torsdag, augusti 12, 2010

Fråga doktorn på ett ton speed

Ni har väl inte missat "The Doctors" på fyran? Varje dag kl. 10. Typ. 

Så jävla sjukt att det tog mig ett helt avsnitt att fatta att hela grejen inte var en parodi på andra Oprahproducersde pratshower. Som Doctor Phil, fast med fyra olika vansinniga alter egon. En plastikkirurg som inte drar sig för att utforska psykiatrins spännande betesmarker, en gynekolog som troligen tillhör den förres bästa kunder, en barnläkare från helvetet och en glättig allmänläkare som mycket väl skulle kunna vara bror till han den stissiga jäveln i Extreme Home Makeover. Varje program inleds som en schlagerfinal där de fyra programledarna möts av publikens hänförda jubel. Som hjältar - en roll de oklädsamt gärna hävdar, genom att i varje program nämna sitt arbete på Haiti (en Haitispecial de gjorde på plats). Sweet.

Igår handlade det i alla fall om vatten. Att det är viktigt att dricka vatten varje dag. Ni fattar. Matnyttiga grejer. En tjej som bara drack lightläsk eftersom hon tyckte att vatten smakade "vidrigt", fick lära sig att det inte var bra. I slutet gick hon med på att prova ett glas vatten ändå. Ett mirakel. Åh, vad jag ville skicka en örfilspatrull på henne.

Sedan tipsade de om lite annat nyttigt man kan använda vatten till. Som tex nån hydranåntingbehandling inom skönhetsvården. Allt illustrerat med fläskiga 3D-animationer. Och så några skräckhistorier från akuten. Folk stoppar tydligen inte bara upp de mest fantasifulla föremål i stolgången. De är dåliga på att dricka vatten också.

Storslagen tv med andra ord. Missa inte.   

13 kommentarer:

Mikaela sa...

Mina välunderrättade arbetskamrater hävdar att han akutläkaren har medverkat i Batchelor.
Till råga på jävla allt liksom.

Den hemska tvillingen sa...

Hinner inte, är fullt upptagen med att titta på nån ordfläte-ring-in-och-vinn-500-spänn-program på femman varvat med tv-shop! Kvalitets-tv vill jag lova.

Ivana sa...

Är de läkare på allvar? Jag tror alltid att det är ett skämt och byter kanal. Å andra sidan borde jag inte bli förvånad, det är USA i en nötskal trots allt.

Anonym sa...

FInns det sparat på TV4s hemsida+ Kl 10 är dte lite svårt att se på TV (men inte läsa bloggar konstigt nog).

Fisan sa...

Asså va fan. Jobbar inte du? ;)

JL sa...

Mikaela hann först med infon. Det stämmer. Fatta publikunderlaget!

adde sa...

Nä, sån här kvalitet fanns inte på den tiden jag var pappaledig....jag får banda tror jag.

Molly sa...

Sorry för seriositeten här ett ögonblick men måste uppmana folk att skänka pengar till Pakistan, det är en katastrof värre än tsunamin, många miljoner människor i akut nöd. En femtilapp räcker långt!
http://www.lakareutangranser.se/

Jo tjena sa...

Jag hatar programmet men jag kan inte låta bli att titta. Jag tror fortfarande att det är en dålig parodi på alla andra shower. Sen är jag lite ascinerad utav att Batchelor-läkaren blev utan fru men fick ett nytt tv-program istället. Only in America.

Lola sa...

Jag såg det där en gång när en naken tjej rullades in på bår. Hon var japanskt stilfullt "klädd" i mat som de åt av. Bara gynekologen som hade invändningar mot det.

Emelie sa...

Örfilspatrull? Som strippogram alltså? Nice!

Ulrika Good sa...

Dom är fantastiskt bra på att berätta hur livsfarligt i princip allting är också.

Säckpojken sa...

Jag läste först att du skrev att det VAR en parodi på Oprah och Phille men så läste jag igen och besvikelsen la sig som regnmolnen har lagt sig över Göteborg.

:(