tisdag, november 17, 2009

Hjärnfonden

Jag blir så ruggigt deppig när jag ser Hjärnfondens reklamfilm . De har gjort Sussie Tapper till affischflicka för att få svenska folket att bända upp lädret och pynta för neurologiforskning. Parkinson är en hemsk sjukdom och de förtjänar varenda peng de kan få. Det är därför jag blir så deppig.

Sussie Tapper alltså. Kunde de verkligen inte hitta en bättre Parkinson-kändis? Ta i lite. Fråga är om inte Michael J Fox hade ställt upp om man frågat honom riktigt snällt. Det hade kunnat hända. Eller kanske talkshowvärden Michael Parkinson för att stoppa Parkinson med en humortwist. Annars hade det säkert funkat med någon helt okänd som har en stor portion karisma. Men Sussie Tapper. Det känns tyvärr lite som att kommunicera att de har gjort rätt stora framsteg i forskningen hittills och inte behöver så mycket deg. Till och med Hjärt och lungfonden lyckas bättre. De raggade upp Oldsberg, som trots att han gör ett riktigt uselt rövjobb i deras film, troligen lär gå hem i stugorna.

12 kommentarer:

Kitty sa...

Kan John Cleese göra reklam för ElGiganten så borde det ha smittat av sig, att man kan satsa lite större. Jag tycker båda dina förslag är bra. Så det så.

mikebike sa...

Kitty: javisst är det så. och fan man bedriver inte ocker mot en välgörenhetsfond liksom.

Jo tjena sa...

Ett smart drag kanske hade varit att ta någon som fler känner igen, för vem fan är Sussie Tapper? Jag har aldrig hört talas om människan.

Ivana sa...

Skönt, jag är inte den enda som inte har någon aning om vem fan Sussie Tapper är. Måste nog sitta och plugga svenska "kändisar" hahahaha!

Park in Son sa...

Nämn gärna någon annan svensk "kändis" som faktiskt har Parkinson?

Fisken sa...

På varje vettig marknadsföringstanke går det 100 sura.

Anonym sa...

"Man kan äga guld och silver men inte en människa" sjöng hon på sin tid.

Jonna sa...

Jag tänkte först försöka mig på att häckla Vattenfall för det här: http://www.youtube.com/watch?v=mi4gL9HnokA på egen hand, men så insåg jag att du antagligen gör det mycket bättre.

eva dahlgnr sa...

In other news: "allt är relativt utom din pension som är absolut, antingen är den för låg eller...". *skjuter den gode doktorn*

Wagner sa...

"vem fan är Sussie Tapper? Jag har aldrig hört talas om människan."

Nää, vem har det. Men här är hon, 52 i december! http://sv.wikipedia.org/wiki/Suzzie_Tapper

Inte blev man klokare av bildarkivet. http://images.google.se/images?hl=sv&source=hp&q=Sussie%20Tapper&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi

Daniel sa...

Men snälla ni.. ni e ju svenskar och borde ju kunna melodifestivalen!

Hon sjöng ju Visst finns mirakel 2008. Hon var med i Melodifestivalen redan 2002, då som textförfattare till bidraget "Ge mig mitt hjärta tillbaka" som sjöngs av Jakob Stadell.

Det kan ni ju inte ha glömt! ;) Hon har karisma den jäntan.

Observatören sa...

Av en händelse tittade jag på Oprah idag och då var faktiskt Michael J Fox med och pratade om Parkinsons. Jag kunde inte sluta gråta. Förvisso har jag väl ganska lätt till tårarna, men ändå. Vilket livsöde...