söndag, september 07, 2008

Peter Stormare

Usch jag börjar bli besviken på Peter Stormare. Jag har hållit honom så högt och tyckt att han är svinkool och alltid har verkat så skön. Ända sedan hans lilla roll som Slippery Pete i Seinfeld har jag diggat honom.

Sedan var han med i Stjärnorna på slottet och det funkade väl. Men vad fan är hans problem nu egentligen? Han är redan respekterad så vad är det han vill? Plötsligt är han med överallt och ska vara sådär mysig och skön. Att låta sig porträtteras i varenda sliskigt magazin och breda underhållningsformat det här landet har att erbjuda är lika ocharmigt som den dåliga ovana han dragit på sig, att bära mysbrallor var han än figurerar. Mysbrallsgrejen är i sig lika semi-perverst som Hugh Hefner och hans pyamas-hangup. Åhh... Peter Stormare, du håller ju för fan på att bli lika folklig som Lasse Kronér. Fucking jävla Lasse skit-Kronér! Hör du det?

Den största besvikelsen ät ändå att han valt att delta i tant-cirkusen Ladies Night. Varför liksom? Jag vet inte om jag ska flina eller grina och jag har väldigt svårt att känna någon respekt för det beslutet. Det håller på att vittra sönder hela min bild av honom.

Pengarna är nog den minst troliga boven i dramat. Han har nog så han klarar sig. Dessutom kan man nästan höra hur Ingmar Bergman röjer och lever om där nere, av skam för sin forne lärljunges vansinniga självbefläckelse. Ladies Night. Den enda rimliga anledningen jag kan komma på, är att han planerar att försöka slå något sjukt Guinness-rekord i häradsbetäckning, och lockas av tanken på att tonvis med medelålders fitta står för dörren nu.

Nä, skärp upp dig nu för fan Peter. Medan tid är.


Etiketter: ,

24 kommentarer:

Yeahns sa...

Samma tankar har figurerat i mitt huvud. Han var respekterad men nu vet jag inte riktigt var han står i mina ögon.
Vad jag förstått så gillar han att sjunga så det är väl min förklaring till hans medverkan i Ladies Night. Men samtidigt på han granska sig själv från både grod- och fågelperspektiv och därmed lämna tantcirkusen där vin säljs istället för popcorn. Förresten så borde han väl ha tillräckligt med deg för att kunna finansiera en skivinspelning själv?
Fast å andra sidan så är det många med hyfsat högt uppseende som medverkat i LN - bl.a. Kjell Bergqvist och Mikael Tornving - så det kanske är något lurt bakom?

Jag hoppas dock att Herr Stormare inte gillar att dansa för är han med i Let's Dance så är han död i mina ögon - hur jävla bra han än var i Fargo så väger inte det upp det!

Ha det!

Lida sa...

amen.

Anonym sa...

Let's dance nästa som yeahns sade...
När får vi se karln på kronprinsesans födelsedag?

Man får väl bara se på honom när han är skådespelare och tänka bort resten- det är rollprestationen som räknas. Heldre en ny Zlatan som är bäst på singrej och ett ufo i överigt ä fler myspyskramgoa medelmåttor.


-Luca

mikebike sa...

yeahns: då är han inte bara död för mig. då står han i skuld :)

lida: tack hörru.

luca: det går inte riktigt att tänka bort ladies night.

Fredrik sa...

Skulle vilja påstå att hans roll som superpsycho i Fargo ett par år före Slippery Pete är en höjdpunkt i karriären. Har du sett den?

Spader Ess sa...

Vet inte om han är riktigt så rik att han kan skita i allt. Kan det vara de fria resorna hem till Svedala som lockar.

Då behöver han ju inte ekänna för sig själv att han åker hem för att han längtar, utan för att gör ett jobb.:-)

mikebike sa...

fredrik: ahh jag har inte riktigt perspektiv på ifall fargo eller seinfeld var först men givetvis älskar jag honom i fargo, hur skulle man kunna göra annat. trodde dock att seinfeld kom före. det var ju så längesedan ;)

spader ess: nä men han har nog så han klarar sig. ladies night spader, vaffan. ladies night. det håller inte.

Kalla Kåre sa...

Först och riktigt bäst var han kanske som tysk nihilist i bröderna Coens The Big Lebowski.

Fränaste tortyren är ju ändå att släppa ner en levande iller i ett badkar...

Men jag håller med om att hans mysbyxelook och allmänt pundarstressiga image i Videokväll hos Luuk inte var något vidare. Är han inte inne på New Age numera också?

Kanalisera sa...

Ladies Night är det lägsta bland allt lågt. Har man en gång uppträtt där är man för evigt förlorad.

Jag tycker att det är ett under att det fortsätter dra publik (och nya artister) när det 1)är det uslaste man kan se på scen (fråga mig, jag har tvingats se showen) och 2)är helt 50-talsvridet genusvidrigt.

