torsdag, augusti 26, 2010

Sverigedemokraterna – finns dom eller är dom på låtsas?

Jag har länge undrat vad det är för ägg som röstar på Sverigedemokraterna egentligen. Finns de på riktitg? Mig veterligen så känner jag inte ens någon med så underutvecklat psyke, som medvetet kan tänka sig att lägga sin röst för att bjuda in sånt möggel i riksdagshuset. Det är som att plantera en stor fuktskada i demokratin. Se bara på danskarna och hur de får dras med alla utvecklingsstörda nassar i Dansk Folkeparti.

Ändå riskerar vi nu att tvingas se på när SD når 4% och börjar bemanna finrummet. Då är det bara en tidsfråga innan de andra partierna står där med en påse bullar och knackar på för att samarbeta med dem. Oavsett hur det låter nu. Bara en liten oviktig fråga. Sedan inget mer. Och så en liten gentjänst såklart. Plötsligt är vi tillbaka på 30-talet. Det är frustrerande. 4%. Att det faktiskt finns så jävla många lågbegåvade människor i det här landet – bara det skulle kunna göra Folkpartiet till ett enfrågeparti.

Vi vet ungefär vem Jimmie Åkesson är. Hade någon sagt att han var Göran Hägglunds okände bror, som fick bo i källaren och ägnade sin uppväxt åt självbefläckelse och hat, och som när det blev dags att släppas ut samhället fick en snabbkurs i mediaträning. Då hade jag trott på det. Men vad är det för männniskor som röstar på honom. Som tycker att han verkar kapabel till att vara med och styra vårt land. Fatta beslut. Hur tänker de? Tänker de alls? Hur ser de ut och hur styggt har livet egentligen behandlat dem, om de lyckats bli så missnöjda att de verkligen tror att svaret på framgång, lycka och välmående är att stänga gränserna och skicka ut alla invandrare?

Det gamla hederliga slagordet: De kommer hit och tar våra jobb, funkar inte längre eftersom SD-ledarna har lärt sig läsa statistik. De har troligen insett att så inte är fallet. Möjligtvis har någon Sverigedemokrat här och där blivit snuvad på ett taxi- eller städjobb av någon utländsk specialistläkare. Att invandrarna kostar staten en massa sköna bidragspengar verkar inte heller det funka som murbräcka längre. Kanske eftersom en väldigt stor del av alla bidrag som betalas ut råkar hamna i de egna partikamraternas fickor.

Nä, nu är invandringen ett hot mot alla kvinnor, eftersom de har för vana att våldta något så in i helvete när de kommer innanför gränsen. För att inte tala om den svenska kulturen. För mycket invandrare och vi kan snart säga bajbaj till vårt fina svenska kulturarv, som för övrigt inte enda jävel verkar kunna definiera. Ja för utom den här killen då (låt mig presentera SD:s starke man i Filipstad, Levi Klaussen):Helt seriöst. Jag trodde att detta var en parodi. Jag flabbade högt och undrade vad det var för nytt humoristiskt stjärnskott som gått mig så totalt förbi. Invandringen – ett hot mot våra fornminnen... och julafton. Det kunde vara avancerad satir. Men ack så fel jag hade. Han är högst verklig. Jag älskar förresten hans planer på hur de ska skapa ett rikt företagsklimat i Filipstad. Det gör tanken på att Sverigedemokraterna ens har en chans, att sitta och nöta bänk i riksdagen efter valet, ännu mer skrämmande. Ett parti vars toppskikt består av en gammal nazist med fler bananflugor än hjärnceller mellan öronen. Gött jobbat Sverige om de får vara med och leka.

57 kommentarer:

Huskatt sa...

Jag känner människor med åsikter om invandring...höginkomstagare. Så alla som röstar på SD är inte puckon.
Trångsynta och småsinta, förmodligen. Men puckon, nix.

För 10 år sedan (knappt) var det högst vanligt att ha den här typen av åsikter. Och jag misstänker att många har en del av det kvar. Själv har jag hört "Och så vill de inte ens lära sig svenska" ganska många gånger.

Den enda fördel jag kan se med SD, är att det nu är möjligt att kalla andra människor för puckon och inte riskera att bli kallad rasist. (eller hur var det nu med rasism...var det hudvärg eller personer IQ och mindre värde?)

puttelito sa...

ja jäklar.......han var ju något vag och otydlig kan man ju säga. förmodligen längtade han till sin flickvän som, när intervjun gjordes, gick i sjunde klass. råkar veta för jag jobbar i denna pärla till stad. att han säger att han tar avstånd betyder lika mycket som när hockeyspelare tar avstånd från sina gruppvåldtäckter...ingenting. han är på fullt allvar och han har många likasinnade eller sinnade känns inte som rätt term i det här fallet.

