tisdag, juli 15, 2008

Idioten på McDonalds, Kungsgatan, Göteborg

Idag stod McDonalds på lunchmenyn. Jag vet ju att en sådan snarare genererar en stark dos av anti-energi än den där kortfristiga sockerkicksboosten som man tänker sig. Men jag orkade helt enkelt inte tänka mer så jag gick dit för att iallafall uppbåda en kort stund av mättma.

När jag tar ett sådant beslut är jag inte "där" och vill inte ha med någon att göra. Inget jidder. Konversation är ett stort tjockt no-no och något engagemang eller ens ytligt socialiserande finns inte med på kartan över universums solsystem. Jag vill bara beställa, betala och dra. Stör någon det flödet blir jag avogt stämd och lite sur.

Arbetsledaren för dagen var en riktig ärkemupp. En sån där käckis. Och heliga moses vad jag fullkomligt avskyr käckisar.
 
När det var min tur hälsade han mig med ett rungande tja, mannen, vilket reptilhjärnan obönhörligen fick lust att replikera med en sträng backfist rakt i nyllet på den lille valpen. Men jag hejdade mig. Lika bra det, för jag hade nog kunnat skada min handrygg i all metall som prydde hans garnityr.

Vidare fortsatte han att ta emot min beställning på ett mycket märkligt sätt. Han kommenterade mina val och drog egna slutsatser kring dem. Jaha du är sån du, nähä INTE plusmeny, Jaha du gillar cheddar bättre, gött jobbat... osv. Hans otydliga stämma låg som en konstant liten ettrig voice-over.

Jag svarade kort och bekräftade inte ett enda av hans försök att bli hej och du. En person begåvad med bara en lätt dragning mot det vi kallar normalt uppträdande hade fattat vinken och lagt ner sin show. Men det här esset bara fortsatte. Jag kände mig smutsig och antastad.

Han vräkte upp grejerna i ett huj och hade uppenbarligen inte hört att jag ville ta med mig krubbet. Jag förklarade att jag ville att han skulle stoppa skiten i en påse och då lyste han upp som en sol och nästan skrek till mig att han självklart kunde göra det – allt för mig liksom. Jävla as. Medan han la ner burgarna i påsen frågade han hur läget var annars. Jag svarade med en avmätt blick. Då förklarade han för mig att det lätt kunde uppstå pinsam tystnad när man plötsligt blir ombedd att lägga ner maten i en påse och att han gärna vill undvika en sådan. Jag tittade på honom ännu mer avmätt och kände att jag ville frysa honom och ställa ut honom på ett freaks-of-nature-museum eller liknande. Jag lovar han skulle bli ett sånt jävla dragplåster.

Jag lämnade över mitt visakort och han fortsatte sitt jävligt onaturliga kallpratsrace, men jag stängde av öron och lät min hjärna projicera bort honom helt och hållet. Jag tycker uppriktigt synd om resten av personalen som måste arbeta ihop med honom och ännu värre, under honom. Det är inhumant att behöva dras med ett sånt jävla praktfleppo varje dag. Det säger en hel del om hur sjuk organisationen är i alla led på Donken. Den som anställde honom kan omöjligt ha alla läsk i backen.

Jag ryckte åt mig påsen och började gå. Vi ses, skrek han efter mig och just då, just där ville jag honom allt ont i världen. Hade det inte varit för att jag är en sådan in i märgen humanist så hade jag skrivit till McDonalds Sverige imorgon och gjort allt för att få honom ut ur arbetslivet. Pronto!

30 kommentarer:

Stefan sa...

"replikera med en sträng backfist rakt i nyllet på den lille valpen"

hahahahaha...inte en vanlig bf utan en sträng en. klockish!

Cilla sa...

Ha ha ha ha vad roligt. Jag har också riktigt svårt för överkäcka människor. Sedan önskar jag att jag själv skulle vara lite bättre på att kallprata med folk i vissa lägen, men det är ju en helt annan femma.

chris sa...

