fredag, maj 28, 2010

Får jag lov att be om lite begreppshjälp här tack

Idag såg jag en riktigt tuff kille. Han var runt 40-strecket och har troligen gymmat mycket en gång i tiden. Han tyckte bergis att han var ordentligt läcker i sin solariesolade läderhud och en sån där fräsig skinnjacka, med tre olika färger på skinnet (svart, vit och röd) och en massa ord som freeburner, eller nåt annat fräckt. Han tittade surt på mig under sin halmstads-frilla och jag la märke till att hans blonda kvinnomisshadlar-getskägg adderade ytterligare ett lager trumpenhet till hans persona. Jag tittade bort, men kunde liksom inte låta bli att fortsätta glo. Fast mer i mjugg. Typ.

Det var som han besatt en märklig magnetism. Inte den där fan-vad-alla-vill-knulla-med-mig-magnetismen som han själv verkade tro, utan mer en åh-gud-vad-jag-skulle-vilja-ge-honom-en-fet-örfil-i nacken-men-jag-vill-inte-dö-riktigt-än-magnetism. Jag vet inte vad det är med såna snubbar. Men jag hatar dem. De går alltid omkring med en bag (en lustig detalj att störa sig på eftersom jag själv ofta gör det numera) som de håller i som att det vore en gammal tjock-tv.

Det mest säregna draget hos den här typen av är att de alltid har en viss sorts jeans. Med en tvätt man egentligen inte kan få tag på längre. Inte ens på Dressman tror jag. Möjligtvis att Ellos sitter inne på ett restlager från tidigt 80-tal. Eller Cellbes. Det är i alla fall riktiga "blåjeans" med någon form av regular fit. De sitter inte riktigt bra nånstans och är generöst skurna så att man kan dra dem minst upp till naveln (killarna jag pratar om räds inte att utnyttja maxgränsen) och snörs ofta ihop med ett läderbälte med oblygt bältesspänne i midjan.

Det i sin tur föranleder att det ser lite.... hur ska jag säga... lustigt ut i skrevet. Det liksom accentueras kraftigt. Som en inte allt för avlägsen släkting till den legendariska kameltån (som även kan uppstå hos män när penis placeras uppåt och kulorna splittas av byxgrenen). Den här killen var inget undantag.

Han satt där och kände sig fränast i stan, helt ovetanddes om att det såg ut som att han hade trängt på sig ett par tangakallingar i denimtyg. Ovanpå brallorna. Det såg fan inte klokt ut. Inte riktigt friskt om man säger. Han var troligast hetast i klassen en gång i tiden. På den tiden när man gick i högstadiet och hierarkin bestämdes till stor del utifrån hur mycket man tog i bänkpress.

När våra vägar skiljdes sllog det mig att jag inte har något riktigt bra namn för den typen. Jag har funderat hela dagen men kommer inte på nåt. Hjälp mig. Vad kallar man dem?

60 kommentarer:

Singel i storstan sa...

Hahahahaha! Tyvärr kan jag inte hjälpa dig. Men jag har fått kvällens skratt. Tack!

SE sa...

Förvuxna guidos?

Anonym sa...

White trash?

erik sa...

Jag är inte helt säker men jag tror att den korrekta termen börjar på solarie- sedan lägger man till en passande ändelse.

erik sa...

Solarieapa?

Who sa...

Kan inte heller hjälpa dig med något lämpligt namn men vill berätta att jag gillade denna meningen extra skarpt

"De sitter inte riktigt bra nånstans och är generöst skurna så att man kan dra dem minst upp till naveln (killarna jag pratar om räds inte att utnyttja maxgränsen)"

Slutklämmen är inte dum!

Sa Who

30+ sa...

Göteborgare.

Faktamannen sa...

Jag ser honom framför mig och gissar att det hänger både tröjor med extra stor "urringning", som han själv klippt för att se bredare ut, samt färglada tygbrallor i olika former. Jeans i "snowwash" med übermidja sittande högt upp så att "camel toe" i detta fall blir en hel "camel foot". Ett jättesmalt läderbälte åtdraget till max, både till jeans och tygbyxorna samt gärna en tuff magväska med div. preparat i finns säkert också. Ett par sk "tjacksneakers" till detta så är outfiten fulländad. De är svårdöpta men går under flera benämningar. De heter dock oftast "Ronny". Könlösa f.d mobboffer med hämndbegär, Arga omedvetna stackare utan fortplantningsorgan, Poliser, Talanglösa människor utan talförmåga är andra benämningar....

niklas sa...

