser den därför inte,
men det blir ju rent ut sagt löjligt när du skriver sådär och sedan måste skriva ett helt inlägg om hur förnärmad du blir över att hon reagerar.
"Lilla flicka inte ska väl du hålla på att läsa min (oerhört intellektuella och smarta) blogg, du förstår inte ändå,
jag har ju inte ens länkat, hur lyckades du ens hitta hit? Sluta nu besvära mig." ja ungefär det andas ditt inlägg.

Och eftersom du hävdar att du inte alls förstår hur hon kan ta illa upp så får du här några exempel på
vad jag skulle kalla nedlåtande formuleringar (även om de möjligtvis är maskerade med 'jag bryr mig inte om dig alltså kan jag inte vara elak'):

"Jag hatar absolut inte dig, jag vet inte ens vem du är."

"...hur skönt det är att rensa bort bloggar som bara är slöseri med tid/liv att följa.
- Jag nämner dig som det perfekta exemplet..."

"Och ja, jag tycker verkligen att den är astråkig. Jag vet att jag inte behöver fortsätta läsa, jag kommer inte att göra det heller.
Du skriver aldrig (i mina ögon) något intressant, kul, allvarligt etc"

"Jag pallar helt enkelt inte. Däremot är det fantastiskt att dina läsare finner så stort nöje
i dina texter. Jag berömmer dem ju till och med i mitt inlägg. Maken till lojala läsare har
jag aldrig skådat. Bloggläsarnas marinsoldater.
De kan verkligen ta emot hur mycket som helst."

Och är det någons kommentarsfält man vill skratta åt så är det ju ditt.. jisses.

Fifi sa...

Jag kände mig lite nedslagen efter att just ha kollat på min drömlägenhet och insett att den aldrig kommer bli vår, men så läste jag alla kommentarerna här och blev på mycket bättre humör. Jag antar att det gör mig till en elak person. Dessutom håller jag kanske på att bli gammal.

Frallers sa...

Jag håller iofs med dig till fullo, och tycker att det var ett helt OK inlägg, inte genialt men ändå ett mittiveckan-inlägg som håller.

Men viss respect för följande, ändå: http://spiderchick.nu/2010/november/absolut-sista-inlagget-angaende-bloggbiffen.html#comment

Lola sa...

Ojsan vad detta blivit stort! Jag häpnas lite över att många (vuxna antar jag) är så svart/vitt för eller emot de här två bloggarna. Man antingen hatar Spiderchick eller Bloggfrossa och dyrkar den andra. På riktigt? Det är så mellanstadiefjantigt att det finns inte. Den sortens kommentarer hittar man dagligen inne hos Blondinbella-bloggarna. Men här.... nja, hoppas jag få slippa läsa framöver.

TinaLinaTiny sa...

Handlar hela grejen om att du är en man på 34 år? Det låter nästan så, haha.

Keep up the good work!

Kalla Kåre sa...

Jisses! Det här är ju nästan lika illa som när bloggen dränktes i fjortiskiss när du sa några sanningens ord om EMD.

Du kanske ska skapa en särskilt avdelning på bloggen för sånt här, Mike?

Hanna Fridén sa...

Kan du förklara varför du, uppenbarligen, raderar kritik riktat mot dig själv men låter rena påhopp mot Spiderchick stå kvar?

Jag är då mycket nyfiken på att veta vad det var som var så otroligt opassande med min egen kritik som gör att du så promt var tvungen att radera den.

Mi sa...

Jag orkar inte skriva någon lång utläggning om detta...så jag håller helt enkelt bara med Johan i Majorna. Du är bäst Mikael och kommer alltid vara Bloggarnas Kung.

mikebike sa...

hanna fridén: jag har inte raderat någon endaste liten kommentar. Posta igen. vet inte vad du talar om. seriöst.

tobys.se - En släng av ADHD och hjärnsläpp sa...

Spiderchick och Egoina kommer alltid finnas i mitt hjärta.

De har samma sjuka humor som mig, och jag älskar det.

Vi är alla olika.

Anonym sa...

Först av allt...
Tack för en underbar blogg Mike... Den gör (oftast) min dag lite roligare!

Måste hålla med dig att fröken Spiderchick borde hålla sig till Facebookuppdateringar... För det är ju det som hon lägger upp på sin blogg egentligen. Jag förstår ärligt talat inte mig på sådana människor som bara vill synas på varenda bild ("ooooh, titta på miiiig, jag är så coool!"), och spammar vårt kära internet med meningslösa inlägg om vad de ätit till lunch eller handlat på HM eller whatever. You get the picture. Liksom... vem bryr sig? (uppenbarligen alla hennes fans som är lika ytliga). Nåja... Jag tänker fortsätta läsa denna bloggen, och inte den andra! ;) Man har ju friheten att välja vad man ska lägga sin energi på.
Peace!

Smilla sa...

Jag tror snarare att det var ett mycket smart drag av dig. Dissa Spiderchick, som inte fått någon negativ kritik men har en massa läsare. Sedan får du en länk hos Bloggkommenatatorerna. Smart helt enkelt. Det är så bloggar växer, se på Kissie.

