söndag, augusti 29, 2010

Ibland förvånar till och med Sverigedemokrater


Googlade runt lite och hittade en artikel ur Sydsvenskan från i somras. Det var Sverigedemokraterna igen med Lars-Anders Espert och hans sköna hembygdsförening (SD Burlöv) som hade gnuggat sina geniknölar och kommit fram till att det var fett keff att ta emot ensamkommande flyktingbarn överhuvudtaget. Motivering: *trumvirvel* "Barn förföljs aldrig".

På fullaste allvar menar Lars-Anders Espert att det ingenstans i världen förekommer någon som helst förföljelse av barn. Har aldrig gjort. Bortsett från ett enda tillfälle i historien och det var när styggingen Herodes och hans hejdukar härjade runt och dräpte gossebarn till höger och vänster. När det begås folkmord i det där Afrikat är det egentligen bara föräldrarna som fått regimen att lacka ur, och då kan det hända att barnen åker med av bara farten. Alltså, jag är bara en diplomatisk immunitet från att spontanhälsapå Lars-Anders och hans rövgäng med en riktigt slitstark oxpiska.

Det är snudd på fantastiskt. Vi har något alldeles unikt här. Ett stycke svensk kulturskatt som någon med lite ryggradslöst entreprenörskap, typ Pigge Werkelin, skulle kunna ta vara på och slå mynt av. Lätt också. En fet jävla mur med tillhörande ingång och biljettlucka. Burlöv skulle få en turistnäring som får Ystadborna att pissa på sig av avundsjuka. Ingen kommer vilja besöka Wallanderland när det finns en hel park med livslevande genunder att kolla på i Sverigedemokratland.

Inte trodde jag att ett arvsanlag kunde fuckas upp riktigt så mycket, inte ens när en enda liten skånsk familj stått för så stor del av populeringen av en by, under ett dussintal generationer. Men se där. Så fel man kan ha.

20 kommentarer:

Anonym sa...

Kom o tänka på den här:)

http://vesslan.com/2010/08/flyktingbarn/flyktingbarn/

Spader Ess sa...

Fast nu tycker jag att du är hård. Av det vi har sett om konflikterna i Afrika, så är det väl just det att barnen fått det mycket bättre där.

Dom tilldelas ju egna Kalashnikovs att leka med, och slipper därmed springa runt i skogarna med pinnar och bara leka krig. Att man dessutom låter dem skjuta sina föräldrar, det måste väl ändå ses som den ultimata frigörelsen.....


SD - Så Dumt!!

adde sa...

Den där bilden påminner mig om någon seriefigur, men jag kan inte komma på vilken. Någon som har en idé?

Andreas i Stockholm sa...

@adde: ernie och bert i sesam?

Fredrik sa...

Utveckla den där biten med Pigge Werkelin, spännande!

adde sa...

@Andreas:
Ja, visst var det bert jag letade efter, tack! Ha ha ha, han ser verkligen ut så!

MH sa...

Onekligen, vilket riksfleppo.

Det absolut slagkraftigaste, mest humanistiska och framför allt människovärdiga vi alla skulle kunna ta oss för nu är att samla så många boenden i vårt eget område som möjligt, och gemensamt skicka in namnlistor och förslag på motioner till din kommunfullmäktige, där ni kräver att just din kommun visar större ansvar i flyktingfrågan och genast bereder fler boenden, mer resurser och större geografisk spridning av var dessa ensamkommande flyktingbarn hamnar. Som det är nu är det över 130 kommuner i Sverige som inte ens tar emot flyktingbarn. 4 av Stockholms 26 kommuner tar ensamma emot över 75% av alla flyktingar till länet. Vad fan är det om, liksom?

Det verkar ju inte rättvist att dom skall behöva trängas i Botkyrka, Rinkeby och Rosengård när det lär finnas massvis med plats i Stockholms innerstad, Majorna och Täby, inte sant?

Faktum är att ovanstående är det enda jag kan uppfatta som rakryggat, snarare än att lite i förbifarten borsta bort brödsmulorna ur mustaschen efter lunchen, knacka ner lite lustigheter om inaveln i SD:s väljarkår och sedan förnöjt klicka sig vidare in på verydemotivational.com, medveten om att man är en liiite bättre människa än andra, om än på betryggande långt avstånd.

