tisdag, september 14, 2010

Jag har fått ett en utmärkelse!


Av den mycket produktiva och sympatiska bloggerskan Burgschki (som är en av de jag läser slaviskt varje dag och som själv skulle fått utmäskelsen om den inte kom från just henne). Tack så mycket. Jag blev väldigt glad ska du veta. Jag insåg just att jag fick en för en månad sedan av Mais oui (tack så hemskt mycket du också) men fattade inte riktigt vad det var för någonting då. Förlåt.

Sedan hör det till att ta avstånd från kedjebrev och säga att man vanligtvis aldrig gör sånt, trots att alla vet att när smickertarmen blir stimulerad så är man minsann inte den som är den. Och varför skulle man. Det vore ju bara dumt. Det är om inte annat en fin möjlighet att faktiskt länka till sina favoriter (något jag är rådålig på men lovar att förbättra).

I alla fall. Med utmärkelsen följer ett litet ansvar och reglerna är enkla:

1. Lägg in awardbilden i sin egen blogg.
2. Länka till den som nominerade dig och gny lite om det här med kedjebrev.
3. Nominera sju andra bloggare och länka till dem.
4. Berätta sju intressanta saker om dig själv.


De jag vill nominera (och jag vill säga att det var jävligt svårt att bara nämna sju) är:


Tuffast av alla: Min älskade flickvän, livskamrat, mamma samt extramamma till mina barn. Hon är inte bara är tuffast av alla och den smartaste person jag känner, utan även är en helt fantastiskt bra bloggerska – en av de bästa – när hon inte överdriver och hänger ut undertecknad (något jag själv aldrig skulle göra). Och så är hon ruggigt snygg.

På slak lina: Uffe driver en genomgående välarbetad, knivskarp, smart och oerhört rolig blogg. De flesta känner nog till honom vid det här laget, men han är en stor favorit och förtjänar en länkning till.

Streamline Cooking: Mats driver en av de mest intressanta och inspirerande matbloggar jag vet. Syftet med bloggen är förutom att inspirera till högklassig matlagning även till för dem som vill ha Less effort. More fun. I köket. En av de mest frigörande faktorerna är att den väcker experimentslusta, mycket just för att den istället för en massa måttenheter och annan astråkig skit lotsar läsaren igenom alla maträtter med tydliga bilder och lättsamma tillrop. Eller som Mats själv skriver: "Inte nödvändigtvis snabblagat, men roligt och genomtänkt".

Jonas AD: Den utan konkurrens roligaste blogg (och hans gamla är lika bra eller ännu bättre) jag någonsin kommit i kontakt med. Unik och finurlig. Människan har helt enkelt ett sätt att förmedla det han har inuti sitt huvud på ett sätt som försätter alla kroppsfunktioner ur tillfällig balans. Med andra ord en farlig blogg. Farligt rolig. Enda minuset är att han bloggar för sällan.

Linnea Wikblad: Som jag förstår det vän med ovan nämnda bloggare. Alldeles nyupptäckt för mig tack vare ett hett tips från Trettioplus (bonuslänkning). Fantastiskt rolig blogg. Underfundig och kul på ett sätt som gör att man vill läsa mer. Håller som bäst på att plöja igenom den baklänges.

Prankmonkey: Behöver nog ingen närmre presentation. Med lika delar intelligens, cynism och lyhördhet för sin omgivning och samhället i stort, briljerar han med en sylvass retorik och oftast stor humor. Jag är både rädd för och ser upp till den här rackar'n till bloggare.

Stuff white people like: Gammal goding. De flesta har läst den men den tillhör mina favoriter. En av de mest humoristiskt träffsäkra analyserna någonsin av vit medelklass, främst i det där amerikat, men lika applicerbart på vit medelklass i Sverige och övriga världen (vi är en hyfsat homogen grupp). Bloggar sällan men det är väl värt väntan.

