fredag, september 26, 2008

Skön på ett obehagligt sätt

Fick en länk skickad till mig nyligen med något slags tv-inslag om en fantasylajvare. Underbart. Det var såklart som upplagt för en fet hatsmash.

Generellt tycker jag att det är något riktigt obehagligt över vuxna människor som springer runt i skogen och på allvar tror att de är alver, stråtrövare eller byhoror. Såna som envisas med att prata sagospråk, klä sig lika ortodoxt som sin rollspelskaraktär även ute i vanliga världen och leva jävel. Det känns så hopplöst efterblivet på något sätt. Och samtidit så jävla besserwissrigt. Om det är verklighetsflykt som är grejen så har sprit och knark fungerat alldeles utmärkt i tusentals år.

Så det började ordentligt på minus för Mikael Messings del kan jag säga. Han bockar liksom av varenda kriterie i boken för att göra sig förtjänt av en hård bloggbaserad lynchfest. Spontant ville jag bara dundra in, greppa hans Silmarillion och trycka ner den i halsen på den verklighetsfrånvände stackaren, för att slippa all obehaglig gåshud. Eller tvångsexportera honom som ett sjukt sideshow-nummer och kanske tjäna en liten hacka på kuppen.

Jag mjuknade dock fort och började gilla honom istället. Vilken tvärvändning. Fast hur kan man INTE gilla en kille som tror att HM säljer märkeskläder och går runt som om det vore medeltidsveckan varje dag? En som skiter i alla sociala regler. Samtidigt verkar det en smula schizofrent när han pinnar in på kommersialismens högborg (McDonalds) och fjälar i sig pommes på sina träkärl. Kan man tycka.Men vem är jag att döma?

17 kommentarer:

Öijer sa...

Haha.
"Eat my shorts på latin.."

Fan, den dagen jag blir förolämpad på fyra språk jag inte förstår ska jag fira.

Nemo sa...

Hade det inte varit för att det var på riktigt, och någon hade tutat i mig att det här var en sketch från nåtlokalprodcerat Monty Python-wannabeprojekt - jag hade gått på det stenhårt.
Det är stor totalhumor - fast ändå inte eftersom det är på riktigt

Ig sa...

Dessutom så är han från Täby.. Eftersom det är tv-nord som görs av mediaskolan i Täby.

t.b.f.t.e. sa...

Jag tror att det skulle gynna många att anordna bokbål och bränna upp allt som JRR Tolkien någonsin skapat. Sug på det. Tänk vilken inkörsport han är. Och spärra in Messing nu, för när han kommer ur sitt missbruk kommer han ta till våld på grövsta sätt mot oss oskyldiga i samhället. Han kommer att gråta blod och skaka som en epileptiker när han river ner stad efter stad i något stort bestyckat fordon.

Yeahns sa...

Jag skulle snarare vilja gå lös - inte sexuellt - på intervjuaren. Stör mig hemskt mycket på hans efterblivna röst och hans översittarattityd gentemot Messing. Inte för att jag är en förespråkare för lajvare men Messing är ju för dum för sitt eget bästa, jag tycker synd om honom.. Mysig kille ändå - återigen utan att några sexuella tankar dyker upp.

Ha det!

Andrea sa...

:D
Underbart - I love!

Talawa sa...

var det verkligen på riktigt?
tyckte nästan det påminde lite om VaranTv

Anonym sa...

Skön lirare, världen behöver fler som inte sällar sig i 1A mallen som resten av oss.

POW sa...

Fick intrycket av att stämningen hemma hos Messing var densamma som på nåt tupper ware-party, dvs hur skumt och surrialistiskt som helst. Man tror man ska kompenseras med något gott att äta men så får man bara ananaspaj.
Men alla röster lockade till sig många skratt. Haha, "din mamma är en banan". Kan se det framför mig hur de trillar av sina stubbar av tokskrattattacker.

Anonym sa...

Hahaha.. O my Gooooooood. Exakt. Från Täby, de är ju dessutom på Donken i Täbban. O my god.

Anonym sa...

Hahaha, precis, de sitter och slår sig på knäna där de sitter på stubbarna, skrattar så de trillar av till slut.

Oj vilka underbara bilder.

Anonym sa...

Jag har snart 20 års erfarenhet av att inbilla sig själv att man är bättre än andra för att man kan spela teater på buskisnivå eller applicera Tolkien på vad som helt.

Mäster Messing har alla de klassiska attributen- känslig kille med lite för långt hår, lite för lite stake och naiv världsförbättrarfilosofi kombinerat med Tolkien.

Lajvare ÄR sämre människor. Tom på låtsatsspråk. Jag har själv tragglat "sindarin", "orkiska" och hemgjorda läten med förment välutbildade mäniskor som oftast ha akademiska poäng klart över ratio 2:1 i förhållnde tll IQ. Eller kommer att få det för att verkligheten, offlajv, tyvärr inte följer farbror Tolkiens logik. Som tur är.


-Luca, skadad men avgiftad

Anonym sa...

Hahahaha Luca!

Ja, skumma är de verkligen. Passa på att se de andra filmerna på You-tube också, om perversa lajvare m.m.

*brrrrrrrrrrrrr*
Rackarns osexigt, på min ära.

adde sa...

Åååååh! Ghhaaaahh!

Anonym sa...

Vilken underbar BLOGG-sida, jag har skrattat mig igenom lunchen idag! TACK!
Jag kommer tillbaka!

MiaiGÄvle
http://livethosmig.blogg.se

Anonym sa...

Men, är det inte närapå lag på att lajvare ska bära glasögon? Och då "vanliga" glasögon man köper på Synsam el. motsv. (Dvs ej tillverkade av näver och bäck-is.)

Stina sa...

Har ett klipp med Louis CK, har du sett honom?
Iaf så tänker jag alltid på dig när jag ser det.
Just att han irriterar sig på allt och alla, haha
Jag gillar det och tror nog du kan göra det med:)

Enjoy:

http://www.youtube.com/watch?v=V5Z_ZducwbQ&feature=related