måndag, augusti 23, 2010

Agenda

Var det någon mer än jag som såg när Gudrun Schyman roundhousekickade Jimmie Åkesson verbalt, utan pardon och ända tillbaks till hans lilla klubb för svårt mentalt utmanade personer igår?

Det var mycket underhållande.

Någon form av klimax nåddes när de diskuterade genuskunskap blev hon tvungen att strama åt tonläget något och sa: "Du är så okunnig att det är ganska genant att prata med dig om dom här frågorna". Det var toppen! Jag rös.

Fy fan vad mäktig hon var när hon kastrerade det lilla rassesvinet på finaste public service-tid. Jag skulle lätt kunna rama in närbilden på Jimmies flackande blick. Jag vill bli lika hård som Gudrun när jag blir stor.

Det var ett friskt inslag i en annars jävligt trött valkampanj.

35 kommentarer:

niklas sa...

hoho han e la go den snubben.

Anonym sa...

På onsdag kommer ju sd med en rapport (samtliga tingsrättsdomar för våldtäkt under 2009).

Blir intressant att se vad fakta säger i målet.

Anonym sa...

Men ägd blev han ju, Gudrun är vass:)

Ron Obvious sa...

Ägd vetefan. Jag gillar visserligen Gudrun, men det där tycker jag mest var en studie i förvirring.
Och mycket bra tv.

Anonym sa...

Vilken massaker! Gudrun äger! Nu efter att jag för första gången hört SDs talesman svamla sitt nonsens baxnar jag inför det faktum att folk faktiskt röstar på detta okunskapens parti, kan inte riktigt greppa att det finns såpass ointelligenta människor i vårt vackra land... /Lintin

adde sa...

Å andra sidan är ju SD rätt tacksamma att slakta. Schyman har ju rutin så det räcker till, så hon hade inte alls behövt bli så gapig för att förpassa pojkvaskern till hörnet med dumstruten på.

Anonym sa...

Är det Sd eller Fi som kommer in i riksdagen härnäst och vad säger det om svenskarna i gemen?

Gudrun for predisdent!

-Luca

Andrea sa...

Å va jag önskar att Gudrun var partiledare i ett lite mer kommersiellt gångbart parti än FI. Tänk om Socialdemokraterna haft en så vass och orädd retoriker som Gudrun som partiledare. Då hade Fredrik inte kommit undan lika lätt med sitt mygel i valdebatterna.

Andreas i Stockholm sa...

Gudrun är bäst!

Jo tjena sa...

Jag blev nästan lite kär i Gudrun där och då, hon kickade ass =)

Anonym sa...

Gudrun är grym, saknar henne i V.

HankTheTank sa...

"Du jämför svenska män med talibaner". Jösses vad dum i huvudet man kan vara.

Andreas sa...

Hade varit mycket bättre dock om debatten handlat om invandringsfrågor generellt. De behöver verkligen bli slaktade av någon som kan. Minns med vämjelse Sahlins tafatta försök för något år sedan.. hon blev ju helt uppäten av Åkesson :( Gudrun spelar i en helt annan liga.

Anonym sa...

Ännu ett älskvärt formulerat inlägg! Thankyou. :D

Nils sa...

Efter den slakten lutar jag åt att gå från att rösta blankt till att rösta på FI.

blubb sa...

http://valaffisch.se/wordpress/2010/08/23/sd-vs-f/

nuff said.

Andreas sa...

blubb: jävla SD-sida..

Per-Anders sa...

Missade den debatten på TV. Bra att jag fick se den här. Gudrun är ju fullständigt underbar. Min spontana reaktion är: tänk om socialdemokraterna kunde haft Gudrun som pariledare isf den dryga Mona Sahlin.

mikebike sa...

niklas: ja jävligt go :)

anonym: men statistik löser inte problemet eller hur.

rob obvious: njae, så förvirrat var det ju inte. jag tyckte hon gjorde helrätt som körde sitt race och ignorerade hans taffliga försök att leda in allt på invandrare.

lintin: åhh du skulle bara veta... haha vänta så ska du få se.

adde: haha skärp dig. hon var väl inte gapig. vad mig anbelangar hade hon gärna fått höja några hundra decibel till och ge honom en handrygg över näsan.

luca: mm

andrea: varför mer kommersiellt gångbart parti? Fi är ju jävligt tydliga. gillar man dem så röstar man väl på dem och skiter i blocken?

andreas i sthlm: ja hon är fan en cool katt.

jo tjena: haha

hankthetank: ja herregud. vilket jävla tjat.

andreas: ja jag skulle vilja se mer sån slakt. sådana jävla papphattar de är, sd.

nils: haha ja jag med banne mig. fast jag har inte tänkt rösta blankt. ge fi din röst istället för en blank.

blubb: ?

per-anders: men hon är ju inte sosse. hon är bättre än så. hon är grym. jämför henne med alla andra flata jävlar i alla partiledningar.

Andreas i Stockholm sa...

Jag antar att du alltså också röstar rosa i september? Grymt!

mikebike sa...

andreas i sthlm: vem vet :)

Daniel sa...

oj Gudrun får respekt!

Lite starka finska kvinna-touch där- annars har ni ganska lugna diskussioner.

I valtider här i Finland e det nästan knivslagsmål i direktsändning

Nalle sa...

Gudrun eller Jimmie

det är ju som att vara tvungen att välja mellan att äta bajs med sked eller gaffel

mikebike sa...

Nalle: ja det är svårt att välja mellan sminkad nazism och jämställdhet.

Anonym sa...

Det handlar ju mer om vad man är primad till innan man ser debatten. Har man redan en åsikt när man börjar titta så kommer den bara förstärkas oavsett vad de båda parterna säger.