Som sagt jag skulle kunna länka till många fler. Både nya och gamlafavoriter, men istället för att lista dem här och nu så ska jag bli bättre på att länka till dem när tillfälle ges.


Sju "intressanta" saker om mig själv:

1. Jag blev av med svendomen på en bänk i centrala Göteborg när jag var sexton år. Kanske det sorgligaste samlag som någonsin genomförts av två människor.

2. Jag är hopplöst omusikalisk. Något jag vägrade inse under hela min uppväxt, vilket ledde till idel dumt investerade sparpengar i rent huvudlösa instrumentinköp. Idiotin peakade när jag vid sjutton års ålder tog alla mina körkortspengar, köpte en Korg M1, och startade världens ledsnaste "technoband" istället. Efter det tar jag inte i ett instrument igen. Bortsett från ett naivt munspelsinköp som 28-åring.

3. Jag har massor av principer men är dålig på att hålla dem.

4. Jag har sett "The Goonies" minst 150 gånger.

5. Jag har en störning som gör att jag inte tål att någon rör vid min navel eller mitt adamsäpple.

6. Jag har haft (inte allt för långt tillbaka i tiden) seriösa planer på att gå med i Greenpeace, bara för att få åka mycket ribbåt.

7. Jag föreslog som dejt nummer två med en tjej, att vi skulle lägga oss på en filt i en park och bläddra i min seriemördarencyklopedi. Vi är nu tillsammans.

12 kommentarer:

snellie sa...

du fick faktiskt en från mig för sjukt länge sedan också... men i alla fall, jag fick ju ut läsningen jag ville ha av det... :)

Go gôbbe från Götet sa...

Av någon outgrundlig anledning finner jag punkt 7 ovan vara det mest skrattframkallande stycket i ditt blogginlägg. Nu känner ju jag inte dig men det verkar vara så typiskt Mikebike - killen som bl.a. kan ägna en hel sajt åt hockeyfrillor . . . inkl. omfattande bildmaterial och djupanalys :D

von Braun sa...

Grattis!

Sjukt, men The Goonies kan jag nog utantill och åka Greenpeace båt var jag ruskigt inne på en gång i mitt liv, av exakt samma anledning.

mikebike sa...

Snellie: va fick jag? det måste jag ha missat eller? fan inget minne. förlåt mig så mycket snellie.

gogöbbe: haha ja det är nog rätt typiskt mig.

von Braun: haha fan vad kul. visst är det en sjukt bra film? jag kan den med utantill. vilka lika referensramar vi verkar ha.

Uffe sa...

Grattis och tack!
Det var ju sjukt smickrande. Den enda smolken i glädjebägaren är oron över att det kanske förväntas att jag också länkar till 7 favoritbloggar!?

Jag känner igen det där med naveln och adamsäpplet. Betyder det att jag inte får skriva det nu?

mikebike sa...

uffe: du behöver inte göra ett smack för min del :) men det hade varit kul att se vilka favoriter du har.

Single Mother By Choice sa...

Jag har Goonies-boken. Är den som byggd på filmen eller tvärtom? Det känns som en merchandise-grej? Filmen var sjukt bra.

mikebike sa...

Single mother: shit. det har jag med. trodde jag var ensam om det. Fan det sänker ju värdet på min lilla guldklimp. hittade den på en loppis. Japp den är baserad på filmen. Koolt. All stor litteratur är baserad på film :)

Säckpojken sa...

Nummer 8 var ju helt fantastisk! :D

Säckpojken sa...

Damn, menade såklart nummer 7.

Ber om Burträsk.

Johanna sa...

"7. Jag föreslog som dejt nummer två med en tjej, att vi skulle lägga oss på en filt i en park och bläddra i min seriemördarencyklopedi. Vi är nu tillsammans."

Det är fan så fint att jag vill börja gråta. Jag vill också att min dejt ska föreslå något sånt. Satan.

Myaraq sa...

Åhå, tack!

Nu ska jag läsa.