tisdag, september 16, 2008

Jag mot min kropp

Förrförra måndagen tidigt på morgon stod jag naken i badrummet och tittade misstroget på mitt midjeparti. En destruktiv tanke for förbi inne i mitt huvud. Vågen. Jag ställer mig på vågen, tänkte jag. Jag visste att det var idioti redan i tanken och viftade snabbt bort den. Att göra det skulle vara som att be om att det ska gå åt helvete. Inte en chans att jag skulle vara så orutinerad (igen) och ta dödsklivet upp på badrumsvågen för att få se digitalsiffrorna rassla upp i skrämmande höjder. I min värsta mardröm skulle den landa på 85 kg.

Jag duschade och tittade återigen på mig själv i spegeln. Bilden fick mina mungipor att se ut som en ledsen clowns. Sedan tog jag ett fast grepp om badringen av hud och klämde åt. Det var ingen vacker syn. Sommaren har sannerligen inte varit snäll mot min lekamen. Jag suckade djupt och sedan gjorde jag det. Utan att tänka tog min hjärna ett eget beslut och plötsligt stod jag där på min digitala vågjävel.

Jag höll andan och blundade. När jag försiktigt kisade ner mot displayen för att ta emot min dom så höll jag på att spontandö. 87,3 kg. Siffrorna vräkte upp mina ögonlock och penetrerade sig ända in till näthinnan vidare in till synnerven. ÅTTIOSJUKOMMATRE. Ödeläggelsen var långt värre än jag hade kunnat föreställa mig. Hur hanterar man ett trauma?

Dagen passerade i någon form sjuk blandning av yrsel och tunnelseende.

När chocken hade lagt sig något bestämde jag mig för att utan pardon införa preussisk disciplin gällande lunchmat, kvällsfika och motion. Jag halverade mitt frukostintag, valde tvångsmässigt det tråkigaste alternativet på lunchmenyn och promenerade svinfort under en timma varje kväll. Hej då till mitt feta jag liksom.

Och när nästa måndag kom visade sig min strategi ha gett bättre resultat än jag i mina vildaste drömmar hade vågat hoppas på. 85,8 kg. Fortfarande sumoklassat BMI men samtidigt en fet diss mot kroppsdjävulen. Jag tjöt och gjorde haj fajv med min spegelbild. I ett glädjerus sprang jag runt naken i lägenheten och bjöd frikostigt J på den vulgära nakendansen "Bass Player". Jag hade tagit tillbaka makten över min kropp och var återigen kung över min kropp, tsar av min torso, baron af min bål. Det gjorde att jag redan på fredagen stod där på vågen igen. Helt oförklarligt hade jag gått back ett surt litet hekto och låg på 85,9 kg. Det fick mig lite ur balans men jag samlade mig, satte mig på porslinstronen och öppnade bombluckan. Pang. 85,2 kg. Jag hade lurat kroppen igen.

Övermodet visste inga gränser och i kombination med helgens sedvanliga hopp och lek fick mina svagaste sidor luft igen. Jag är beroendetypen exemplifierad. Ställer någon fram en toscakaka eller chokladcriossant är jag så jävla rökt. Mycket för mycket av allt gjorde att när måndagen kom hade jag på känn att det skulle bli en dålig dag. Fetma återställd, 86,6 kg. Jag höll på att börja lipa. Det är som att en högre makt vill att jag ska bli ordentligt fet.

Det som inte dödar knäcker en nästan i alla fall. Men nu är det nya friska tag som gäller. Och som jag hatar nya friska tag.

Fortsättning följer...

32 kommentarer:

AnnaPanna sa...

Du kanske bara lider av underlängd ...?

30+ sa...

You fat fuck.

Anonym sa...

Tjåkkis!

-m-

Anonym sa...

Är det inte en bra idé att börja äta MER frukost och istället se över VAD du äter till frukost. Spelar ingen roll om du äter fem baconbitar och tre cheeseburgare istället för tio baconbitar och sex cheeseburgare, du är fortfarande onyttig ;)

Mama sa...

hahahahahaha just great!

moln sa...

oh my. jag lider med dig. råkade ut för precis samma sak när jag vägde mig för ett tag sen, bloggade till och med om chocken

snellie sa...

