måndag, november 16, 2009

Bebiskrämpor

Tintin är en månad nu. Det har varit en bra månad. Toppen rent av. Men en sak har varit dåligt. Jag har gått och dragit på mig en sådan vansinnig låsning i rygg/nacke som strålar åt alla jävla vädersträck och som ger mig en olustig huvudvärk. Jag lider uppskattningsvis mer än kristus på korset. Helt ärligt jag hade hellre haft ett par dyckert som genomborrade mina handflator än den smutsiga rallarspiken som verkar gå in i bakhuvudet och kittlar mig bakom högra ögonloben just nu.

Snedbelastning tror J. Det är för sorgligt. Hur kan omkringbärandet på en liten palt på knappa 4 kg resultera i sådan fysisk och genomjävlig schmertz? Nä, det är orimligt.

Förra helgen var vi hos svärpäronen nere i det bördigaste Halland. J:s lillsyrra hade en sådan där spikmatta som är så populär nu. Det var rejält vassa piggar måste jag säga. Jag kved lite i början och ojade mig, men njöt snart som värsta Leopold von Sacher-Masoch. Då. Men nu undrar jag lite över om de där tusentals sylvassa plastnålarna kan ha frigjort nån elak skit som legat inkapslat och jäst tryggt i min sura kropp, som nu kommer leda till en terminalsjukdom, eller ännu värre. Det skulle vara för jävla typiskt.

Men det är skitsamma. Det enda jag kan tänka på nu är de där vassa små helvetena. Men en matta räcker inte. Jag skulle vilja dra på mig polotröga med sådana runda taggbrickor broderade på insidan. Sedan skulle jag springa längs med Majornas Golgata (Karl Johansgatan) medan ett gäng aggressiva kultursyndikalister rappar på mig med sina mattpiskor. Jag skojar inte.

13 kommentarer:

Uffe sa...

Vad du än säger så säger jag att det är svininfluensan. Allt stämmer; ont i kroppen, Halland och mer värk än kristus på korset.

mikebike sa...

Uffe: haha jaså svininfluensa säger du. får man symptom som sitter i över två veckor före ett utbrott?

Uffe sa...

Jajamensan. Minst.

mikebike sa...

Uffe: du talar med en hypokondriker. glöm inte det.

Nemo sa...

Det där hände mig då jag gick omkring i lägenheten på Kaptesgatan -93 och vyssade E.

Sluta snusa - sa doktorn. Kapillärererna - de där finmaskiga nätet av blodkärl som är så viktigt för ryggens hålling motverkas av nikotin - främst snsu - för det har så hög nikotinhalt.

That made it - nu vet jag inte om du snusar - men så var det för mig.

Kn Beckbyxa

mikebike sa...

Nemo: om det gäller kaffe så är vi nåt på spåren. snusar gör jag icke. :)

Jo tjena sa...

Gå till en kiropraktor eller en massör =)

mikebike sa...

Jo tjena: Det lutar åt det.

Jonna sa...

Spikmatta säger du... Jag har varit skeptisk till de där västerländska plastkopiorna. Tills nu. Om du som annars är så anti allt diggar dem måste de vara the shit :)

mikebike sa...

Jonna: äh vaffan. jag vet inte om de är nåt att ha egentligen men de löste upp lite spänningar helt klart.

Anonym sa...

“Varning: Denna behandling innebär risk för stroke eller till och med dödsfall om ryggradsmanipulation används på nacken. På andra delar av ryggraden är kiropraktik relativt ofarligt. Man har funnit viss effekt vid behandling av ryggsmärtor, men konventionell behandling är vanligtvis lika effektiv och mycket billigare. Vid alla andra tillstånd har kiropraktik ingen effekt annat än som placebo.”
Edzard Ernst, professor i komplementmedicin i UK, i ”Trick or Treatment” om kiropraktik. (Min översättning, misstag är mina)

Kiropraktorer som påstår att de kan göra något annat än att underlätta vissa ryggsmärtor ljuger. Släpp aldrig en kiropraktor på din nacke och låt dem inte behandla dina barn.

mvh
Jessica - tveksam till effektiviteten hos spikmattor också, men de lär ju i alla fall inte ställa till nån skada och så länge du tycker det är mysigt så.

Artistic sa...

det med rallarspik var det bästa.. fick mig att le trots barn på tre år med 41 graders feber i över en vecka.
ps. har uppsökt läkare och blivit hemskickade. ds

Anonym sa...

köpte en sån där matta på clas ohlson, det gjorde ont som fan i början men det blir som knark, i alla fall första veckan, kunde inte vänta innan man fick sig ett "ligg". familjen tyckte jag var knäpp. men det funkar på nåt sätt. Kör hårt! testa att lägga den i sängen och somna på den, fräckt när den sitter kvar på ryggen men illa skönt!/Mvh/exilväschötten