Anonym sa...

Jag tycker Sverigedemokraterna har en fin blomma som partisymbol. Den skulle kunna få mig att rösta på dem. Och Levi, förstås... Kan man kryssa honom på röstkortet?

Helt allvarligt så skulle Levi i riksdagen få mig (och många fler, kan jag tro) att leta rätt på och vältra mig i material därifrån, och på så få oss svenskar mer insatta i politiken. Jag tror nästan jag ska dra igång en kampanj för den här killen. För Sverige i tiden, typ.

LeChatBotté sa...

"Shu... ...Äähmenn planerna finns... Men vi har inte arbetat fram dem ordentligt än..."

Helt klart något jag är beredd att ställa mig bakom. Knivskarpt.

För övrigt: Filipstads ambassadör är - på riktigt - hon som gör rösten till Knatte, Fnatte och Tjatte i Duck Tales. Hela staden är säkert på låtsas.

LeChatBotté sa...

edit. 1997 var hon ambassadör.

adde sa...

Ha ha ha, den där extreeemt långa konstpausen har gör efter att han säger "fornminnen" och sedan "julafton och midsommar" var ju helt otroligt rolig! Och sen toppar han den med en ännu längre paus när han försöker sammanfatta deras planer för att locka dit företagarna, för att komma fram till "Jaaa....planerna finns...men vi har inte riktigt jobbat igenom dom än". Ha ha ha, hur slipad deras fuhrer än tycker sig vara måste ju till och med han rysa på ryggen när han ser pellejönsar som Levi ställas mot väggen.
Tyvärr tror jag de får röster från folk som vill uppmärksamma frågan, snarare än att se dom med verklig makt. Man kan alltid hoppas att ditt bidrag med filmsnutten av Levi får en och annan att ta den tankerundan ett varv till.

Anonym sa...

Det vi ser med all tydlighet här är nackdelen med demokrati. Så vill vi ha demokrati får vi helt enkelt leva med dessa fleppon. Ett enkelt val, om du frågar mig. Däremot skall man aldrig någonsin låta extremister eller enfrågepartier sköta problemformuleringen. Det gjorde man i Danmark och resulatet talar för sig självt.

Bob Dobalina sa...

Grabben gör tydligen partymusik också!
http://www.freewebs.com/leviklausen/

30+ sa...

Grejen med SD är ju att de är ett missnöjesparti. Och sådana är inte konstruktiva till sin natur. Folk som röstar på dom förväntar sig inte att de ska göra bra saker. Tvärtom ska de jävlas så mycket som möjligt med det etablissemang som SD-röstarna känner sig svikna av.

Ett bittert långfinger upp i riksdagens röv. Och det känner vi alla av.

Anonym sa...

Han är inte bara nazist och allmän idiot. Han är partyfixare också: http://www.freewebs.com/leviklausen/

Anne sa...

Det lustiga med dem jag pratat med som försvarar SD (ingen utom en har dock velat erkänna att de ska rösta på dem, och han som erkänt är en förfärligt trasig människa) är att de säger "ja, men det är så bra att någon tar tag i frågan, vi måste prata om invandringen i det här landet".

Men om någon sedan faktiskt kommer med en debattartikel eller sätter sig i en debattsoffa och säger något positivt om invandring, då är det fel. För det är inte en debatt om invandring de här människorna vill ha, de vill bara att människor som är invandringsfientliga ska framföra sina åsikter.
Martin Ezpeleta skrev en bra krönika om det här: http://www.aftonbladet.se/debatt/kronikorer/martinezpeleta/article7562649.ab

Anonym sa...

Trogen läsare av din blogg som jag är så vet jag att vi tycker lika om mycket men på en punkt är vi helt klart mycket olika. Jag funderar nämligen att rösta på sverigedemokraterna i september. Jag är varken puckad (är doktor) eller inskränkt (har rest och varit bosatt utanför Sveriges gränser under många år) men jag tror inte på mångkultur som idé och anser att Sveriges invandringspolitik är mycket skadlig för landet på sikt. Eftersom inget riksdagsparti vill ändra på detta så kan jag alltså för första gången tänka mig att rösta på SD. Jag misstänker visserligen att många av partiets medlemmar är idioter (vilka skulle frivilligt låta sig bli stigmatiserade av hela samhället?), men det kan jag leva med om det leder till en förändring på sikt.

