lördag, september 20, 2008

Ris & Ros

När jag ändå är inne på dålig service så måste jag nämna när jag var och försökte få hjälp att räkna ut kostnaden för några skjutdörrar till en planerad garderobsvägg.

Först var vi på Silvan. Där var personalen både kass och menlös. Jag kan rimligtvis inte vara den förste som vill köpa skjutdörrar. Ändå kunde de inte ge några smarta tips eller raka svar. De kunde ingenting utan bara gick runt där och utstrålade budgetmänniska. Den första som skulle hjälpa oss klarade inte av att hjälpa kvinnan före oss och inte paret efter oss heller. Det enda hon kunde vara att ringa efter nästa frågetecken till kollega. Fan jag har nog aldrig blivit så osugen på att spendera pengar innan. Silvan halvdebila personal gav mig svår shoppingimpotens. Jag skulle nog inte ens med en 90-procentig rabatt kunna få upp min plånbok där.

Sedan åkte vi till K-Rauta som ligger bara en liten bit bort. Vi gick fram till en tjej som jobbade på färgavdelningen och fick den bästa service jag någonsin fått. Hon hjälpte till att ta fram ett pris och gav smarta tips på hur vi skulle dela upp dörrarna. Ett riktigt ess.

Nä om man ska summera det enkelt så är K-rauta bra och Silvan ett stort slappt anus.

Iallafall landade prislappen på Elfas skjutdörrsystem på mördarpriset 25.000. Ett pris som höll på att resultera i en reflexmässsig skrikkräkning på stället. Jag såg hur en trevlig drömsemester på Maldiverna nedgraderades till en weekend i Borås. Ärligt talat. Det är ett sådant ockerpris att ett mindre folkmord känns mindre provocerande.

Är det någon som kan ge mig ett hett tips på vart jag kan vända mig utan att riskera hjärnblödning?

20 kommentarer:

Claes Mogren sa...

Jag fixade ett par schyssta måttanpassade spegelskjutdörrar till min lägenhet i Majorna via http://www.komandordesign.se

Hemsidan är bedrövlig och man får mäta och räkna själv, men dörrarna var det inget fel på. Fick betala 3100kr inklusive frakt, och då hjälpte han mig att bära in dem också. Dock tog det några veckor innan jag fick dem. (Liten bild på dörrarna. )

Milla sa...

Shoppingimpotens är dagen ord! :)

Åsa sa...

Tyvärr kommer du nog att upptäcka att Elfas skjutdörrar är bland de billigare.
Kolla hos Kvik, men jag tror inte att du kommer ner i pris där heller.
Skaffa ett draperi eller bygg själv. :-)

Cilla sa...

Det fina med Silvan är att personalen är så trött och apatisk att de glömmer ta betalt för hälften av det man köper. Vi var där tre gånger i somras och handlade på deras utegård. Vi köpte brädor, vagnstycken stenplattor och annat smått och gott som man behöver när man har ett renoveringsobjekt. Varje gång vi skulle betala, glömde personalen att ta betalt för diverse saker vi hade lastat på. Jag är ju inte den som är den, så jag tackade och åkte där ifrån, lite gladare och lite mindre fattig än vad jag borde ha varit.

Marko sa...

http://www.skanskabyggvaror.se/

Dom har skjutdörrar som är billigare än Elfa vet dock inte hur dom är i kvalité men dom ser ok ut tycker jag.

Camilla sa...

Har du kollat Bauhaus ?

mikebike sa...

claes mogren: ahh grymt tack tack. såg ju bra ut. ska ta och ringa dem på måndag. haha känner igen var du bor. går förbi där flera ggr i veckan påväg till dagis.

milla: tack och vassego:)

åsa: herregud. nä fan de slutade på 25 papp. jag har kollat på de tispen jag fått här och det ser lovande ut.

cilla: ja det är bara att gratulera. jag förstår vad du menar. de stod och grupphängde vid kassan. de såg helt klart jävligt trötta ut :)

marko: tack tack. bra tips. bra pris. ska kolla upp dem.

camilla: nej det har jag inte. kanske ska göra det.