Duh Mike... jag skulle faktiskt bra gärna vilja veta hur lång du är för att kunna bilda mig en uppfattning om din fetma...

Anonym sa...

Det kallas pondus....

//J

Niclas sa...

"Men nu är det nya friska tag som gäller. Och som jag hatar nya friska tag."

Så bra! :-)

Bloggbarbaren sa...

Sälj vågen så slipper du problemet!

Gustav sa...

Det är bara att inse fakta Mike, griskroppen har kommit för att stanna...;)

Nemo sa...

- Drop down - and give me twenty!

- Sir, yes sir - may I do 40 sir?

www.armyfitness.se

Cliff Hanger sa...

Haha... välskrivet! :-)

Själv har jag gjort samma viktresa som du under sommaren, men känner mig för tillfället nöjd då jag just kommit hem efter att ha tvingat ut mig på en barnvagnspromenad. :-)

Anonym sa...

Om du lägger en kloss under vågen så den bara kan sjunka en viss bit kanske?

adde sa...

Då väger vi samma ju. Fast jag är 188, hur kort är du?

t.b.f.t.e. sa...

Hörru! Det här var en jäkligt bra snutt. Synd bara att jag kommer somna med en naken "bass player" på näthinnan. Jag kanske kommer att vakna med ett: Whoaaah!!

Doktoranden sa...

Ahahahahaha!

Jag avlider av skratt!

caroline sa...

jag tycker att d e gulligt med mulliga killar. jag tycker tixempel att idolsebastian är skithet..!!!!!!!!

johan sa...

Kaffe, nikotin i ohyggliga mängder, stress och en värdelös dyngsrytm är oslagbart i viktminskningssammanhang, man tappar aptiten totalt. Inte särskilt nyttigt men tjock blir man i alla fall inte.

mikebike sa...

Adde och snellie: Jag är 188. mitt dilemma ligger i att det är mitt mittparti som fåt ta hela smällen. jag har smala ben smala armar men midjan... åhhh midjan.

Vitriol sa...

Innebär "Bass player" vad jag tror? Hur skall jag lägga fram det lite finkänsligt? Ensträngad?

Väntar med spänning på fortsättningen på följetongen om kampen mot kroppen.

Anonym sa...

Fasen Mike varför skall du altid ligg steget före mig...

-Luca

J sa...

Bassplayer ser ut ungefär så här: http://www.youtube.com/watch?v=lecytazY6n4 Den är fullständigt bedårande när den framföres utan kläder.

Fiction sa...

Hmm...och här tar man semester och droppar 10 surt förvärvade kilon. Crap!

Yeahns sa...

En krisgruppsgaranti borde kanske medfölja varje inköp av en våg?

förortsmorsan sa...

åh, mike! en sån tur att jag råkade slösurfa in på bloggen efter allt för långt frånträde. det känns genast bättre att veta att att det finns fler som har lagt ut måtten! mina gamla smalekläder har legat i garderoben och fnissat elakt ett bra tag nu. jag har till och med gått så att långt att fundera på köpa en gördel. jo, en g ö r d e l. finns det för herrar måntro?

förortsmorsan sa...

förresten, instämmer i allt om Stormare. och dessutom: har han inte blivit TJOCK också?!

Milla sa...

En kille som gått ner 30 kg genom att äta hamburgare. Läs och... inspireras? :)

http://minimizeme.se/

mikebike sa...

milla: hahaha ja du det ska jag fanimej kolla in!

SE sa...

Bloggfrossa och mannen com blev tjock?

Kan relatera till problemet, hade man bara haft lite biffiga axlar, armar och överkropp så.. men icke, kvar är den eviga pommes-kroppen dvs smal-men-fet.

Monika sa...

Min herre har helt enkelt drabbats av äkta Tjockångest. Tjockångest är som ett väsen. Den invaderar en, tar en i besittning liksom. Det enda som hjälper mot Tjockångest är rejält med olycklig kärlek. Dvs Kärleksångest. Kärleksångest äter Tjockångest när som helst. När du tänker på det så kanske det ändå är OK att vara Tjockis på så vis.

hannaria sa...

Bridget Jones alias Mikebike :-)