Anonym sa...

Märkligt att det alltid är människor i vita mediejobbsenklaver som t.ex. Majorna som vurmar för kulturblandningarna. Välkommen att bo på nedre botten i Bergsjön ett år, sen är du kanske inte helt positiv till människor från Afrikas horn som närmsta grannar.

Niklas sa...

Jag tror det blir stor humor att se SD i riksdagen om de kommer dit. Vilket jävla rövgäng.

mrarboc sa...

Det är rent smärtsamt att se när människor som Levi Klausen eller någon av alla de anonyma troll som dyker upp i kommentarsfälten försöker uttrycka sig intelligent.

Hur i hela fridens namn är det möjligt att ha SÅ MYCKET otur när man tänker?

De har max två hjälnceller - och en av dom ligger i respirator...

Oskar sa...

En liten information till din anonyma läsare. Många läkare är puckade. Du tillexempel

mrarboc sa...

Oskar: Han skrev att han var "doktor" vilket kan betyda att han skrivit en avhandling om Pokémon...

mikebike sa...

Huskatt: ja rasismen finns överallt. Det har de inte monopol på SD. Jag vet att många höginkomsttagare och säkerligen på pappret intelligenta människor röstar på SD. Men de har ju uppenbarligen en stor brist om de kan tänka sig att rösta in SD.

puttelito: förvånar mig inte en sekund. fy fan vilket offer alltså.

lechatt: hahaha fan vad roligt.

Adde: haha ja jag tror fan inte att jimmie är stolt över Levi alltså. fan vilken sopa.

anonym: japp så är det. det är därför jag är nervös på att få in dem. Herregud. tänk dig levi på en ministerpost :)

bob dobalina: jag vet. haha. jag mailade honom för att pranka honom angående att anlita honom till ett musikprojekt. han svarade inte. misstänker att han blivit varnad att ligga lågt och inte prata med nån före valet.

30+: word!

anne: jag ska läsa krönikan.

doktorn: ja då är vi inte särskilt lika alls. vet inte vad jag ska säga till dig. det finns inget jag kan säga till en som bestämt sig. hoppas att du är doktor i fysik eller nåt och att det inte är läkare du menar.

anonym: vurmar för kulturblandningar? jag vet inte det. att tycka att SD är en påse nätter är väl för fan inte att vurma för något alls? Dock har jag inget emot "kulturblandning". Att jag tycker illa om SD:s människosyn har inget med att jag bor i majorna och jobbar med reklam att göra. Jag kommer från en arbetarfamilj och växte upp med massor av invandrare i min omgivning.

niklas: du sa det :)

mrarboc: haha ja jag vetefan.

Burgschki sa...

men, men två långa kommentarer från mig som försvann?


sa jag något fel?

Per-Anders sa...

Tyvärr så finns det många i vårt samhälle som går omkring och är halv- och helrasister. Själv träffar jag på dem då och då - i grannskapet, på jobbet och i bekantskapskretsen. Och jag blir lika ledsen, förbannad och frustrerad varje gång. Men det finns en djup ådra av missunsamhet och inskränkthet bland folk, och det är problemet. Jag är allvarligt bekymrad inför risken att SD kommer in i riksdagen.

Anonym sa...

SD kommer garanterat komma in. Tänker inte själv rösta på dom men kan förstå folk som gör det.

Ser det som en protest mot den kravlösa och misslyckade invandringspolitiken som förts de senaste 20 åren.

Själv blir det väl en trött röst på sossarna som vanligt:).

Sen tror jag faktiskt de inté har mer idioter i sina led en exempelvis sossarna. Har själv varit med i ssu...

Anonym sa...

Jag tycker det är ännu värre när yttrandefriheten på internet används på detta sättet. Varför sprider du bara lögner och förakt? Vet du vad ordet lågbegåvad betyder? Tror du verkligen att 4% befolkningen är det? Har du själv gjort något begåvningstest?

För din information kan jag tala om att det finns många högskoleutbildade människor inom partiet men vi mäter inte IQ kvot utan välkomnar alla som har rätt inställning.

mikebike sa...

Burgschki: Två kommentarer som försvann? jag har inte sett dem. På det här inlägget? Skriv igen eller maila den.

Peranders: jag med.


anonym: jag kan inte förstå dem som gör det. Jag kan mycket väl förstå missnöjesröster. absolut. men inte på ett parti som är grundat av nynazister.

anonym2: Nä egentligen tror jag inte att alla som röstar på SD är lågbegåvade. jag skruvade upp tonen lite. Ungefär som ni skruvar ner tonen. Kul att bli beskylld av en en sverigedemokrat för att sprida lögner och förakt. och med rätt inställning menar du alla dem som tycker att alla problem i samhället är invandringspolitikens fel?

stina sa...