Utifrån din beskrivning så tycker jag att det känns som att det är en "marlboro man" du har stött på. JAg är dock lite osäker på vad en halmstadsfrilla är för något,det är inte ett etablerat begrepp här på östkusten. Men om det är 1A-strandraggarfrilla, blont, med ännu blondare slingor antingen i lejonmans-konfig eller helikopterplatte-konfig så borde det vara en "marlboro man".

Ha en bra dag, det fick jag nog på köpet nu när jag läste posten. :)

Harry sa...

30plus har redan gissat rätt. Tårta till alla!

Anonym sa...

Bajsgorilla(av Bergsgorilla...synd om dom Kongo bara)

Anonym sa...

Din beskrivning är närmast att se som prototypbajsgorilla vid närmare eftertanke.

Nemo sa...

Michelinköttisar.

Och så går dom som om dom bar osynliga kylskåp

Det är en mycket fin spaning som du gjort. Jag känner nästan lukten av cocos...

Anonym sa...

Haha, fantastiskt betraktelse. Jag kan tyvärr inte hjälpa dig med ett bra begrepp gällande sådana människor - men är intresserad av vad som definierar en Halmstads-frilla. Jag är endast bekant med Borås-frisyr (tänk alla fotbollskillar i Elfsborg).

Anonym sa...

Töntbiff kanske?

Ron Obvious sa...

Tycker att det låter som en typisk biffko.

Anonym sa...

Hah! Harley Davidson and the Marlboro Man slutade nyss på Canal+ (dötid på jobbet, skulle inte få för mig att se den hemma) och precis som Niklas skrev så var den filmen det första jag tänkte på. (Fast det är Mickey Rourke som har 3-färgad skinnpaj och det är han som är Harley Davidson). Ändå rätt soft med snubbar som sticker ut, hur de än gör det. Man känner sig plötsligt komfortabelt normal när man ser en sån där pajsare.

Kalla Kåre sa...

En slags lokal version av Marlboro Man som med fördel kan kallas "spänn-Glenn". Han är morbror till Partille-Johnny.

Burgschki sa...

På tyska finns ett perfekt begrepp för detta: han var en Assi, och ifall det var ett extremt all var han en Vollassi (voll som i full alltså). Assi är en förkortning för Asoziale och det handlar alltså om idioter som inte inser att de är idioter. Just denna typ verkade vara ett milt fall av en Assi.

Tyskland kryllar av Vollassis för övrigt.

Zeb sa...

Mad max!

Faktamannen sa...

Mr Package är en bra benämning. De är ofta så lågbegåvade att de blir glada av att kallas det, då de tror man syftar på deras kroppsbyggnad och inte på deras från början små kön, som håller på att försvinna...

Anonym sa...

Ett "80-tals kräk" är min benämning.

/A

maria sa...

GJ är en förkortning som jag och en kompis ofta använder oss av. GJ = Geeky Jeans.

Fast då handlar det egentligen bara om byxorna. När det gäller resten av stilen så har vi tyvärr inget bra ord...

Anonym sa...

Faktamannen, jag får en känsla av att du är sjukt begåvad. Du verkar också sjukt sympatisk. Och sjukt väl bevandrad. Jag antar att sjukt är den gemensamma nämnaren jag ser hos dig.

Anonym sa...

Och du är helt säker på att det inte är en statist som flytt från inspelningen av Änglagård III som just nu spelas in i Ulricehamn, alltså en kille som tyckte att det blev lite FÖR mycket. Allt annat stämmer.... (han kanske hade gått in LITE för mycket i karaktären och inte kom ut...)Inte vet jag.

Galet gott inlägg. Grill, vin och Majorna. Kan det bli bättre?

Johan I Majorna

Molly sa...

Spänn-Glenn var det roligaste jag läst idag! Tack tack.

Anonym sa...

Spänn-Glenn utan tvekan...