;)

Spader Ess sa...

Smart idé Smilla, jag har alltid varit avundsjuk på alla haters som en del får.

Måste leta upp ett lämpligt objekt att smäda.:-)

emster sa...

ÄLSKAR när bloggar får mig att skratta högt. som ditt ps. ey mannen, det var kül!

emster sa...

fast asså jag kan förstå spiderchick. jag skulle också bli ledsen om du skrev att jag va tråkig. snälla gör inte det. skulle behöva åka ner till götet och "prata ut" och tjata hål i huvet på dig tills du lovade och svor att det hela va ett schemt.

Anonym sa...

Trams! Lilla tösen ska släppa och gå vidare (på sin höjd skriva ett eget hämdinlägg på EGEN blogg). Flejmwars av denna kaliber hoppas jag får stanna kvar på Paradise Hotel-forum och i Grannfejden.

Tack för en sinnessjukt bra blogg!

Micke, Sthlm

Håhå sa...

Humhum, vet du, ditt första inlägg om tjejen var faktiskt jävligt drygt. Jag har aldrig läst henne, du kanske har rätt. Men om det är vad du tycker, stå för det då. Istället för att skriva om historien för att få det att verka som om du gav lite snälla storebrorsråd till henne.
För just nu verkar det som du snackar massa skit och dessutom inte vågar stå för det.

Förresten kan bettskena hjälpa till med käkmusklerna :P

Anonym sa...

First of all, nice plot to get more readers

Second of all, this is a classic example of a text dripping with passive aggressive subtext. It is the worst kind of nasty if you ask me. For example, the comment about Spiderchick's readers being able to "take it" so well is technically a compliment, but it really is intended as an insult. Read the last paragraph below about sugarcoating your insults and you may understand what I mean.

Passive aggressive (from Wikipedia):
Passive–aggressive behavior, a personality trait, is passive, sometimes obstructionist resistance to following through with expectations in interpersonal or occupational situations. It is a personality trait marked by a pervasive pattern of negative attitudes and passive, usually disavowed resistance in interpersonal or occupational situations.

Passive aggressive disorder may stem from a specific childhood stimulus (e.g., alcohol/drug addicted parents) in an environment where it was not safe to express frustration or anger. Families in which the honest expression of feelings is forbidden tend to teach children to repress and deny their feelings and to use other channels to express their frustration.

Children who sugarcoat their hostility do not grow beyond it. Never developing better coping strategies or skills for self-expression, they can become adults who, beneath the seductive veneer, harbor vindictive intent. Martin Kantor suggests three areas that contribute to passive-aggressive anger in individuals: conflicts about dependency, control, and competition.

Tuggmotstånd sa...

Ah, jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om det här. Det kändes ganska onödigt att exemplifiera med en livs levande människa, finns ju stor chans att människan i fråga tar illa vid sig av att bloggen blir sågad vid fotknölarna i en rätt stor blogg. Ibland kan jag tycka att har man ingenting positivt att säga, så kan man hålla käften men det är klart att det är svårt när man retar sig något jävulst på nån eller överraskas hur mycket man kan skriva om ingenting. Att hon gjorde en "beef" av det var ju en anings fjortisaktigt också. Aja, får väl tacka för fredagens läsdrama, höhö.

Har läst din blogg förut. Har även bloggat förut och nu har jag hittat tillbaka. Keep up the good work bloggfrossa. :)

ÄtaTränaKämpa sa...

Bara för att trashbloggare kastar skit på varandra och tycker att det är okej, innebär det inte att det faktiskt är det. Jag tyckte din text var onödigt elak och saknade värdighet, jag läser inte spiderchicks blogg, men jag läste din.

Anna sa...

Ojoj efter allt meningsfullt och välskrivet som man har läst på den här bloggen så är det föregående och detta ganska tråkiga inlägg som väcker mest känslor i de bredare lagren.

Lite intressant att man bara behöver smäda någon med en fan base född på 90-talet för att få upp sin besöksstatistik. Kanske läge att starta en blogg som uteslutande ägnar sig åt att "hänga ut" EMD, Kissie, han den unga från Melodifestivalen osv. Kan bli stort!

Jämför med klassiska inlägg om Robert Wells och Holmapojken, inte många som blev upprörda där inte!

Anonym sa...

ojdå, en man(!) på 34(!) år har haft visst haft en opassande åsikt. dra på trissor. då tar någon tillfället i akt att saxa in ett litet klipp om "Passive aggressive disorder". jag gissar/hoppas att denna någon inte kom in på psykologprogrammet.

/emma

Hissmannen sa...

Den här kommentarstråden har ett eget liv.. och bättre reklam går inte att köpa för pengar.. åt något håll..

Börjar ana en konspiration!

. sa...

Äntligen någon som läser min blogg före spajders. Du gör det va? Den kom nämligen vilse i cyber när jag lekte domänvetare.
www.jenniestinksrok.wordpress.com

Hälsa Ryssland från jennie stinks rök.