tisdag, juli 27, 2010

Ett satans redskap

Barn älskar den. Förbehållslöst. Vuxna hatar den. Förbehållslöst. Jag pratar om en till synes ganska trevlig och ofarlig leksaksbil som heter Bobby-Car.


Det finns inte många saker här i världen som är värre än glada barn på sina Bobby-Cars. Det skulle vara ledsna barn på sina Bobby-Cars möjligtvis. Bilarna är helt gjorda i plast. Ett stort ihålligt plastchassi med en ratt och fyra små hjul i hårdplast. De håller för allt och de är roliga (tydligen) för ALLA barn mellan 6 månader och 7 år. När de rullar fram på asfalt-, betong-, sten- eller träunderlag upstår ett mullrande ljud som tar över varenda partikel i luftutrymmet. En liten biljävel dominerar utan vidare ett helt kvarter. När man bor som jag, i en bostadsrättsförening med rikliga mängder av omyndiga personer, drar de oftast fram i armador. Oh, du heliga terror.

Jag föredrar moppegäng. Jag föredrar vilt fyllefestande in i gryningen. Jag föredrar bajslukt. Ja, jag skulle föredra det mesta framför ljudet från Bobby-Cars. Det måste vara ett av satans mäktigaste verktyg. Jag sitter och försöker komma på ett värre ljud men det kommer inte till mig. En avslappnings-cd med 90 minuter ljud från en tandläkarborr låter mer logiskt än att försöka koppla av någonstands där ett sådant där plastbilshelvete finns inom en kilometers radie. Jag skojar inte. Jag blir helt tokig. Att försöka titta på film med fönstren öppna innan klockan 23 är inte lönt. På två sekunder skapar ljudet från en Bobby-Car en ungefär lika angenäm känsla i kroppen som när man råkar smälla i sig en macka med sedan tre veckor utgången rötmånadskeso. Efter en timma blöder man ur varenda por.

Jag är inte mycket för att bränna på bål och så. Men om jag fick möjlighet att bestämma lite no-limit-grejer så skulle jag genast se till att samla världens alla Bobby-Cars i en stor jävla hög, placera uppfinnaren på toppen och sedan tända på med en 15-årings knulliver.

Och ja, Juniorette och T har en Bobby-Car... men inte så värst länge till.

14 kommentarer:

Trasselkvast sa...

Ååååhhhh...!!!! Jag VET!!

Bor på en liten gata, med en liten backe, och en liten pojke, med en liten kompis, med varsin liten bil från helvetet med plasthjul. De åker VARJE dag. I sammanlagt MINST två timmar.

Jag jobbar hemifrån.

Jag vill dö.

Alt att ungjävlarna dör, men sånt får man ju inte önska, fast snart fixar jag det själv.

Alex sa...

Hehe min vargunge har en likadan... hon åker på den i tid och otid, och varvar med det även leksaksbilar som hon frenetiskt "kör" över skåpsluckor och parkettgolv med det enda syftet att uppnå ett så irriterande ljud som möjligt...

mikebike sa...

Trasselkvast: ja fan det borde finnas lagar mot sånt. :)

Alex: ja då vet du hur mycket man kan ångra ett köp.

Huskatt sa...

hahahaha, okej, jag instämmer, de låter för jäkla jobbigt.
En gnisslande studsmatta är inte fy skam det heller.

tessan sa...

jag kan toppa med att berätta att vår 2-åring HOPPAR fram med sin Bobby-Car. på gammal gisten parkett/uteplatsen.

tojis sa...

Du är bäst när du är arg, du vet det va? Gör som min syster gjorde, säg "den här leksaken kan du ha hos moster" och dumpa den hos vald släkting eller nån annan du ogillar. Nu var det inte just en bobby-car det rörde sig om i den här mosterns fall, utan en annan leksak vars ljud frambringar alla möjliga osköna känslor.

Emelie sa...

Åldersintervallet stämmer sjukt bra, alla ungar älskar verkligen Bobby cars! Det finns ju en fantastiskt variant med gummihjul, men det verkar vara oljudet som lockar, för mina barn slåss alltid om den med de klassiska tortyrhjulen. För att härda ut, gör som jag! Jag rabblar mitt eget lilla mantra för att överleva (inte bara utelek med BC): det blir bättre när de flyttar hemifrån. Nu är mina barn visserligen bara 3 och 4 år, men det är väl bättre att se glaset som halvfullt?

slowmotion sa...

till varje Bobby-färd ska det ju givetvis skrikas utav bara helvete också. Ja, fy faan för dem.

slowmotion sa...

till varje Bobby-färd ska det ju givetvis skrikas utav bara helvete också. Ja, fy faan för dem.

Jonas sa...

Men så finns det en deluxversion som jag köpte till min grabb. Breda gummihjul i stället för hårdplast. Då väsnas de betydligt mindre. :)

Nattis 2.0 sa...

Föredrar du också Stereoporr i Volvo? *flin*

Anonym sa...

Köp gummihjulen.

JL sa...

Ett barn som bott granne med oss - i lyan ovanför givetvis - fick storma runt på sin car varje morgon vid 06. Sedan tog jag trapporna upp. Tack gode tid för att mamman var av en förstående art.

Visselpaj sa...

Det där låter jobbigt!
Jag var med om något liknande igår
som jag skrev om på min blogg (http://visselpaj.se/?p=44) fast det var nog någon annan idiotleksak som ett barn hade. Suck... en del leksakstillverkare är verkligen evil!

PS: Du skriver grymt bra! Har länkat till din blogg.