måndag, november 02, 2009

Möte med en vapenpornograf

Var på Press Stop på förmiddagen och handlade lite dyra matmagasin för jobbets räkning. Förutom tjejen som jobbar där var jag helt ensam i butiken.

Bäst som jag står och bläddrar ser jag en kuf komma in. Han är klädd i svart skinnrock stickad mössa och portfölj. Blek, semifet och har lika livlösa blick som hudton. Självklart väljer han att ställa sig nästan axel mot axel med mig, fast med ansiketet åt motsatt håll. Med andra ord åt helvete för nära, om man som jag besitter en privat sfär av svensk börd.

Han börjar bläddra och jag hör hur han andas tungt och flåsigt. Lite som en blandning av kåthet och ett småtäppt astmatiskt läte. Det känns lagom otäckt så jag tar ett ganska odiskret kliv åt sidan och passar på att kasta en blick över axeln för att se vad fan han gluttar i. Jag hinner tänka porr både en och två gånger innan min hjärna har registrerat att han står vid vapensektionen. Sweet.

Där stod den jäveln med öppen mun (jag skojar inte) och bläddrade lite blaserat i en knivtidning. Fy fan vad jag otrivdes just då. Som tur var verkade han inte registrera sin omgivning (mig) utan fluktade fokuserat på ett uppslag med små smidiga fällknivar med dubbelslipade blad. Djävulska små stickvapen verkade vara hans pryl. How neat!

Så plötsligt ställer han tillbaka tidningen och försviner hastigt ut. Jag pustar ut en smula och bestämmer mig för att inspektera hans lektyrpreferenser och plockar upp samma exemplar som han just ställt tillbaka. Det visar sig vara en tidning helt dedikerad till knivar, helt frikopplat från jakt och fiske, bara olika knivar rätt och slätt. En glossig knivmördarextravaganza. Jag känner hur min hjärna låser sig. Jag försöker verkligen förstå men innan jag hunnit rysa färdigt hör jag hur butiksdörren åter öppnas och där kommer han igen. Samma kille. Med bestämda steg går han fram till samma hylla, rycker till sig knivtidningen och en annan tidning som verkar vara något slags handeldvapendito. Han betalar och lämnar butiken för andra gången. Jag samlar raskt ihop min bunt med matmagasin och går till kassan. Jag vill under inga omständigheter riskera att vara kvar när han kommer in för tredje gången. Fy fan.

På väg till kassan tog jag en närmre titt och såg att det är en präktig kavalkad av vapenporr som står uppradad i hyllan. Man kan lugnt säga att inget rimligtvis kan fattas ens en gravt perverterad och insnöad vapenfetischist på Press Stop. Men är det verkligen ok att sälja sån skit? Det känns inte riktigt hundra. Jag brukar ändå ha en förkärlek till entusiaster av de flesta slag. De brinner så för sin grej och jag fascineras helt uppriktigt av människor som faktiskt verkar lyckas med att omrikta 98% av hjärnans resurser mot en enda grej. Det resulterar såklart oftast i att man upphör att vara socialt funktionsduglig som människa, vilket jag tycker kan vara fantastiskt underhållande. Men just vapenbuffar. Det är bara så in i helvete obehagligt.

Man borde införa någon form av tyst larm som är direktkopplat till polisens piketstyrka, som reagerar varje gång ett nummer av någon obskyr vapenblaska knappas in i kassasystemet. Tänk vad förvånad killen skulle ha blivit om en specialstyrka dundrade in och bröt ner honom på golvet innan han hunnit få in visakortet i plånkan igen. För övrigt är det nog även ett ganska vattentätt sätt att eliminera den där otäcka lilla procenten i mordstatistiken som begås av psykopatmördare. Alltid något.

17 kommentarer:

Robbelibobban sa...

Måste bara fråga, var han blond? all annan beskrivning stämmer nämligen väl in på ett riktigt praktpsycho i Gbg.

Go gôbbe från Götet sa...

Hur hinner man med att som vanligt formulera härliga, skrattriggande inlägg som nybliven pappa till ett litet spädbarn? Jag vill gärna veta för själv hinner jag knappt ta en dump på dass i lugn och ro - än mindre skriva genomtänkta blogginlägg.

Minuterna det tagit att läsa ditt inlägg och kommentera detsamma, har jag fått slita mig till. Lillen behagade krascha redan 18.30 idag . . .