Oj vad du verkar insatt i både arbetsmarknadsfrågor och brottsstatistik samt fördelningspolitik. Du verkar vara en fullfjädrad omvärldsanalytiker med full självrespekt. Jag är imponerad. Det där att du inte tror på demokratin får vi väl hoppa över då då.

Tar gärna din analys kring Sveriges agerande under 2:a världskriget. Du vet - Wallenbergarnas svek och all den skiten!

J.Z. Park sa...

Sanningen är ju den (såsom någon tidigare påpekat) att SD är ett klassiskt missnöjesparti. De lever inte på en konstruktiv eller realistisk politik utan enkom på folks missnöje vilket som regel blottas när de (såsom i den video du refererar till) ställs mot väggen.

Det får dock ses som ett misslyckande från övriga partiers sida om man lyckas göra +4% av den röstberättigade befolkningen så desillusionerad att de beredda att lägga sina röster på SD.

Det är i sammanhanget (i vart fall för mig) tydligt att det folk är mest missnöjda med är invandringspolitiken, och så länge de etablerade partierna vägrar att diskutera den kommer det att fortgå.

Som vi dock sett av bl.a. FP:s små populistiska utspel så börjar de bli så smått medvetna om detta nu och börjar arbeta för att hala in dessa förlorade röster.

My 2 cents.

Den hemska tvillingen sa...

Jag skulle vilja veta vad den anonyma doktorn
ser för problem med mångkulturella
samhällen!

Burgschki sa...

Äsch, kommentarerna gick ut på att kritisera SD-anhängares vana att låtsas bry sig om integrationen, fast de i själva verket endast söker argument till att minska invandringen.

Integrationen har på många platser runt om i Sverige fungerat mycket dåligt, men jag är trött på att alla smygrasister använder det som alibi för att få vara främlingsfientliga. Deras lösning på integrationsproblemen är alltid att stänga portarna och bygga upp en mur. Inga idéer om hur man bäst kan ta tillvara på de kunskapsresurser invandrarna för med sig. Inga idéer om hur diskrimineringen ska minska. Utan den enda lösningen dessa kan se är att inte ta emot några fler invandrare och det är detta resonerande som gör dem till främlingsfientliga rasister.

Andreas i Stockholm sa...

I Stockholm har vi en tokrolig Sverigedemokrat som på fullt allvar hävdar att:

a) våldtäkt inte finns i hans gener (jag förmodar att han anser att det finns i muslimska "gener")

b) våldtäkt inte fanns på 50-talet när han växte upp. Visserligen var han kanske inte guds bästa barn, men slå en kvinna skulle han aldrig göra, och ännu mindre våldta henne.

På frågan om han menar att våldtäkter kom till Sverige med invandringen svarar han att "det får du lista ut själv".

Detta i gårdagens City, och det var inte ens nån undercoverreporter som gjorde det...

Brrr...

Ebichu sa...

Till en av anonymerna: jag har bott i Husby i mer än fem år (har vaga minnen av att det är mer än 70% 'invandrare' där, gissar att de räknar både första och andra generationen), och kan inte påstå att jag ser några problem med kulturblandning.

Å andra sidan så är vår sida av järvafältet inte lika mycket ghetto som Tensta-Rinkeby. Tack för det.

anne sa...

Är det bara jag som bor i de delar av Sverige som nästan är helt beroende av invandringen? Här är invandrarna de enda som ser till att inte befolkningsstatistiken slår i botten varje år. Kommunerna slåss om vilka som kan presentera bästa planen för ensamkommande flyktingbarn så att de kan få dem. Jag känner inte igen mig i den hotbild som SD målar upp men det är nog för att jag bor i en kommun som måste vårda och ta hand om sina invandrare så att de stannar kvar. Sedan är väll det största problemet med att integrera invandrare vi svenskar själv. Ett mer distanserat, stelt och ängsligt folkslag får man ju leta efter.
Sedan alla ni som tar illa vid er när Mickebike kallar er för puckon, ni kan inte ha läst den här bloggen förut. Min gissning är att ni googlat nazist och hamnat här.

T sa...

De är på hugget nu i SD. Det googlas hej vilt efter bloggares inlägg och "bemöts". Jag vägrar nämligen tro att så många rikspuckon läser här i allmänhet, då dina rätt så tydliga åsikter inte direkt borde tilltala gemene rasistiska lufthuvuden.