Anonym sa...

Spänn-Glenn, perfekt

Fox sa...

Låter som en klassisk trailer-broiler, eller om man vill, camping-broiler.

Anonym sa...

Brukar kalla dem för "Proffs" rätt och slätt. Cream of the crap

Faktamannen sa...

Till sign "Anonym", det stämmer att jag är mycket begåvad och bevandrad. Sympatisk är kanske inte något jag kallas i normala fall men tack ändå. Om jag är sjuk eller ej beror på vem du frågar. Frågar du mig blir svaret att jag troligen har lätt autistiska drag, enbart några positiva sådana, vilket gör mig till den begåvade person jag är. Då du är en anonym kommentator utan ryggrad, vilket är hopplöst irriterande, vill jag inte ge mig på en gissning om ditt hälsotillstånd. Men av din brist på mod, fantasilöshet och skicklighet i särskrivning att döma gissar jag att du kände dig träffad av några av mina kriterier?

von Braun sa...

Dörrvakt

Nordan sa...

kan du förklara "halmstadsfrilla"?

Anonym sa...

När jag är trött och sliten surfar jag alltid in på din blogg. Oftast slutar det med att jag håller på att vrida mig av skratt. Skriv en bok den kommer säkert att göra succe.

Belsebub sa...

Vad sägs om en travesti på Fredrik Lindströms gamla TV-serie: Pung-bulle!
BTW, idéen som någon kläckte här om att du borde skriva en bok på ditt material är genialisk (pungbullen skulle säga genitalisk utan att ha en susning). Gör det. Jag köper fem på momangen! Love Your Shit!

Ida Olsson sa...

jag är inte helt säker men jag tror att det är en Belgian Blue du spanat in
wikipedia säger så här:
"Rasen har varit kontroversiell i många länder och den har av kritiker ibland kallats "monstertjur".

Anonym sa...

Är det samma typ av person som skulle kunna begagna sig av den sk "dopingbyxan" dvs den spräckliga byxan i litet tunt trikåmaterial som kroppsbyggare har en förkärlek till?

mikebike sa...

Hahaha tack så mycket för alla tips. Fan marlboroman kommer riktigt nära. men inte riktigt. svårt att förklara varför riktigt. Det är nåt som saknas. Dörrvakt är också bra. flera av dem arbetar nog som dörrvakt. vollassi som hamburgskan tipsade om kändes rätt på nåt sätt. men fan. jag är ute efter den perfekta termen. broiler som suffix känns också bväldigt bra. belgian blue. haha riktigt så biffiga är de inte. men de skulle kunna ha dopingbyxor. lätt. jag söker vidare. fortsätt gärna att posta.

JonBonBruno sa...

Det som kliar min hjärna är att jag vill komma på nåt som påvisar den där magiska huden á la Björn Ranelid dom lyckas avla fram, och hitta ett målande ord som på millimetern sitter Perfekt.

Typ som polaren som beskrev färgen på en Saab V4 som "hörapparats-beige" varpå hela sällskapet visste -exakt- vilken färg det var.

Nåt som alltid poppar upp i mitt huvud är hur deras solariedoftande hudlager ser ut att ha det där knäppande ljudet som danska rödkorvar har, skulle det brista.

"LäderLennart" tycker min hjärna är kul att uttala, även om det känns som ett svagt bidrag.

Jag vill nog ha in nåt med gyllen- eller guld-, samt något som mer beskriver deras utstrålning. Typ -lejon eller alfahanne-aktigt.

Garvade högt åt "Proffs".

irena sa...

Det närmaste jag kan komma är nog 80-talsmongo men det är inte helt rätt. Men visst är han ihop med Gittan?

Anonym sa...

Jag vet vem han är!
Jo, det är säkert, 100% hel säkert.
Han var i Göteborg över dagen. Kommer från Helsingborg och driver eget. Gissa med vad...Han importerar jackor! USA jackor som han kallar dem.
Försökte göra affärer med den här killen - ingen bra ide. Undrar om det säger mer om mig än om honom...

mikebike sa...

irena: nära men inte riktigt rätt.

anonym: haha är det säkert? hahaha var det jackor han hade i sin stora väska då eller? Sitter du på hisingen. Det var åt det hållet han var påväg.