Suck...medelklassen. Fiat lux. Allt är bara ångestventiler för er.

Andreas i STHLM sa...

@MH: Jaa...?

Anonym sa...

Nej mikebike och hans anhängare tycker det räcker med att i text sparka in lite öppna dörrar för att bli en liiite bättre människa.

Anonym sa...

Gillar mikes blogg sen länge, sen kanske inte allt är svart eller vitt med Sverigdemokraterna.

Känns som vi kan det här nu, lämna sd-debatten:).

mrarboc sa...

MH: Blir du en bättre människa av att skriva en feg, anonym kommentar i en blogg? Eller kanske du bara förstärker bilden av Sverigedemokrater som genetiska återvändsgränder?

Andreas i STHLM sa...

@MH och Anonym: Eftersom ingen av er rimligtvis har den minsta aning om huruvida vi som kommenterar här jobbar politiskt eller inte, så känns era senaste kommentarer rätt fåniga, men det är inte min blogg och jag tänker inte fortsätta den pseudodiskussionen här. Keep going Mike :-)

Anonym sa...

Mikebike - ta ditt ansvar och spärra rasisterna från kommentatorsfältet!

Vi vill inte läsa sådant. Det gör ont!

Vi vill läsa mikebikes medelålders sneakers- och kalaspuffsspråk!
Keep going mikebike :-)

da bomb sa...

Att dom ens orkar dom jävla asen och faan vilken korkad jävel..

Idag finns det t ex uppskattningsvis c:a 300 tusen barnsoldater runt om i världen. Barn våldtas och lemlästas som vilka vuxna som helst i alla pågående konflikter. Det vet ju folk i 12 års åldern.

Burgschki sa...

Inlägg om SD är som flugpapper för läsare med kommentarshybris.

Själv tycker jag att din blogg alltid håller högsta nivå, vare sig du skriver om Mcflurry, SD eller din cykel.

Fredrik sa...

@MH: Skulle gärna vilja läsa mer av det du skriver. Kan man göra det någonstans?

mikebike sa...

fredrik: utveckla det där med pigge? behövs det?

MH: ok, get your point. Jag ska alltså bara hålla käft om SD så länge jag inte aktivt arbetar med integration. Hmm. Samhället funkar inte riktigt så va.

anonym: Jag tror det kan bidra till att öppna några ögon i alla fall. om bara hos en person så var det värt det eller?

anonym2: kan det här? det är val snart. vi riskerar att sitta med SD i knät efter det. Om detta är tjatigt. vänta och se. Och jo allt är svart eller vitt med SD röstar man på dem är man per definition helt loss i huvudet.

Burgschki: haha tack hörru; det är jag glad för.

mikebike sa...

Mh: håller med dig om att sd inte borde stängas ute ur debatter, de ska givetvis få ha samma spelplan som andra partier. Dock tycker jag till skillnad från dig att det inte är dumt att driva gäck med dem i humorbloggar och mindre seriösa forum. Jag tror det kan vara nyttigt att prata om dem på alla plan. Alla är inte så intresserade av att sätta sig in i deras partiprogram och diskutera med dem på nen nivå du efterfrågar. Det viktigaste för mig är att de inte kommer in i riksdagen och när jag skriver om dem i min blogg så blir det inte en rationell debatt där jag på ett intellektuellt plan. Sorry. Om du läst min blogg tidigare så förstår du nog.

Och nej, du skrev inte att jag skulle hålla käft. Du behöver inte försöka mästra mig med hårklyveri. Det var en fri tolkning eftersom du verkar tycka att mitt inlägg banaliserar sd på ett dumt sätt. Som jag sa innan. Jag tror inte det är dumt alls att blogga om dem på ett oseriöst sätt, för att visa sitt avståndstagande från och förakt för deras politik.

Anonym sa...

En SD-variant av det gamla youtubeskämtet med Hitler tycker jag har sin plats i denna blogg.

http://www.youtube.com/watch?v=V5bx4rUvcoo&feature=player_embedded

/Fredrik

Anonym sa...

Aj så pk man kan vara!

Rebecka