För övrigt applåderar jag förslaget med det tysta larmet till piketen. Lika bra att direktkoppla till Nationella Insatsstyrkan så att det blir lite extra drag i såväl inbrytning som nedbrytning.

Keep it uuuuup Mikeeee!

Donny Hedlund sa...

Hans försvar: "jag tittar inte på bilderna - jag läser artiklarna".

Ivana sa...

Jag älskar passionerade människor så jag får inte riktigt se ner på det här psyket. Samtidigt handlar det trots allt om vapen. Å andra sidan kanske han inte önskar att skada någon med sina vapen utan ser det mer som konstverk. Han kanske älskar fred och vill ta alla världens vapen och rama in dem så att ingen kan använda dem igen för att döda någon.

Sådär ja, det intalar jag mig själv. Det blir jättebra. Världen är fortfarande en trygg plats att leva i lalala!

adde sa...

Ha ha ha!
"Tänk vad förvånad killen skulle ha blivit om en specialstyrka dundrade in och bröt ner honom på golvet..."
Ja, förvånad och upphetsad i samma sekund han känner deras stenhårda knän i ryggen till ljudet av sin egen tinnings knak mot betonggolvet.

mikebike sa...

Robelibobban: svårt att säga (han hade mössan långt nerdragen) men han var så ljus i hyn att jag misstänker att han var ljushårig.

Go göbbe: man bloggar på jobbet :) hahaha nädå. Men tintin sover mycket och är världens snällaste bebis skulle jag tro. det underlättar.

Donny: klassikern m a o :)

ivana: hur som så är det väldigt otäckt att man kan finna ett sånt intresse för knivar. brrr.

adde: snuten borde scanna prenumerationsregister för att hitta de farligaste människorna.

Anonym sa...

Lite "falling Down" känsla över det där.

BTW, vad tror du han hade i portföljen? jag gissar på ett Falling down-kit =))

Johan I Majorna

mikebike sa...

Johan: Jag skulle inte bli förvånad om det var någon form av brutal jaktkniv :)

Anonym sa...

Byt ut guns ´n ammo blaskan mot en sköna hem och du har samma beteende fast det är en renoveringssuktande avprogramerad fd. allmoge 30 +.are av honkön som likt rullstols andy i little brittain mummlar "I want that one" med sekel i mungiporna och dom simmiga mörtögonen fokuserade på en annons om vitvaror från Gaggenau.

Den hederlige snuskhummern som förströt conneserade i ett nr av Cats framstår som sansad och balanserad jämfört med vad för ur-instinkter ett heminredningsmagasin väcker.

/Wolfram O´boy

Säckpojken sa...

Jobbade ett par år på Pressbyrån men sålde aldrig några av dessa blaskor så jag fick aldrig se hur dessa personer ser ut och beteer sig.

Däremot så såg man ett gäng andra nötter, men det är en annan historia...spec. den om mannen på Mölndals sjukhus som köpte 10-15 stycken modetidningar och såg ut som...ja, inte en sådan som köper dessa för att läsa om mode.

Men nu har jag lite koll på hur dessa vapenfetischister kan se ut och hur det kan betee sig. Ska kolla lite extra nästa gång jag går in i en Press Stop butik. :)

mikebike sa...

wolfram: et är samma besatthet kan jag hålla med om. men på något sätt upplever jag det otäckare med ett så stort intresse för knivar.

säckpojken: ja håll utkik!! och rapportera gärna.

Nocke sa...

Direktlarm till piketen? Där tänkte du inte efter...de är ju minst 90 % av kundunderlaget för dessa tidningar....

Anonym sa...

Jo, dubbelslipade knivar i stickformat, man går nästan upp i brygga...
Betänk då att det finns så många köpare av dessa att man kan pressa en tidning i fyrfärgstryck... Ohhh Maaaama.... och antagligen gå mer än runt ekonomiskt...
phuuu det känns skönt för mig då min fru utryckt att mitt mer än osunda intresse för flugbindning och elektronlödnings tidningar faller utanför ramen för en direkt avrättning av piketbussens busar

Anna sa...

och du reagerar inte på butiker som har ställen fulla med porrtidningar....

Anonym sa...

Kan detta vara samma herre?
samson http://www.youtube.com/watch?v=pe19S5wGkRA&feature=player_embedded#

Anonym sa...

finns tyvärr sjukt många störda filurer som bara vandrar runt i gbg:(.

Psykvården ta ert ansvar!

Efraim sa...

"En glossig knivmördarextravaganza."


Dubbelvikning.