torsdag, augusti 19, 2010

Kampen mellan könen

Doctor doctor give me the news...

Min pappaledighet gör att jag inte kan hålla mig ifrån morgon tv:n när lilla T nanar. Idag såg jag The Doctors igen. Det var ett uppföljningsavsnitt av kampen-mellan-könen-avsnittet förra veckan. Riktigt begåvat. De hade delat upp publiken i kvinnor med rosa t-shirts på ena sidan och män – håll i hatten – i blå dito på den andra sidan. Doktorerna hurrades in som vanligt till publikens vansinnesjubel. Och viktiga frågor skulle avhandlas. Till exempel mäns biologiska silikonbrösttörst, varför (inte om) kvinnor ska förstora brösten, och om det då är för sin egen skull eller männens, om brösten egentligen är till för att amma med eller för männen att ha kul med… och ja, någonstans där slutade jag titta.

För att reda ut frågorna hade de anlitat en expertpanel bestående av två manliga "komiker" (varav den ena var den misslyckade aborten Sinbad), en manlig "relationsexpert" (en kille med fräsig ishockeyfrisyr som troligen går hem hårt hos den amerikanska arbetarlassens hemmafruar) som förra veckan berättade sanningen om män och kvinnors biologiska instinkter. Han körde sin tes om att kvinnor är programmerade att leta upp en alfahanne och att män är programmerade att betäcka så många honor som möjligt. Det är naturens lag. Jävlar vad trött jag blir. Jag får brock i hjärnan av sådana jävla tramsteorier. Det är ju bara människor med ett seriöst fel i huvudet som verkligen tror på det där. Och amöbor.

Som kvinnlig motviktspanel hade de en kvinnorättsadvokat och samt två vilt gestikulerande afroamerikanska Babben Larsson.

Det var som alltid smärtsamt att se och jag förstod att intelligenskvoten hos de som uppskattar programmet på allvar är exakt samma som hos gängse Sverigedemokratväljare. Det vill säga halvapor. Det blev med ens smärtsamt tydligt vilka det är som gör det möjligt för en skräpkuk som Charlie Sheen kan tjäna dryga 6 miljoner dollar per avsnitt av "2 1/2 Män". Bara i Amerikat.

I första avsnittet av könskampen debatterades kvinnlig onani och otrohet samt på fullt allvar hur länge det är rimligt för en kvinna att inte "släppa till" efter en förlossning. Vissa tyckte att det var på sin plats att ge mannen ett skjut så fort de kom hem från BB. Men då röt några kvinnor till och sa att en kvinna måste få tid att läka i alla fall fyra veckor.

Det är intressant att se hur utvecklingsstörd syn amerikanerna verkar ha på vad som är manligt och kvinnligt. Kuken bultar när en kvinna är si och så. Livmodern krampar när män gör si och så. Sköna sanningar på löpande band. Och alla fnittrar och stojar. Precis som jag minns att vi gjorde på den knastertorra sexualkunskapen i åttan, när vår styltiga lärare plötsligt halade fram ett knippe kondomer och frigolitkukar, som alla skulle öva kondompåsättning på. Det är konstigt att Rwanda och Etiopien är u-landsklassade men inte USA. Nä det är mer än konstigt. Det är fanimej ett förbluffande dåligt under.

19 kommentarer:

Pulber sa...

Jag tror att jag råkade bläddra förbi samma program lite senare.. då rekommenderade de ett slags "inlägg" som kvinnor kan lägga i trosorna för att undvika den berömda kameltån. Frågor på det?

Fredrik Ericsson sa...

Men vad i helv... Hur kan någon med minsta gnutta humoristiskt sinne såga sådan fantastisk underhållning som "2 1/2 män"?

Anonym sa...

Helt underbart! Satt och skrattade en bra stund innan jag gick hem från jobbet med en glad bubblande känsla i magen och av pur tacksamhet tog vägen om McStället och beställde min livs första McFlurry. Den var flurrad men inte särskilt god. Kanske bättre med något annat än dajm... eller?

2 1/2 män visar väl att den amerikanska drömmen fortfarande lever: vilket jubelpucko som helt kan få snygga tjejer, bara han är tillräckligt självsäker och behandlar kvinnor som skit.
/Bellaciao

Sanna sa...