Man kan väl få hoppas att det är så i alla fall.

Magnus sa...

Ett boktips baserat på opinionsundersökningar och fokusintervjuer om vad som får folk att rösta på SD och andra populistiska partier, med paralleller till Danskt Folkeparti.

http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9175667525

En liten ögonöppnare om man vill se bortom tjommarna som representerar partiet och istället intresserar sig för varför partiet numera ligger runt 4% i opinionsundersökningarna och vilka förändringar i samhället som lett till att SD gått från att vara ett litet gäng av den mjukare delen av BSS till en etablerad (i väljarkåren) politisk kraft.

Anonym sa...

Jimmie Åkesson kommer ju från MUF senast o moderaterna är väl inte nazister väl?

Harvest sa...

Som en någon med viss förkärlek för kvantfysik gillade jag övergångsperioden när invandrare kom till sverige för att ta alla jobb, samtidigt som de tydligen bara satt hemma och levde på soc. Det var som om Schrödinger inkarnerats i form av en bonnrasse.

Anonym sa...

Missnöjespartier/enfrågespartier är inte rationella.

Man röstar inte på dem av rationella skäl utan för att man är besatt av en fråga eller tror på konspirationsterorer och att man måste motarbeta "systemet" oavsett vilket sällskap man då hamnar i eller vilka metoder man tar till.

Jag föreslår att all renrasig sverigedemokrater samlas på tex Gotska Sandön och befriar sig från allt utländskt skit som latinska bokstäver, arabiska siffror mm. Sedan kan ni ha renrasiga orgier och dö ut av den inavel som ni uppenbarligen redan har påbörjat.

-Luca

Madde sa...

speechless

Karin sa...

Djupt rotade fördomar, som Sverigedemokraterna bland annat använder sig utav, är bland det mest farligaste hoten mot vår positiva välfärd i Sverige. Eller vilket samhälle som helst.

Att det finns ett djupt missnöje bland många människor ska man ta på allvar, men jag tycker det är naivt att tro att detta missnöje skulle bli mindre eller mer tillfredsställande i och med att man lägger en röst på SD. Inget parti i riksdagen är tvingad till att samarbeta med dem, och inget parti av värde kommer göra det heller.

Anonym sa...

Finns ju många invandrare (förvisso kanske inte så många muslimer) som röstar och kandiderar för Sd i valen.

Anonym sa...

11:33 fm

Vad tänker du på för fördomar?

Charlotte sa...

http://www.youtube.com/watch?v=FkAS0s3HBB0&feature=related

*dör*

(missa inte det dolda meddelandet vid 0.59)

Kollegan sa...

Väntar på ett inlägg om deras nya reklamfilm.

http://www.youtube.com/watch?v=XkRRdth8AHc&feature=player_embedded

Calle sa...

Haha, störtsköna kommentarer på detta inlägg. "Schrödinger inkarnerats i form av en bonnrasse" hihihi.

Är det ändå inte skönt att SD, förutom att bjuda på oavsiktlig humor, har en sån enande funktion? Ung, gammal, blå, röd, alla ingår vi i en varm fin gemenskap och samförståndsanda i vår gemensamma avsky!

Andreas i Stockholm sa...

Jag gör lite reklam, ta bort mig om du vill, men eftersom SD planerar att dela ut utskick till alla hushåll i hela Sverige i början av september har vi satt ihop en liten lapp som är enkel att skriva ut och sätta på sin dörr eller brevlåda. Gratis att ladda hem och sprida hur mycket som helst.

http://72ppi.se/sd_nej_tack.jpg

Mäla sa...

Andreas i Sthlm: Ha ha, det är roligt samtidigt som det är så djupt stötande... Oj oj oj. Jag skratthatar.

Jag säger som "kollegan", Mike, du som är i branschen, nån susning om vilken byrå som gjort SDs numera av TV4 stoppade reklamfilm?

http://www.resume.se/nyheter/2010/08/27/sds-valfilm/

Jävlars vilka tunga steg de måste ha gått med till jobbet under den produktionstiden... Usch usch.

MH sa...

