fredag, september 19, 2008

Gristaxi

Fy fan vad jag hatar Mini-Taxi. Varenda gång jag har ringt dit har jag blivit otrevligt bemött. Ibland har jag fått taxi och låtit det passera trots att det får min stolthet att vända ut och in på sig. Andra gånger har jag dessutom blivit utan och den känslan har jag blivit rätt mätt på kan jag säga.

I förrgår ville jag ha en taxi till Mariaplan. Tjejen som svarade försvann en stund. När hon kom tillbaka sa hon:

Ja vi har en bil, den kommer om fem minuter.
Bra, för jag är där om två.
Va? Är du inte på plats?
Nej men jag är där om två minuter.

Då får jag be dig att återkomma.
Men du sa ju att taxin kommer...
Återkom när du är på plats!

KLICK!!

Så jävla snopet. Det finns bara en sak som är värre än dålig service. Det är när svinet som ger en den dåliga servicen dessutom förnedrar en genom att bara lägga på. Jag började koka inombords, räknade till tio, andades djupt . Så jag ringde upp igen.

Hej det är jag igen. Nu står jag på Mariaplan.
Vänta lite... Tyvärr, den närmsta bilen finns i Hjällbo. Välkommen åter.
Har ni bara två bilar?
Välkommen åter.
Svara på frågan är du snäll!!

KLICK!!

Dubbelbortkopplad. Det skapar ingen bra känsla. Särskilt inte när man står öltrött och taxisugen på ett helt öde Mariaplan – mitt i natten. Då närdes en stark önskan inom mig att någon, vem som helst, skulle stövla in hos Mini-Taxi och skipa lite rättvisa med stans fetaste tvåhandsslägga. Koppla bort varenda jävel som sitter där svarar drygt i telefon. Permanent. Mini-Taxi måste verkligen ta priset i otrevlighet. Deras växelpersonal måste vara släkt med satan, i rakt nedstigande led.

Bara för att de är billigast ska de inte tro att de kan behandla sina kunder lika billigt. Jag har bidragit till deras lön för sista gången. Nu har de officiellt fått en hedersplats på min shitlist. Gristaxi väckt rättshaveristdjävulen i mig. Jag ska göra allt jag kan för att ge tillbaka.

Åhhh... är det någon annan som kan känna lukten av en välförtjänt hämnd? Det luktar lika gott som pizza gör dagen efter man varit ute och rullat hatt.

19 kommentarer:

Caravaggio sa...

Mini-Taxi är verkligen ett gissel, som om det inte vore nog med deras obefintliga service så har jag varit nära på att bli prejad in i ett träd i allén när en av deras chaffeurer satt och pillade på mobilen vid ratten. Freak.

Rörande roliga telefonkonversationer så ringde jag en gång i tiden till Tavernan och ville ha en pizza hemkörd, det lät såhär.

-Hej, kan jag få en calzone hemkörd?
-Ja.
KLICK!

Det berodde nog mer på virrighet än otrevlighet dock, Tavernan brukar alltid vara tillmötesgående.

Vitriol sa...

Jag har faktiskt aldrig fått ett dåligt bemötande vad gäller Mini-taxi. Fan, med tanke på din behandling så känner jag mig som en vinnare. Det du kan göra är väl att nyttja de få telefonkiosker vi har kvar till att skicka deras två taxibilar kors och tvärs

Andreas sa...

Ja, Mini-Taxi är riktigt usla. Har nog aldrig någonsin lyckats beställa en bil därifrån.. deras bilar är alltid upptagna, om man ens kommer fram i telefonen. Slutar alltid med att man får ringa Taxi Göteborg istället.. de är dyrare, men har i alla fall bra service och lediga bilar.

Kalla Kåre sa...

Märkligt. Mini-taxi har verkligen varit bra när det gäller mig. Dom kommer i tid och är billiga. Jag åker i och för sig mest på mornarna. Det är kanske skillnad. Annars tycker jag generellt att taxi i Göteborg är ganska uselt, oavsett bolag. Taxi Göteborg är dyra som fan och alla småbolag är rena rövarna. Dessutom hittar dom inte nånstans. Priset tar nog idioten som försökte köra mig till Eriksberg när vi ville till Henriksberg. Inte en spänn slog han av på taxametern. Det var Taxi Kurir för övrigt.

Susanne sa...

Jisses, det verkar ju inte klokt som de driver sin taxirörelse?
Satsa på cykel ist:)
Ha det gott i helgen!

Andreas sa...

Kalla kåre: Att många taxichaffisar har svårt att hitta är helt korrekt. Åkte med en som inte hade en aning om var Vasaplatsen ligger! Jag menar, för i helvete.. kom han till Göteborg igår eller?

xabre sa...