Haha. Har de verkligen tid att syssla med påklistrad relationsmarknadsföring på Donken(!?) När man sitter där med sin cheeseburgare som tog 15 minuter att tillverka så undrar man verkligen det, bland många andra saker.

Nemo sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Nemo sa...

Han gillar säkert trad jazz också...

Milla sa...

D är en humanist med en sadistisk ådra ( i alla fall när det kommer till fleppon).

K sa...

Jag håller fullt och fast med dig, Mike. Efter bara ett par sekunder på McDonald's brukar jag känna mig smutsig, ångerfull och irriterad - men då står jag redan i kön och på något sätt känns det för sent att backa ur mitt dåliga val.

Dessutom är McDonald's extremt dåligt 'bang for the bucks'!

ILJA sa...

Jag förstår inte Mike. Han verkar jättetrevlig ju. Verkligen personligen intresserad och ambitiös!

Anjo sa...

Jag var också där på lunchen igår. Killen före i kön hade brickan full, då kom han på att han glömt pengarna. Vad gör hon i kassan? Jo, hon säger åt mig att vänta medan han går till bankomaten??? Eh, what?

Någon påpekar för henne att det är en dålig idé. Jag beställer, får min mat, kommer till kontoret och naturligtvis har de glömt att packa ner den beställda dippen.

McDonald's på Kungsgatan i Göteborg - bloggarnas eget Hades.

Jo tjena sa...

Det finns en sådan arbetsledare på ett McDonalds i Växjö också, Käcka Bengt kallar vi honom. Alla fasar för att stå i Käcka Bengts kö, finns ingen som klarar av hans överdrivna käckhet.

Zoft sa...

Förvisso håller jag med om att maten på McDonalds tveksamt kvalar in under kategorin människoföda samt att överkäcka människor kan vara något frustrerande men din reaktion . . .

Var du fransman med anglofilkomplex i ditt förra liv?

Anonym sa...

Våldtagen av käckhet. Han ville skada dig och han visste precis hur.
/Osynlige Mannen

mikebike sa...

stefan: hahaha ja en sträng en. hej på dig förresten killen. lever och frodas?

cilla: då bor jag i överkäckhetens mekka. men jag umgås bara med sura göteborgare och inflyttat patrask. Mycket skönare så.

chris: uppenbarligen. men jag tycker oftast det går bra. men igår var ingen bra dag.

nemo: jag får vibbar som säger att du inte gillar trad jazz ;)

milla: nej herregud, inte sadistisk alls faktiskt.


k: såg att de hade höjt priserna. kanske inget nytt men hallå, 60 spänn för en McFeast det är fan braockt.

käcka bengt: hahah det ska jag komma ihåg om jag någon gång har vägarna förbi.

zoft: ja min reakton? överdriven? du skulle varit med.

ilja: jaj ag måste misstagit mig.

anjo: haha va, kunde du inte väntat den lilla stunden.... din sure fan ;)

osynlige mannen: hahaha fy fan vad det låter. mendet var precis vad jag blev.

Anjo sa...

Mike >> När han väl kom tillbaka, dvs han som glömt pengarna, så frågade han tjejen i kassan: Du, var finns närmaste bankomat? Vad han hade gjort i tio minuter innan dess - det vetefan...

mikebike sa...

anjo: lustigt att han kom tillbaka. hur länge var du på mc D egentligebn?

Elisabet sa...

Kolla här Mike. En grym video. Du kommer digga den: http://www.youtube.com/watch?v=rwC4LtmTnKw&feature=related Du borde tipsa om den på bloggen. Berätta gärna vad du tycker om den.

el guapo sa...