Med all respekt för de flesta goda sidor Mike och hans läsare besitter, så skulle ni snarare behöva gå ett par politiska grundkurser innan ni får för er att ni är mogna nog att rösta. Till en början vill SD inte "slänga ut alla invandrare", det kan nog knappast de invandrare som kampanjar för SD ställa sig bakom. De vill begränsa invandringen till samma nivåer som Danmark såväl som Norge, Finland och de flesta övriga europeiska länder ligger på. Om detta drar undan mattan för människosmugglare som tjänar grova pengar på att utnyttja Genevékonventionen vore det något jag kan ställa mig bakom. Precis som flera här skriver är SD dock ett missnöjesparti, och som sådant har de ingen reell politik att komma med; de som röstar på SD gör det för att övriga partier fortfarande lever på 60-talet, när den typen av invandringspolitik Sverige förde faktiskt fungerade och bidrog till välfärden. Som det är nu kommer kommunalskatten tvingas höjas med ca 12 kr de närmaste 15-20 åren, bara för bibehålla den usla nivån på välfärden alla som inte har råd att hålla sig med privatvård är hänvisade till, och anledningen beror på en skenande kostnad för en totalt misslyckad integrationspolitik, där människor bemöts av socialarbetare och bidrag istället för möjligheter till integration. Detta behöver man inte tillgå SDs vinklade bloggar eller partisidor för att få underlag på: såväl SCBs egen statistik som en rad forskningsresultat framtagna på uppdrag av regeringskansli och riksdag visar detta svart på vitt.

Varför så många av SDs frontfigurer är sådana spån gissar jag beror på ett gammalt vist talesätt: "Det är från barn, galningar och fyllon man får höra sanningen." Förvisso kanske en kraftigt överdriven version av den sanning som propageras, men i alla fall ett uppmärksammande av en fråga som idag är lika osynlig som kejsarens nya kläder.

Jag har, till skillnad från, gissar jag, rätt många i kommentatorsfältet som njuter av att trycka ner outbildade stackar i glesbygden i brist på andra kanaler av självhävdelsebehov, faktiskt läst samtliga partiprogrammen från sjuklövern, och även SDs. Min slutsats är att politiken i Sverige är ett skämt: jag har att välja på de naivt korkade (oppositionen), de kortsiktigt tänkande ondingarna (alliansen) eller smygrasisterna med en skuggbudget lika tokig som miljöpartiets (SD) att lägga min röst på. Således kommer jag därför rösta blankt, och det hoppas jag resten av Sverige vaknar upp och gör för att visa att vi behöver intelligenta pragmatiker, inte karriärtörstande eller sinnesförvirrade idealister.

MH sa...

Med all respekt för de flesta goda sidor Mike och hans läsare besitter, så skulle ni snarare behöva gå ett par politiska grundkurser innan ni får för er att ni är mogna nog att rösta. Till en början vill SD inte "slänga ut alla invandrare", det kan nog knappast de invandrare som kampanjar för SD ställa sig bakom. De vill begränsa invandringen till samma nivåer som Danmark såväl som Norge, Finland och de flesta övriga europeiska länder ligger på. Om detta drar undan mattan för människosmugglare som tjänar grova pengar på att utnyttja Genevékonventionen vore det något jag kan ställa mig bakom. Precis som flera här skriver är SD dock ett missnöjesparti, och som sådant har de ingen reell politik att komma med; de som röstar på SD gör det för att övriga partier fortfarande lever på 60-talet, när den typen av invandringspolitik Sverige förde faktiskt fungerade och bidrog till välfärden. Som det är nu kommer kommunalskatten tvingas höjas med ca 12 kr de närmaste 15-20 åren, bara för bibehålla den usla nivån på välfärden alla som inte har råd att hålla sig med privatvård är hänvisade till, och anledningen beror på en skenande kostnad för en totalt misslyckad integrationspolitik, där människor bemöts av socialarbetare och bidrag istället för möjligheter till integration. Detta behöver man inte tillgå SDs vinklade bloggar eller partisidor för att få underlag på: såväl SCBs egen statistik som en rad forskningsresultat framtagna på uppdrag av regeringskansli och riksdag visar detta svart på vitt.

Varför så många av SDs frontfigurer är sådana spån gissar jag beror på ett gammalt vist talesätt: "Det är från barn, galningar och fyllon man får höra sanningen." Förvisso kanske en kraftigt överdriven version av den sanning som propageras, men i alla fall ett uppmärksammande av en fråga som idag är lika osynlig som kejsarens nya kläder.

