torsdag, juli 03, 2008

Karlssons Garage

Karlssons Garage i Göteborg är kända för en sak. De har en ruggigt god stekt strömming med potatismos. På deras tummade och bakterieindränkta menyer står den under kategorin "Klassiker". Det är alltså en klassiker hos dem. Vilket borde betyda att en stor del av de som kommer dit vill ha mos och strömming. De har nämligen inget annat som är bra. Det är inte ett bra ställe utan ett skitställe med mediokert allting (utom strömmingen). De lever på sitt goda strömmingsrennomé. 

Därför är det konstigt att de råkar ha slut på just mos och strömming varenda jävla gång man kommer dit. Och att de väntar med att informera matgäster om den lilla detaljen att halva menyn har utgått, tills man sitter där med sin öl. De jävla karlssonsgaragesvinen! 

13 kommentarer:

adde sa...

Mike, slå en signal till Abbas fiskfabrik:
"Hej, tjena, de e Sigge här från Karlssons Garage i Götet. Ja, jag vill beställa två pall strömming på stuberten. Va bra. Ja, faktura som vanligt. Tack, hej!"

Anonym sa...

Hur man nu kan gilla strömming...? Nåja, håller med om din upprördhet över oskicket att hålla inne med matstatus på det där sättet.

Karlsons garage verkar gilla sig själva i alla fall. Om man surfar in på deras site och klickar fram till bild nummer fyra längst ner till vänster så blir man än mer imponerad dock. De har alltså haft besök av en rökig, tio år äldre Martin Timell! Jag som trodde ni i Göteborg var förskonade från Martin Timell...?

El_Pedro sa...

har dom inte schyssta köttbullar med mos också då?

eller var dte nån annanstans jag käkade det?

mikebike sa...

Adde: tål att tänkas på.

anonym: hahaha ja det trodde jag med. Ja de gillar nog sig själva. inget fel i det. oskick var ordet. hur man kan gilla det. ja det kan man undra... tills man provat deras strömming

el pedro: det är möjligt men fan det är strömmingen som är legendarisk iaf. jag tror jag ger dem en chans till men då lär jag ringa innan och paxa lite mos och fisk.

Anonym sa...

Jag säger bara Gabriels i Feskekyrkan

//BM

Ronny sa...

Mos och strömming som är så gott.Det måste jag laga till någon dag,det var åratal sedan jag åt det.Inte speciellt svårt heller att tillreda men så gudomligt gott.
Tack för tipset.

Anonym sa...

Våga fråga?

tessan sa...

om du inte blivit varse detta ännu, varsågod:

http://www.therealgroup.net/mambots/content/plugin_jw_allvideos/jw_allvideos_player.swf?file=http://www.therealgroup.net/images/stories/videos/povel2.flv&showdigits=true&autostart=false

Fräcka Fröken sa...

Varför bor man inte i Göteborg där tillgången på strömming tycks obehindrad?

Anonym sa...

haha povel rammel. fyfan

mikebike sa...

anonym: våga fråga? hur ofta brukar du fråga ifall de har slut på något på menyn innan du bestämmer dig för att äta på ett ställe?

fräcka fröken: ja du, bara i fantasin.

Drömma Lotta sa...

Haha, den var lite rolig faktiskt.
Jag har läst här ett litet tag nu och faktum är att du rätt ofta är lite rolig, lite.

Ang K.G:
Jag har slutat gå dit, för länge sedan.
Men gillar man att självplåga sig har jag flera andra ställen att tipsa om, bla ett i Haga där jag jobbar.
God helg,
Lo

MissMythos sa...

Jag har haft turen att endast blivit magsjuk en gång i mitt liv efter ett restaurangbesök - gissa var.