Karin K sa...

www.bosattningspiraten.se/

Inte Habitat direkt, men vänner i samma situation hittade en hyfsat billig och snygg lösning där...

Anonym sa...

själv är mitt hatobjekt nummer ett i byggmarknadsträsket just nämnda k-rauta. nästan i paritet med hin håle själv inom detaljhandeln, aj-kee-ahh. silvan har nog inte letat sig upp till Stockholm. här i krokarna är Bauhaus definitivt minst trötta. men nog försöker man helst hitta mindre oberoende alternativ att stödja.

Anonym sa...

Kolla in IKEA för ett riktigt budgetalternativ. Där kan du köpa lösa skenor för skjutdörrar för ett par hundringar. Dörrar har dom också...eller så köper du ett par mdf-skivor och en burk målarfärg på närmsta byggvaruhandel.

Anonym sa...

Ett tips att göra det hela en smula mer överkomligt är att köpa ett sånt där idrottshäfte med K-rauta-rabatter i. Förra året köpte jag ett dylikt för en hundring och travade sedan bort till K-Rauta och tjackade upp mig på 140 kvm altantrall med tillbehör samt 50 m svindyrt staket för totalt 65.000… samt lämnade in min fesna Mölndalsrabattlapp där de utlovade 20% rabatt vid ett köptillfälle. Tanten i kassan fick förstås spatt när hon insåg att det skulle handla om en rabatt på 13.000 och fick fråga chefen som kom ner och ojade sig. Men det gick igenom. Kändes bra.
/Röjnemark

Spader Ess sa...

Har inte Martin Timell (eller någon annan av de telviserade byggnissarna) haft en dragning om hur man bygger sina egna skjutdörrar på lågbudget?

Kan vara värt att kolla. I princip är det väl bara någon form av glidskenor i taket och styrspår i golvet, som skall gå omlott. Som dörr vanlig MDF skiva eller något som du bara klär in i porrspegel??? Glöm för guds skull inte de röda sammetstapeterna, dämpad belysning och lite 70-tals vuxenfilmsmusik i bakgrunden, så skall du se att ingen upptäcker om det är hemmasnickrat eller ej.:-)

xabre sa...

Bauhaus har tyvärr samma sömndruckna personal som Silvan... med skillnaden att de skamlöst marknadsför sig som "experter". Men visst, om man kan något om bygg ställer man sig under ett svettigt plåttak och säljer nubb o vissna plantor till hemmaklåpare... då ruinerar man dem med ockerpriser ute på ett bygge istället.

mikebike sa...

Röjnemark: hahaha fy fan vilken hjälte du är. Gött att du fick igenom det.

mikebike sa...

spader ess: men vem orkar bygga själv :)

Spader Ess sa...

kontakta Martin Timell och låt TV komma hem och fixa lite.:-)

Anonym sa...

blocket, 3 skjutdörrar från Lumi, 2800spänn, i princip helt oanvända.

DrNo sa...

Köpte mina skjutdörrar (Elfa) via K-rauta. 2st 3 dörrars partier. Ungefär samma pris som dina Mike. Helt strulfritt vilket gjorde att det kändes lite bättre.Har en skjutdörr i klart spegelglas med alu-profiler. Säljarna var lite brydda med att jag gick ifrån Gävlestandarden med rökfärgat glas och guldprofil..

Anonym sa...

Förra helgen hade Kungälvs Möbelhus 20% i premiärrabatt på Elfa.

Våra dörrar kommer om 2 veckor och inredningen tog vi med oss hem direkt. Ingen kul utgift men 20% rabatt är bättre än inget.

/ A-K

Alex sa...

En weekend i Borås.. Jag känner med dig.