fredag, juli 02, 2010

Föräldraledig

Idag är andra dagen på resten av ett drygt halvårs föräldraledighet. Jag lämnar reklamen för bajsblöjor, matkladd och en underbar tid med min dotter. Det här kommer bli en spännande resa tror jag.

Igår var första dagen. Det försvann fort. Antar att det är så i början. Men vad gör man sedan. Jag kommer troligen lattefarsa mig, hänga på öppna förskolor, umgås med mina föräldralediga vänner. Det är den lätta biten att räkna ut. Men det måste ju finnas mer. Kanske lära känna lite andra daglediga majbor, upptäcka för mig outforskade platser och utnyttja tiden maximalt. Få perspektiv på saker och ting.

11 kommentarer:

hd sa...

1.5 timme kvar till semester är inte dumt heller!! Tjoho!!!

adde sa...

Skönt för dig. Och kanske sätter det dig i nya besvärande, obekväma eller bara dumma situationer som du kan glädja oss med?

Skrymta sa...

Digitalisera musiksamlingen. Det ägnade jag några veckor åt (medan dottern sov).

Anonym sa...

Varför får jag en hoppfull känsla att dina planer kommer att gå käpprätt åt skogen och att vi kommer att få skratta gott åt dina misslyckanden?

;-)

TommyS sa...

Har aldrig hört dig så här positiv! Det kommer att bli ett tungt fall...

Skämt åsido, men av egen erfarenhet så vet jag att man inte på långa vägar får så mycket egentid som man tror och önskar.

Robbelibobban sa...

Grymt! tag väl vara på tiden.

Tischa sa...

Kanske är helt fel ute, men inte fan låter det som att du har varit föräldraledig innan. Om du har det, och ändå är så positiv som du är, så har du säker på fötterna. Annars kommer det att bli jävligt roligt att läsa hur dina förhoppningar grusas. Var själv, som kille hemma sammanlagt över två år med mina två ungar, mest pga att jag var den ekonomiska bitchen i förhållandet, och fy fan vad bra det var för mig och min relation till mina barn, men rent mentalt tror jag att något ruttnade bort i hjärnan. Professionellt förlorade jag helt seriöst minst 5 år men det var det väl värt ;)

German sa...

Du ska hänga med mig när jag "jobbar".

mikebike sa...

hd: nä fy fan. hur firara du?

adde: kanske kanske. vi får se. Jag tror inte bloggen kommer bli lidande direkt. om man säger så :)

Skrymta: bah. det orkar jag inte. har spotify.

mrarboc: det vet jag inte. Jag vet att det kommer vara grymt.

tommys: haha nä du jag har varit pappaledigf en gång innan. ingen egentid direkt men fan vad bra för relationen till sin dotter. blir fan äcklad när jag tänkte på alla som väljer att inte ta ut sina månader. idioter.

robbelibobban: det kommer jag. tack-.

tischa: ja jag har varit det innan, dock när jag drev eget och var tvungen att hora med företagandet lite för att inte gå i konk. den här gången är det 100% föräldrarledighet som gäller. så jävla bra. men jag fattar vad du menar. dock tror jag att det kommer vara vbra för min kreativa nerv att slippa reklamen lite :)

German: you bet!! :)

Jenny sa...

Räknar mig själv till den reklamskadade ironiska, nervöst lagda, generationen och biter lite på naglarna (på riktigt) för att jag inte fattar (på riktigt) om du menar allvar eller är dubbelironisk. På riktigt.

Larsson sa...

Välkommen över till Plaskis och Gröna Vallens nyrenoverade lekplats. Här hänger de softaste föräldrarna. Bland annat jag.