Ingen människa är objektiv, hur gärna hon än tror att hon är det.

Personligen tycker jag att det är konstigt att ingen vill diskutera att invandring kan ha negativa effekter och vad man skall göra för att undvika dessa effekter. Hela debatter stannar liksom vid att man kallar varandra rasist och hela ämnet blir en obehaglig potatis som alla skjuter ifrån sig. För även om många känner att detta är något som borde diskuteras och det går att hitta lösningar på, så går det inte utan att minsta negativa uttryck om invandring leder till rasiststämpeln.

Lösningen på invandringsfrågan idag är att vi fortsätter bunta ihop människor med väldigt skilda kulturer i små utrymmen. Detta skapar otrygghet på båda sidor som sedan kommer leda till större konflikter i framtiden. Bilbränder och stenkastning mot räddningstjänst är symptom på att något är fel och jag tror inte problemet kommer laga sig själv.

Vi behöver en friare och öppnare forum för att hitta bättre lösningar för alla. Kontrollera först om din motståndare är villig att hitta en gemensam lösning som gagnar alla, innan du kallar henne för rasist eller nassesvin. För så länge vi inte vågar ta upp alla aspekter på problemet kommer trycket att öka och till slut har vi "äkta" nazister i riksdagen.

Tack.


PS - Det var någon i kommentarerna som inte förstod att Gudrun faktiskt har jämfört svenska män med Talibaner i ett av hennes många "media-bait" uttalanden. Att vara bra på att snacka betyder inte att man har något att säga. Men det låter fräckt, och i vissa öron räcker det gott och väl.

Andrea sa...

Mike: Därför att jag vill att Gudrun ska bli statsminister förstås! Och det blir hon aldrig i ett parti som heter Feministiskt Initiativ. Krasst och trist naturligtvis, men sådan är den bistra verkligheten.

Currenthill sa...

Som vanligt underhållande skrivet inlägg, men analysen är ju fullständigt bedrövlig.

Sedan när anses en sådan flagrant översittarattityd kombinerat med en närmast obeskrivligt pinsam ad hominen-argumentation vara receptet på en debatt-vinst?

Jag är chockerad.

Go gôbbe från Götet sa...

Jag måste nog säga "dito" med referens till Currenthills kommentar. Jag tycker att Schyman kan verka väl hysterisk i sina debatter/monologer - oavsett debattmotståndare. Hade hon kunnat tagga ner en aning och verkat mer stabil i lynnet, hade hon gjort intryck på mig . . .

mikebike sa...

currenthill: när man debatterar med någon som har mer bajs än hjärna mellan öronen.

Gogöbbe: tagga ner? Jag tycker hon framstår väldigt stabil, kunnig och saklig. Hon väver till skillnad från alla andra partiledare inte in sina åsikter i ludd som gör att alla ska gilla det. Hon är rak. jag gillar't.

Currenthill sa...

Okej, jag ger mig. Vi har uppenbarligen diametralt skilda åsikter i frågan.

Ett tips kan dock vara att åtminstone _försöka_ tona ner din Schymankåthet, då kanske du till nöds lyckas utveckla förmågan att genomföra analyser med ett uns opartiskhet och objektivitet.

Det kanske inte är lika kul, men garanterat utvecklande för sinnet.

Tack för mig.

Anonym sa...

Jimmy är bara en rädd, okunnig bondläpp, som attraherar likasinnade.

Gudrun är otäck.

Försök vinna en vårdnads tvist mot en kvinna idag.

Jag röstar absolut inte på SD, men Gudrun är farlig.

Desillusionerad bestulen Pappa

mikebike sa...

currenthill: jag vet inte men jag tycker inte det är intressant att vara opartisk när det står mellan Fi och SD. Ser inte poängen. Jag är överhuvudtaget inte intresserad av att höra vad de vill göra för jobb i riksdagen. För jag vill under inga omständigheter ha in ddem där. Det är ju rätt uppenbart vad det är för ena pajsare och vad de är ute efter. Det handlar inte så mycket om kåthet som du verkar tro heller för den delen. Det handlar om att det var skönt att se någon sätta Jimmie på plats. Det hade varit lika skönt om Reinfeldt eller Sahlin hade gjort det. För övrigt har jag svårt att förstå vad det är som provocerar så innerligt mycket med Gudrun. Varför är hon så otäck?

Bestulen Pappa: Det låter hemskt med vårdnadstvist överhuvudtaget. Men på vad sätt har det med Gudrun Schyman och FI att göra? Och farlig? Utveckla gärna.

Lisa Martinez i stlm sa...

Mike, Gudrun är farlig förr att hon verkar förakta alla som inte tycker som henne. Det är kanske inte alls sant. Men jag tycker att det verkar så.

Sen att man som ensamstående mamma som knappt kan få månaderna att gå ihop medans hon bränner upp 100.000 kr bara sådaär, gör ju inte henne mer populär i mina ögon...

Sen får man ju verkligen hoppas att SD får någon plats i riksdagen. Som någon kommenterade, att välja mellan Gudrun och Jimmie är att väalja mellan 2 onda ting.

Just my honest opinion

Lisa Martinez i stlm sa...

Jag menade naturligtvis att SD INTE får någon plats i riksdagen...

oops

timjanoakleja sa...

Grymt! Kanske skulle rösta på Fi ändå... Fast jag är lite orolig för att göra det, då kanske "fel" block vinner valet... Tyvärr är jag nog inte ensam om att tänka så.

Lite tröttsamt att dra upp Gudruns pengabränning i en kommentar också - vad tror du att en annons i en dagstidning kostar? Men ingen går ju på företag eller partier och tycker att de borde skänka bort pengar istället för att sätta upp affischer eller annonsera i tidningar...