torsdag, november 12, 2009

Heta tv-tips för ruggiga höstkvällar

Idag tänkte jag passa på att tipsa om två lättsmälta som jag har snabbkonsumerat mellan den tredje och fjärde säsongen av The Wire. Se dem. Ni kommer inte ångra er. Ni kommer att tacka mig.

1. Eastbound & Down.
Det går inte att hitta någon trailer som gör serien rättvisa. Den är mycket bättre än man tror, det kan jag säga. Jag hade noll förväntningar eftersom jag visste att Will Ferell står bakom den. Det brukar kunna bli rätt pajigt då. Och då gillar jag honom ändå på något skevt sätt. Men den här serien är något helt annorlunda. Pubertal och Ferellig men ändå överraskande och många gånger vansinnigt rolig. Det här är nog min favoritscen ur hela serien. Simon & Garfunkels Sound of silence och Jetskiåkning. Hur porträtterar man ett sammanbrott bättre än så? Det är smått episkt.2. Bored to death
Förbered er på en stark dos av underbara Brooklynmiljöer, finurliga dialoger, skruvade karaktärer och delikata situationer. Serien handlar om en ung författare med dålig amazon-ranking och underbart naiva detektivdrömmar. Det är väldigt lätt att få Wes Anderson-vibbar av den här serien, vilket inte alls behöver vara särskilt bra – men den här gången är det det. Jag blev förälskad från första sekund:

13 kommentarer:

Erik F sa...

Trenden i höst verkar vara ta-med-en gamling-i-sitcom.

Förutom Bored to death (Ted Danson) kollar jag även Community (Chevy Chase)
http://www.youtube.com/watch?v=lNrPr-UCtog
samt Modern family(Ed O'Neill)
http://www.youtube.com/watch?v=PyUNRWJg0P8

Community är lite ojämn men Modern family är definitivt sevärd.

mikebike sa...

Erik F: tack för tipsen. Jag ska fixa dem snarast. Fan vad jag älskar tv-serier.

mikebike sa...

Erik F: Och du har rätt det vrkar verkligen vara en trend. Att damma av. Ted Danson är synnerligen bra i sin roll.

MickeK sa...

Bored to death visar verkligen potential, och att det är vansinnigt snyggt är svårt att argumentera emot. Synd att vi får vänta så länge på fler avsnitt bara.

Kan väl hålla med om att Community är lite svajjig men tro inte för en sekund att den är dålig, den kräver nog en halv säsong för att hitta sitt eget språk bara. Modern Family kan vara den mest välgjorda network-sitcomen någonsin, men konstigt nog tycker jag ändå att Community känns strået vassare på ngt konstigt sätt.

Anonym sa...

Så otroligt lustigt. Dessa är två av tre serier som jag nog skulle anse vara mina TV-serie-smultronställen de senaste månaderna. Har tipsat alla bekanta om dom och alla har gillat dom. Vill addera: Dog bites man. Kolla in den.

Petra sa...

Måste tipsa om Sons of Anarchy också. Helt suverän serie. Kolla upp!

Donny Hedlund sa...

Eastbound är ju fantastisk. Med nått sorts djup oxå i all misär/kalabalik/nakna bröst.

mikebike sa...

MickeK: grejen är att jag hade inte behövt fler avsnitt. Det är bara synd när serier inte håller men ändå kör på. nu tror jag iofs att ett par säsonger till skulle funka alldeles utmärkt men jag tyckte bara det var så skönt med två korta serier och slippa bita tag i fem säsonger. igen.

Anonym: Dog bites man, hmmm ja fan jag fick bara se ett klipp. kan du skicka några länkar med rättvisande material :)

Petra: ska kolla absolut. tack.

Donny: japp. preci. det är det där lilla konstiga djupet jag gillar. i'm fucking in, you're fucking out! :)

Ivana sa...

Bored to death var jag nära att börja se men ändrade mig i sista stund. Nu blev jag peppad igen, vi får hoppas att du inte har helt fel. ;)

Robbelibobban sa...

Man får väl anta att dessa går på någon betalkanal eller? och i såfall vilken/vilka?

mikebike sa...

Ivana: jag har aldrig helt fel. Nästan aldrig iaf :)

Robbelibobban: use the internets :)

Robbelibobban sa...

Internet? var inte det bara en fluga? =)

Freddy sa...

mikebike: Anonym här. Tycker inte att klippen på hemsidan gör serien rättvisa. Om man tittar på klippen ser den väldigt direkt ut, men jag tyckte det tog ett par episoder innan jag började uppskatta den.