Ladies Night är värre än att operera in evig ålderdomshemslukt i luktcentrat.

mikebike sa...

kalla kåre: haha ja fan vad bra han är. cut of the jansson!

kanalisera: underbart ångestscenario. tänk att bara kunna känna lukten av ålderdomshem och alltid göra det. brrr. och hur fan gick det till att du blev tvungen att se skiten. jag kan iofs nästan förstå. har själv varit tvungen att lida igenom Joe Labero pga ett kundevent med obligatorisk närvaro.

30+ sa...

Men karln har en förbannat märklig dialekt. En hybrid av "jag har bott i USA och minns inte riktigt hur man pratar svenska", överklass a la Dramaten/Östermalm och Hälsingemål. Han byter ju dessutom flera gånger i varje mening så han låter helt galen.

AnnaPanna sa...

Map Ladies Night: men varför gillar - nästan - alla tanter eländet ??? Kan inte nån förklara!
Det går år efter år och tusentals med tanter skriar av glädje (eller nåt...). Är beredd att hålla med Yeahns: nåt lurt bakom. Gillar både Tornving och Stormare men nånstans går gränsen. Snart. Men inte RIKTIGT än.
Men LN blir det inte! Lider med kanalisera. Stackare.

Mais oui sa...

Nej, nej, nej.. nu dömer vi inte ut honom för tidigt. Jag var på Ladies Night förra året och tyckte att det var skitkul! När jag fick höra att Peter Stormare skulle vara med i år så är vi 7 brudar som går igen. Jag lovar att berätta precis hur bra eller dålig han var. Han kanske bara ser Ladies Night som en kul grej, precis som vi gör. Jag återkommer!

Andreas sa...

Grejen med Stormare är väl att han är en fantastisk skådis, men verkar ha tokdålig smak och minst sagt mediokra talanger på alla andra områden. Ta bara hans sångprestationer.. herregud, lägg ner för fan! Vrider mig i pinsamhet bara jag tänker på det..

Caravaggio sa...

Vad går Ladies night egentligen ut på? Baserat på den enda jag känner till som varit på en sån kväll så ser jag framför mig damer över fyrtio vars liv tagit ett gigantiskt kliv i fel riktitning någonstans efter 22 och som tillsammans med sina white trash-döttrar 16-28 nu sitter redigt berusade på rödvin och fläker ut sig själva för att teoretiskt sätt ha chansen att på en snabbis med Martin Stenmark i sminklogen. Är detta en bild som kan bekräftas eller dementeras av någon?

30+ sa...

Saker man ska akta sig för:

Sånt som definieras som "en kul grej". Det kan innefatta hela spektrat från att se Ladies Night när man är fnissberusad till att åka till Thailand på knullsemester med jobbarkompisarna från byggfirman. Det är helt enkelt aldrig okej att göra "en kul grej".

Helena sa...

Stormare är på tapeten igen idag... Tydligen tänker han ge ut en dvd av Imperiets senaste framträdande utan deras tillåtelse, allt enl expressen.

http://www.expressen.se/noje/musik/1.1293375/joakim-thastrom-hotar-att-polisanmala-peter-stormare

Kanske har han ändå behov av stålar, hur förklarar man annars hans beteende?

Matthew sa...

Fan va konstigt. Jag satt och diskuterade detta med "mitt fruntimmer" ;) häromdagen. Just – varför kan inte Peter Stormare fortsätta vara i staterna som en "doldis" och lite hemlig idol för oss? Go back Peter.

Anonym sa...

Bara så du vet det, har jag skrattat åt detta inlägg flera ggr.

P.S. kanske är rädd för att bli ett undantagshjon?

Förresten så älskar jag dig.

Spader Ess sa...

Jo, han har nog så han klarar sig, men mycket vill ha mer.:-)

Och jag håller med om att Ladies night är ett riktigt bottennapp. Det är lite Billy Butt kvalitet över det hela.

Skall bli extra spännande att se hur det går med Imperiet-DVD:n och deras vänskap.

caritamamasita sa...

Du jag vill bara säga dig en sak va, att du ska inte snacka skit om Ladies night, jag var där förra året och det var helt suveränt. Det enda negativa var väl att det var för stort ställe, det hade varit perfekt med Rondo. Men man kan väl inte få allt antar jag!

Anonym sa...

Caritamamasita du skriver också på din blogg: Ensamståenda mamma, lyckligt letande och gillar livet. Varje dag. Carpe diem. Mer Kommer inom kort!!!!!!!
Carpe diem, klarar inte av folk som använder sig av detta, gör man ändå det så är man en ganska stirrig och stressad människa.

dumburken sa...

Åh vad jag håller med dig PRECIS!!!

jonnypuma1@hotmail.com sa...

kärlek broder!