Jag har, till skillnad från, gissar jag, rätt många i kommentatorsfältet som njuter av att trycka ner outbildade stackar i glesbygden i brist på andra kanaler av självhävdelsebehov, faktiskt läst samtliga partiprogrammen från sjuklövern, och även SDs. Min slutsats är att politiken i Sverige är ett skämt: jag har att välja på de naivt korkade (oppositionen), de kortsiktigt tänkande ondingarna (alliansen) eller smygrasisterna med en skuggbudget lika tokig som miljöpartiets (SD) att lägga min röst på. Således kommer jag därför rösta blankt, och det hoppas jag resten av Sverige vaknar upp och gör för att visa att vi behöver intelligenta pragmatiker, inte karriärtörstande eller sinnesförvirrade idealister.

MH sa...

Med all respekt för de flesta goda sidor Mike och hans läsare besitter, så skulle ni snarare behöva gå ett par politiska grundkurser innan ni får för er att ni är mogna nog att rösta. Till en början vill SD inte "slänga ut alla invandrare", det kan nog knappast de invandrare som kampanjar för SD ställa sig bakom. De vill begränsa invandringen till samma nivåer som Danmark såväl som Norge, Finland och de flesta övriga europeiska länder ligger på. Om detta drar undan mattan för människosmugglare som tjänar grova pengar på att utnyttja Genevékonventionen vore det något jag kan ställa mig bakom. Precis som flera här skriver är SD dock ett missnöjesparti, och som sådant har de ingen reell politik att komma med; de som röstar på SD gör det för att övriga partier fortfarande lever på 60-talet, när den typen av invandringspolitik Sverige förde faktiskt fungerade och bidrog till välfärden. Som det är nu kommer kommunalskatten tvingas höjas med ca 12 kr de närmaste 15-20 åren, bara för bibehålla den usla nivån på välfärden alla som inte har råd att hålla sig med privatvård är hänvisade till, och anledningen beror på en skenande kostnad för en totalt misslyckad integrationspolitik, där människor bemöts av socialarbetare och bidrag istället för möjligheter till integration. Detta behöver man inte tillgå SDs vinklade bloggar eller partisidor för att få underlag på: såväl SCBs egen statistik som en rad forskningsresultat framtagna på uppdrag av regeringskansli och riksdag visar detta svart på vitt.

Varför så många av SDs frontfigurer är sådana spån gissar jag beror på ett gammalt vist talesätt: "Det är från barn, galningar och fyllon man får höra sanningen." Förvisso kanske en kraftigt överdriven version av den sanning som propageras, men i alla fall ett uppmärksammande av en fråga som idag är lika osynlig som kejsarens nya kläder.

Jag har, till skillnad från, gissar jag, rätt många i kommentatorsfältet som njuter av att trycka ner outbildade stackar i glesbygden i brist på andra kanaler av självhävdelsebehov, faktiskt läst samtliga partiprogrammen från sjuklövern, och även SDs. Min slutsats är att politiken i Sverige är ett skämt: jag har att välja på de naivt korkade (oppositionen), de kortsiktigt tänkande ondingarna (alliansen) eller smygrasisterna med en skuggbudget lika tokig som miljöpartiets (SD) att lägga min röst på. Således kommer jag därför rösta blankt, och det hoppas jag resten av Sverige vaknar upp och gör för att visa att vi behöver intelligenta pragmatiker, inte karriärtörstande eller sinnesförvirrade idealister.

MH sa...

Med all respekt för de flesta goda sidor Mike och hans läsare besitter, så skulle ni snarare behöva gå ett par politiska grundkurser innan ni får för er att ni är mogna nog att rösta. Till en början vill SD inte "slänga ut alla invandrare", det kan nog knappast de invandrare som kampanjar för SD ställa sig bakom. De vill begränsa invandringen till samma nivåer som Danmark såväl som Norge, Finland och de flesta övriga europeiska länder ligger på. Om detta drar undan mattan för människosmugglare som tjänar grova pengar på att utnyttja Genevékonventionen vore det något jag kan ställa mig bakom. Precis som flera här skriver är SD dock ett missnöjesparti, och som sådant har de ingen reell politik att komma med; de som röstar på SD gör det för att övriga partier fortfarande lever på 60-talet, när den typen av invandringspolitik Sverige förde faktiskt fungerade och bidrog till välfärden. Som det är nu kommer kommunalskatten tvingas höjas med ca 12 kr de närmaste 15-20 åren, bara för bibehålla den usla nivån på välfärden alla som inte har råd att hålla sig med privatvård är hänvisade till, och anledningen beror på en skenande kostnad för en totalt misslyckad integrationspolitik, där människor bemöts av socialarbetare och bidrag istället för möjligheter till integration. Detta behöver man inte tillgå SDs vinklade bloggar eller partisidor för att få underlag på: såväl SCBs egen statistik som en rad forskningsresultat framtagna på uppdrag av regeringskansli och riksdag visar detta svart på vitt.