Varför begränsa sig till Mini-taxi? De flesta taxibolag är rövhål som struntar i förbokningar och plockar upp första bästa fyllo som vinkar på gatan. Näst efter hantverkare är taxichaufförer Sveriges mest ruttna yrkesgrupp. Att hälften skulle vara läkare från Iran är modern tids värsta urban legend.

mikebike sa...

caravaggio: tavernan vart ligger den? haha kul beställningsförfarande.

vitriol: då är du en av få isåfall. mycket bar ide. jag ska börja spontanbeställa gristaxi nu.

andreas: nä inte jag heller. har lyckats stoppa en på gatan och då funkar det ju. det är deras växel det är fel på.

kalla kåre: ja prova nattetid. :)

susanne: ja du med hörru.

andreas: Ja det låter ju lite väl

xabre: för att de är absolut sämst och otrevligast.

Våga vägra taxi - cykla istället sa...

Jamen allvarligt, MiniTaxi?! Bara det att ringa dom för att få en billig taxi är ju ren och skär självförnedring. Då förtjänar man nästan att bli fuckad i telefon.

Hade jag blivit behandlad som du beskriver, hade jag - förutom att blogga om det hela - fixat fram mailadressen till VD/koncernchef och sänt honom/henne ett välformulerat mail och beskrivit deras uppenbara problem med servicenivån hos personalen. I mailet hade jag dessutom lovat att sända en kopia till Expressen, GP, Aftonbladet och Majornas Lokalblaska (om det finns nå´n) och därefter gjort det.

Lite mer handling i affekt än att bara knyta näven i brallan liksom...

Apropå Gag Ball. Skippa tennisbollen & byggtejpen och prova biljardkula & spännband istället. Sitter som berget...garanterad effekt...ehhh, vilken effekt förresten?

Höll på att glömma - lycka till i fajten mot din kropp! Friska tag å så´nt. Fem små mål mat om dagen, morgonpromenader tre dagar i veckan, 30 armhävningar å 30 situps varje morgon och snart är du nere på 80 kg med lite kraftigare överarmar och bredare rygg. Big Bird funkar ju bara inte. Härlig självironi ;D

Keep it up Mikebike!

Redaktionen Tidningen Varför sa...

Mats skulle jobba på Anus-taxi om han bara inte vore så djävulusiskt underkvalificerad:
http://tidningenvarfor.blogspot.com/2008/09/vi-mste-tala-om-mats.html

/Tidningen Varför.

mikebike sa...

våga vägra taxi: ja du tror väl inte att jag bara knyter näven i fickan mot mini taxi. utan att överdriva kan jag säga att jag fått saker att hända förut :)

tidiningen varför: jag ska kolla.

Lida sa...

tja... här ute i shitsville där jag numera bor är servicen och tillgängligheten gällande taxi långt bättre än mina tidigare erfarenheter av minitaxi (läs: grinitaxi). och bolaget här ute har EN bil. typ. :)

ullis sa...

Uhm, låter som ena vinnare det där helt klart. Hur mycket billigare är dom och är det värt att ta sån skit? :)

Caravaggio sa...

Tavernan ligger på krönet av Sannabacken, bra ställe.

Anonym sa...

Jaha nu hotas det med tvåhandsvapen igen, minns att du gjorde nåt liknande förut och då ställde jag det som en fråga; nu som ett konstaterande. Du HAR spelat rollspel din jävel! Fool me once..

Anjo sa...

Taxi alltså... En del av dem hittar så jävla dåligt att de skulle behöva GPS i sitt eget badrum.

En gång frågade en om vi skulle ta motorvägen till Landvetter flygplats...

Jag blev, för en gångs skull, helt mållös.

Anonym sa...

Caravaggio, jag har en polare som ringde och beställde en kebabpizza med mildsås och fick tiden 10 minuter men ändrade sig sen till starksås och fick svaret 15 minuter.

Anonym sa...

Värre lip får man leta efter, Minitaxi är ju det bästa företaget ever! Ni måste verkligen ta reda på var sanden bor i era vaginor så att ni kan få ut den! Sluta tro att dom är ute efter att blåsa er. Fast det kanske är bättre om ni cyklar istället, då slipper ju chaufförerna tråkigt sällskap i sina bilar.

Anonym sa...

@Anjo:

Frågan "om vi skulle ta motorvägen till Landvetter flygplats" var berättigad. Ni kunde ta den närmare vägen via Partille och Landvettervägen.

Tänk först, handla se'n. Eller skaffa GPS själv.