fredag, augusti 20, 2010

Glädjestatus: noll

Mitt hem är just nu en vidrig syn. Jag omges av massor av små äckliga ihopskrynklade papperstussar. Man skulle kunna tro att jag är en aggressivt utagerande patologisk onanist. Men jag är bara förkyld. Eller det är inte så bara. Jag har en våldsamt jobbig förkylning och har utan överdrift snytit mig minst 500 gånger under dagen. Behöver jag ens förklara hur frasig min näsa känns? Därtill har jag ett ilsket halsont som gifter sig perfekt med hysteriskt skallebank. Kort och gott, det är så in i helvetet synd om mig idag. Något som dock inte märks av nämnvärt här hemma. J tröttnade på mitt "gnäll" och gick ut och fikade. Lämnade mig ensam med lilla T och snart kommer Juniorette (som också är förkyld).

Jippi! Nu har T bajsat. Det är en alldeles speciell upplevelse att byta fullkornsladdade bajsblöjor när enda sättet att stoppa snorflödet är att ligga ner. Det är glädjefattigt nog att stå lutad över en bebis som har skit från navel till korsrygg, utan att vara snorig. Min sjukdom har till min fördel berövat mig luktsinnet i alla fall. You win some, lose some. Antar jag.

12 kommentarer:

adde sa...

Dags för en liggdusch ikväll?

Lida sa...

Det är nästan löjligt synd om dig. Du har inte, som jag hade gjort, bläddrat i någon förträfflig läkarbok och lyckats koppla ihop dina symptom med något dödligt och gärna tropiskt? Vill du att jag ska leta upp några diagnoser du kan slänga dig med?

mikebike sa...

Adde: min nuvarande lägenhet lämpar sig synnerligen dåligt för liggduschar. Ack den som kunde.

Lida: jag vet. Tack för omtanken men jag avstår. Det är ju ändå fredag.

Burgschki sa...

Jag är också pissförkyld med öroninflammation på g, men gick till jobbet av ren tristess. Hade tänkt gå hem vid tolv men blev kvar på grund av alla idioter som inte lyckas i Tyskland och tror att de ska tjäna sig en hacka på primitiva och lättblåsta afrikaner.

Fast det är i och för sig roligare än byta bajsblöja.

Burgschki sa...

Det är alltså skitsynd om dig.

Mikael Jisander sa...

Verkar som om Flurry-maskinisten vispat ner en dos tack-för-senast-baciller.

Milla sa...

Ett bra tips mot en fnasig näsa är Vicks kräm/klet för näsan. Finns på apoteket. Det rensar ur näsan ganska bra med sin kraftiga mentoldoft och fördelen är att näsan inte blir fnasig. Lämpar sig mycket bra för nån som snyter sig 500 ggr på en dag :)

Varning för att om man får Vicks nån annanstans än på näsan (typ i ögat) så gör det ONT.

M sa...

Brukade själv förbruka typ ett 100-pack varje gång jag var förkyld tidigare, men måste rekommendera Otrivin COMP som gör att din näsa totalt upphör att fungera, dvs. inget rinn och ingen täppa oavsett hur elakt viruset från din McFlurry är. Jag blev nästan religiös när jag upptäckt detta.

Hanna sa...

My god, det är ju en Mansförkylning! Du behöver inte berätta hur eländig du känner dig, inget är värre än en Mansförkylning. Det vet ju alla som har varit i närheten av en...

Julia Haataja sa...

Usch, hoppas förkylningen försvinner snart!

Sara sa...

Det känns lite som; "Ni kvinnor snackar om att föda barn, men ni skulle bara veta hur det känns när en man är riktigt förkyld!" :D

mikebike sa...

Burgskan: du är en hjälte som kan jobba ändå. ok det är skitsynd om oss helt enkelt. hoppas du är bättre nu, jag börjar vakna till liv.

mikael jisander: snarare en inskolningspresent. skolade in min äldsta dotter förra veckan. inget smittar som små barn.

milla: ja jag hade det när jag var liten. Men jag orkade inte ens gå ur lägenheten i fredags och lördags. ägnade mig åt självömkan och hat istället. det lindrade.

M: min bror tipsade om det. Skulle velat ha men orkade inte ta mig till apoteket. överlevde på en huskur (se ovan)

hanna: bah. det är skillnad på förkyldnuingar faktiskt. den här var rent dödligt jävlig.

julia: ja det gör jag med. tack!

sara: det sa J med. men hon hade fel. det här var av barnabörd. de värsta förkylningarna kommer från barn. de är aggressiva som pesten... eller nåt :)