Det här var ta mig fan ett av de allra bästa inläggen jag läst på länge! Du är grym!

mikebike sa...

Pulber: fan då missade jag nåt. hahaha jävla idioter.

Fredrik: Ehhh jag tänkte precis ställa samma fråga fast tvärtom :)

Bellaciao: Haha, nä mcflurryn i sig är inte värd all den här energin egentligen. men det har blivit större nu. det är en principsak nu. :)

ja rätt spot on ang 2 1/2 män. Du sa det lite snällare än jag hade sagt det. men spot on.

Sanna: tackar. tackar. det blir jag glad för att höra.

Erik F sa...

Hoppsan. Lite onyanserad USA-bashing sådär bara. Den där flurry-beefen du har med Maccan verkar börja växa i proportioner.

David sa...

Att dömma alla Amerikaner efter dom som ser på sådana program är väl lite som att dömma alla Svenskar efter all som ser på Melodi-festivalen? Efterblivna människor finns det överallt. Ju högre levnadsstandard ett land har ju fler av dom har tid att tillbringa sin tid framför tv:n dagtid...

Carlo sa...

"Skräpkuk" var den mest träffande beskrivningen jag läst på länge...Måste börja använda det mer.

Tack Mike

mikebike sa...

Erik F: Nja onyanserad. Måhända en aning generaliserande. Haha, ja härligt att se ett sånt engagemang.

David: ja men det är väl rätt spot on. Svenskar har en fruktansvärd smak när det kommer till nöjesunderhållning. Melodifestivalen, lets dance, idol, allsång på skansen så ska det låta. Det finns såklart många som tycker att det är skit men för att det ska hamna på bästa sändningstid krävs ju att det är en vesäntlig procent av folket diggar det. Likadant är det i med alla könsstereotypa underhållningsformat i USA. Det kan knappast ha gått dig förbi hur efter de är på den fronten?

carlo: haha ja det är ett bra ord. finns en hemskt historia bakom det dock :)

Anonym sa...

Du mikebike, sitter du inte därhemma och kollar på "TV-shop" också?
Eller vad det kan heta nuförtiden?

Kan du inte skriva något fräscht och uppkäftigt om hur mycket onyttigt det finns att köpa där på dagtids-TV?

Anonym sa...

God bless Amercia!

-Luca

Madde sa...

Som vanligt är du bäst och jag vill att alla skall läsa din underbara blogg. Det här kommer sluta med att det enda som finns i min blogg är länkar till din.

Currykungen sa...

Själv har jag tagit bort TV4 och TV4+ från min apparat. TV-tittandet blir så mycket mer sofistikerat då!

adde sa...

Jag har ju inte sett programmet så jag måste fråga: menade han killen att vi är programmerade att para oss bara eller menade han det som en ursäkt för att bejaka den driften oavsett? Att man kan använda det som en ursäkt för ett annars i sammhällets ögon oacceptabelt beteende? Vad var det han ville förmedla med påståendet?

Mats sa...

Den tragiska sanningen är att majoriteten i det där jävla landet har en föråldrad syn på samhället i stort. Vad som är manligt resp. kvinnligt, hetero resp. homo osv. Ville tro att det bara var fördomar men en stor procent av amerikanerna har, på riktigt, utvecklingsstörd syn. På det mesta. Har aldrig velat delat ut så många adresserade örfilar, någonsin. Douchebags hela bunten.

Anonym sa...

Du skriver på ett retoriskt roande sätt, även om hela kvällspressen skulle få kollektiv sprutorgasm över ditt sätt att generalisera en population utifrån den eminenta talk showen 'The doctors'. men som sagt du roar och det är väl syftet med din blogg misstänker jag och då lyckas du med bravur, oavsett. Dessutom måste jag i sann besserwissersanda påpeka att bråck stavas med Å inte O. Keep up the good work

/Malacoda

lisa sa...

Jag känner att vi föräldralediga är utsatta för någon slags förtryck när vi hänvisas till att glo på the doctors. kanske värsta sortens.

elvis sa...

Diskuterade de inte det minsta lilla alla de där råd som Dr Phil numer sitter o ger amerikanska kvinnor, om hur de ska få sina män att INTE vara otrogna?

redbanner sa...

Säger bara idiocracy