Fru 30+ sa...

Jag kan bekräfta det Anonym sa (Anonym och jag jobbar ihop) och jag har tyvärr gjort affärer med den här peronen. Aldrig mer igen säger jag.

Anonym sa...

I väskan har han varuprover från sina producenter i Asien. Bisarrt små träningstoppar i omöjliga färgkombinationer med plasttryck. Lite träningsredskap a la tv-shop. En galet ostrukturerad mapp med pris information etc. Samt en pytteliten laptop i tjejdesing.

Anonym sa...

Vad sägs om Biffo?
En kombi av miffo och biffig

Magda.nu *En fjärt i rymden sa...

Jag skrattar så att jag får tårar! Tack! En bra start på dagen var det att läsa det inlägget!

Anonym sa...

Jag har en! Gym-svenne. /K

Anonym sa...

Amen. Tog du bort inlägget om Slimfood. Helt jävla otroligt. Nu sjönk du i mina ögon och jag förlorade 100 spänn som jag hade betat på att du inte skulle ta bort det.

Adrian sa...

Mnja. Jag tror inte Mikebike vill riskera att hamna i rent juridiskt trångmål. Eftersom enskilda personer uppenbarligen kände sig utpekade var det nog klokt. Hade han istället sagt "en viss salladsrestaurang" hade det varit en annan femma.

Ha en bra dag.

Adrian sa...

Jag kan tillägga att det talar till vederbörandes fördel att han inser ett misstag. Ibland är det bättre att vara vis än envis.

mikebike sa...

anonym: trist att jag sjönk i dina ögon. Men jag hade fått mail av tjejen i fråga och jag hade inte för avsikt att hon skulle må dåligt av det. På riktigt trodde jag att hon skulle skita i det. Min blogg går inte ut på att förnedra och såra även om jag ofta kan skriva argt. Jag fick en uppriktig ursäkt och accepterade den. Jag har även bett henne om ursäkt. Det finns ingen som vinner på att låta det ligga om hon mår dåligt över det. Jo möjligtvis en hundring du skulle fått då. Men jag antar att du klarar dig :) Hur som helst. Jag skriver inte den här bloggen för att paja andras liv.

mikebike sa...

adrian: tror inte det hade lett nånstans. jag har rätt att uttrycka en åsikt. dessutom talade jag sanning. men jag fick som sagt en uppriktig ursäkt och såg inte att det fanns inget att vinna på att ha ett inlägg ute som hon mådde dåligt över.

. sa...

NEJ!!! BORTTAGNING AV SENASTE POSTEN?

Kalla Kåre sa...

Jag funderar på att gå till Slimfood och be om "det som Mikebike brukar ta" bara för att se vad som händer.

Anonym sa...

Aha då så. självklart överlever jag utan hundringen. men det var verkligen sjukt stort underhållningsvärde när du först skrev inlägget o tjejen började kommentera. tipsade då om din blogg till massa bekanta och vänner som nu går in på den och inte fattar vad det roliga handlar om :) men hoppas de fastnar ändå. har inte blivit besviken många ggr när jag gott in för att jag behöver muntras upp lite. hoppas du fortsätter som förut och inte börjar tänka dig för nu helt plötsligt. /S

Anonym sa...

Thank god för google cache. Inlägget finns sparat på min dator i alla fall...

Anonym sa...

"80-talsbroiler". Håret, kläderna, biffigheten... det skriker 80-talet om dessa snubbar!

Patrik sa...

Jag fattar inte, varför blev du så provocerad av honom? Klappa till honom i nacken? Ja, jo... den magnetismen kanske fanns - fast för vilket syfte?

Får överbyggda fuljeans killar inte finnas? Blev du avis på bicepsen? Eller har du helt enkelt för lite att göra?

Patrik Lögdqvist sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Myaraq sa...

Helt klart nåt med Y i slutet.
Benny, Ronny, Sonny, Conny, Lonny, Harry.

Annars kan de nog kallas Spänn Glenn. Det var ett förträffligt namn.

Jag gissar förresten att mannen som åsyftas jobbar som dörrvakt. & har blonderat hår. Det har de alltid.