onsdag, november 17, 2010

Daniel Olofssons mamma

Donny skrev häromdagen om en telefonist hos polisen som har en rivig, djup, tantporrig röst. Han refererade till; den där kompisens lite för heta mamma. Kompisen som alla, helt enligt naturlagen, någon gång har haft. Det fick mig att minnas.

I mitt fall var det en kompis som hette Daniel Olofsson som hade gårdens hetaste mamma. Jag gillade inte Daniel Olofsson något nämnvärt. Han var tråkig, barnslig och rätt dum i huvudet. Egentligen var han min lillebrors kompis, men jag kunde inte låta bli att umgås lite med honom jag också. Då visste jag nog inte riktigt varför, men såhär i efterhand inser jag att det var för att kunna flukta på hans spännande morsa. Hon hade en oförklarlig dragningskraft. Omöjlig att förstå innan ens elvaåriga kulor fallit ner, men som man känner.

Daniel Olofssons mamma var ensamstående. Hon hade mörkt hår i en rockig frisyr (på det pudelrockiga sättet), hade alltid syndigt rött läppstift och matchande nagellack, ljusa tajta jeans och något djurmönstrat upp till, under sin mc-jacka. När de andra mammorna släpade omkring i snowjoggings långt in på försommaren, bar Daniel Olofssons mamma högklackat eller fräcka boots året om. Hela hennes uppenbarelse var en raffig (lite trashig) blandning av liderlighet och ömt moderskap. Kanske var hon lite yngre än de andra mammorna. I alla fall verkade det så.

Jag älskade hur hon brukade sticka ut huvudet från köksfönstret och ropa, med sin erotiskt hesa stämma, efter sonen när maten var klar. Det var alltid spännande att följa med hem till Daniel Olofsson. På helgerna brukade hans mamma vädra sina sängkläder på balkongen och hemma gick hon ofta runt i bara trosor och linne. Dessutom hade hon eget körkort. Lika ofta som de andra barnens mammor kom släpande på matkassar, kom Daniel Olofssons mamma gående med en ny man som fick ha handen i hennes bakficka. Hon gillade män som såg ut som Mel Gibson i Dödligt Vapen. Min egen mamma gillade Fredrik Belfrage, men han fick aldrig ha handen i hennes bakficka, då hade pappa blivit arg.

När Daniel Olofssons mamma var glad var hon gladast av alla, när hon var allvarlig såg hon djupt deprimerad ut. Daniel Olofsson träffade nästan aldrig sin pappa. Plötsligt en dag hade de flyttat. Bara sådär.

Kanske är det Daniel Olofssons mamma som jobbar i polisens växel. Man vet aldrig.

16 kommentarer:

Mirijam sa...

Haha! Jag och min kompis skickade lappar på lektionerna om vilka pappor i klassen som vi tyckte var snyggast.

Den hemska tvillingen sa...

"Dessutom hade hon eget körkort"
Så pass? Och de andra mammorna lånade sin mans körkort eller???

Förlåt? Kunde liksom inte låta bli att peta lite ;-)

Spader Ess sa...

Signalementet låter lite som Kåta Gun i Kvarteret Skatan.:-)

Jo tjena sa...

Alltid när jag ringer till en kund möts jag av telefonistens extremt sexiga stämma. Det är så att jag funderar på att bjuda ut henne.

mikebike sa...

Mirjam: hahaha... hur gamla var ni då?

tvillingen: nä, de andra mammorna hade inget körkort utan fick förlita sig på sin mans körkort, men Daniel Olofssons mamma hade ett eget. Bättre så? ;)

Spader ess: nej nej nej... helt fel.

Jo tjena: Gör't bara.

SE sa...

Spader Ess: you beat me to it!

Hissmannen sa...

Tror att den omtalade mamman (framförallt klädstilen) kan ha fått sina influenser av Samanta Fox, fast om man lägger till rösten så får det bli Kim Wilde...

Själv hade man en fet envägsromans med sin lågstadielärare...

Jonna sa...

De här inläggen, om barndomen, är dina tycker jag.

Jonna sa...

Ja, dina är de såklart, det behöver jag nog inte ens berätta. Vad jag egentligen ville säga var att de är dina bästa.

mikebike sa...

se: är jag så jävla dålig på att beskriva är det lika bra att lägga ner. hon var mer lik diana i V, fast såg inte lika elak ut.

hissmannen: hahaha berätta!

jonna: hahaha ja jag undrade lite vad du menade tills jag såg att du skrivit en kommentar till. :)

Spader Ess sa...

Det var nog mer klädstilen med det leopardmönstrade som gav Kåta Gun vibbarna.

Och att hon verkade vara en ensamstående och stark kvinna i sina bästa år. Precis som Gun.

Sedan det där med kåtheten, även om den mest kom från din sida. Har likande minnen från barndomen, men då var det mer en lärarinna som var objektet.

Fisan sa...

Dude, får jag lägga in dig som snabbval i telefonen och ringa varje gång jag behöver ett nytt uttryck för idioti?
Rövmössor, mihihihi.

Själv hade man en hopplös crush på träslöjdsläraren...Förövrigt är det jävligt läskigt att träffa honom nu, med tanke på hur han glor på en.
Icki.

. sa...

Vet du. Det låter ite som att du beskrivit mig.

adde sa...

Är det det som kallas cougars? Verkar vara ett nytt tema på amerikanska tv-serier.

mikebike sa...

Spader ess: ahh det var nog inte så mycket kåthet utan mer ett odefinierat pirr ;)

fisan: haha ja gör det.

jennie: haha har du pudelfrisyr nu? :)

adde: nä det är väl äldre kvinnor som raggar på yngre män. daniel olofssons mamma dejtade jänåriga eller något äldre.

Fifi sa...

När jag gick på mellanstadiet hade jag en kompis vars pappa var snygg. Alla tyckte det, dessutom var han väldigt trevlig. Vi var flera tjejer som brukade sova över där, men tyvärr var den snygge pappan ofta ganska full och blev då lite konstig.

Jag har letat efter en drakdräkt, måste ha en! också vill jag ha en leoparddräkt och en nalledräkt.