Varför så många av SDs frontfigurer är sådana spån gissar jag beror på ett gammalt vist talesätt: "Det är från barn, galningar och fyllon man får höra sanningen." Förvisso kanske en kraftigt överdriven version av den sanning som propageras, men i alla fall ett uppmärksammande av en fråga som idag är lika osynlig som kejsarens nya kläder.

Jag har, till skillnad från, gissar jag, rätt många i kommentatorsfältet som njuter av att trycka ner outbildade stackar i glesbygden i brist på andra kanaler av självhävdelsebehov, faktiskt läst samtliga partiprogrammen från sjuklövern, och även SDs. Min slutsats är att politiken i Sverige är ett skämt: jag har att välja på de naivt korkade (oppositionen), de kortsiktigt tänkande ondingarna (alliansen) eller smygrasisterna med en skuggbudget lika tokig som miljöpartiets (SD) att lägga min röst på. Således kommer jag därför rösta blankt, och det hoppas jag resten av Sverige vaknar upp och gör för att visa att vi behöver intelligenta pragmatiker, inte karriärtörstande eller sinnesförvirrade idealister.

MH sa...

Blogger verkade gå bananas över ett så pass långt inlägg. Ber om ursäkt å dess vägnar, du får radera de tre kopiorna den lade till, Mike.

Anonym sa...

Tyvärr verkar det som om de finns på riktigt. Och det gör mig riktigt rädd att jeppar som honom kanske ska vara med och styra landet efter valet.

Detta är ju en klockren orsak att lyfta sig ur tv-soffan och gå och rösta!

Andreas i Stockholm sa...

@MH: känns inte som att du läst F!:s program dock... Men det kanske är att begära för mycket...?

Anonym sa...

Levi verkar vara ett levande exempel på att den inhemska genpoolen skulle tjäna på nytt blod...

MH sa...

@Andreas i Stockholm:

Nej, det skall erkännas att jag inte orkade mig igenom det. Flyktiga läsningar av artiklarna Schyman undertecknat det här året tillsammans med den, så vitt jag förstår, grundläggande förutsättningen att Fi tycker feminism och jämställdhet är de viktigaste frågorna får mig dock att avfärda dem. Vänstern har för länge sedan övergett alla substansiella frågor rörande ekonomi, klassklyftor och lagstiftning och nöjt sig med att enbart behålla mandat över frågor kring könsroller och jämställdhet. Fi är ett symtom på det, inget annat.

Jag har en viss förståelse för att kvinnor som studerat patriarkatets historia, insett att det inte rört sig om en konspiration men ändå känner att kvinnors rättigheter är något som inte bara måste värnas om utan återerövras gång på gång röstar på Fi, men det är skjuta så långt bortom mer nödvändiga mål att hela debatten snart ter sig som ett stort skämt.

Viktoria sa...

Levi Klusen bara stiger och stiger i mina ögon ju mer man får se:

http://www.freewebs.com/leviklausen/

och missa inte:

http://www.youtube.com/watch?v=_yNYLr_ExjA

Anonym sa...

Vad tråkig du blir Mike när du ska älta politik. Gör det du är bra på i stället, var rolig. Politik är inte din grej. Man tappar liksom sugen att läsa din blogg.

Dinajel sa...

Jag gillar Sverigedemokraten ovan som skriver "vi mäter inte IQ kvot". Där fick hon med både en tautologi och en särskrivning i samma (särskrivna) ord. (Och då menar jag "gillar" på samma sätt som jag "gillar" att titta på när djur gör roliga saker på Americas funniest home videos.)

För övrigt tycker jag att 4% lågbegåvade är en siffra som låter rimlig. Det beror ju på hur man definierar lågbegåvad. Cirka 1% av svenskarna har någon form av utvecklingsstörning. 2% har ett IQ under 70. (De tillhör inte nödvändigtvis gruppen utvecklingsstörda då många utvecklingsstörda har IQ över 70.) Hälften av svenskarna har ett IQ under 100. (Klassiskt citat från the A-team: "I think we have a case of two-digit IQ...") 4-5% av svenskarna bör ju då ha ett IQ under cirka 75, vilka man nog får kategorisera som "lågbegåvade". Det är också möjligt att korrelationen mellan dessa "lågbegåvade" och "Sverigedemokrater" är en siffra ganska nära 1.

Kollegan sa...

http://www.youtube.com/watch?v=_yNYLr_ExjA

Kolla in 1:01 för subliminalt budskap direkt från Filipstads starka man.