Jag hatar dom. Just den restaurangen har gjort felbeställningar för mig två gånger på samma vecka. Då skrev jag ett brev till McDonalds Sverige, så förhoppningsvis har de fått på käften internt redan. Det som stör mig mest med den restaurangen är just att de anställda förväxlat sina arbetsuppgifter som fastfoodslavar med nåt slags fritidshäng. Dom snackar vitt och brett om att de skall ut på helgen, att de snart har rökpaus och annat skit som de ashungriga gästerna inte vill veta. Dessutom hade de en arbetsledare för ett tag sedan som ogenerat läxade upp de anställda sarkastiskt inför gästerna när de tryckte på fel knapp på sin jävla leksakskassaapparat eller glömde fråga om man skulle ha plusmeny... fyfan vad arg jag blev nu. Fan. Jävla helvete.

Anonym sa...

Inte konstigt om en del tycker att vi är skumma i det här landet om vissa blir så provocerade av lite kallprat så att de vill spöa upp folk. Humanist - var då? Men ta det lugnt. Han småpratar bara för att han får betalt för det. Efter jobbet är han precis lika osocial som vi alla andra.

Anonym sa...

Det kunde inte vara så att han märkte av ganska tidigt hur grining du var, och att skämtet egentligen är på dig.
Ur hans perspektiv alltså. ;)

m sa...

På samma restaurang för inte så länge sen

Smaskens!

imsi sa...

Ah, gillar ordet mättma! Min ordälskande son har propagerat för att ordet blötma ska kunna användas, men jag vet inte om något av orden har en chans hos akademien!

Anonym sa...

Käcka-Bengt i Växjö spelar i en helt egen division när det kommer till att vara käck, frågar saker som: vad händer i helgen då, allt bra annrs då med tanke på vädret, you name it he says it. usch o fy på dig Bengt. Sen har han ju en son som verkligen ser upp till honom och troligtvis kommer till att ta över när Bengt slängt in handduken!!

franz sa...

Jävlar vad trist att hamna på en öde ö med någon av er, nästan lika trist som att hamna där med "idioten" beskriven i bloggen.

Redaktionen Tidningen Varför sa...

Godmorgon Mikebike - du bor i Göteborg.
Glömt det?

Å andra sidan sitter jag här i Sverige anus - Stockholm - och blir avundsjuk. Här blir folk svimfärdiga av glädje och börjar yra om sydländska takter så fort någon kaféägare gjort sig känd för att säga "Hej" till kunderna.
Stockholm - ett enda socialt fattigdomsbevis.

/Exilgöteborgaren

Kim sa...

Hur hade din reaktion varit om du blivit verbalt utskälld samt fått en klockren pungspark vid beställningstillfället? Mer eller mindre hatisk?

j sa...

kim: tro det eller ej men det hade han verkligen gillat. då hade han kunnat hata loss hemma hela kvällen sen i ren glädjeyra. pungsparken hade han dock troligtvis inte varit nöjd med. jo lite kanske. för sympatipoängens skull.

adde sa...

Ett tips; välj ett McD med drive in och välj den. Där kan du skruva upp radion eller hissa upp rutan demonstrativt eller ställa bilen så långt ifrån att mer konversation än det allra nödvändigaste blir omöjlig. Funkar lika bra även om du inte har bil med dig, ser bara lite löjligare ut.
Men om du envisas med att gå på ett walk-in så kan du ju alltid köra stenhårt på lurar-i-öronen-trixet.
Lite saliv i mungipan brukar också stoppa de värsta käckosarna.

Anonym sa...

På samma McD jobbade Frida Boisen (Aftonbladet eller Veckorevyn el. var hon nu är) en gång i tiden. Jag blev så distraherad av hennes stirriga korsögdhet att jag tvärsemot min vana beställde ett helt vanligt meal utan modifikationer. Hon var rätt käck hon med, men framförallt intensiv och konstig.

Mais oui sa...

Hahaha.. UNDERBART! Ett inlägg som jag kommer att läsa igen.
Trevlig helg!

Daniella sa...

Hmm måste ju säga att verkade inte vara så värst glad den dagen.. Men vill också bara säga en sak.

Å man får sparken om man inte är sådär käckis och ler konstant som en Barbiedocka. Då är man inte McDonalds material...