torsdag, juli 31, 2008

En bagel med kycklingmums och så lite camel toe...

...Eller inte så lite för den delen.

Vi var just och åt frukost på Zenit. Jag åt en bagel med deras överskattade kycklingmums (tärnad kall kyckling). Skönt att sitta under deras parasoll och ta det lugnt. Fan vad jag gillar att vara ledig. Jag är fan BÄST på att vara ledig. Det är ren livsnjutning att i lugn och ro kunna slå ihjäl tid med att kolla på idioter, och sådana finns det gott om på Zenit.

Idag var det allt från bohemwannabeaktiga batikbrudar som pratade backpackerminnen till mer moderna, lätt piercade, hippiebrudar med sol- och månsymboler tatuerade lite här och där. Bortkomna turister från något östland och en ung kille med fantastiskt stora läppar som var där med sin mamma från falkenberg, för att inte tala om några medlemmar i vad jag skulle gissa var något slags nycirkussällskap. Och så ställets stammis nummer ett såklart, en gammal gubbjävel med vitt skägg som måste missat den del i sin uppfostran där andra brukar lära sig om integritet. Han trängde sig på en turistfamilj som försökte fika ifred, ställde sig tätt intill den unga tjejen i sällskapet och tvingade dem att börja konversera med honom. De borde fått pengarna tillbaka. Snacka om daybreaker.

Plötsligt kände jag något oidentifierat föremål röra vid min näthinna. Synnerven reagerade med att skicka en en impuls till hjärnan som i sin tur levererade en blixtsnabb varningssignal via kräkreflexerna och rakt ner i magen. Det var tur det, för där satt jag med munnen full av kycklingtärningar och pesto och kunde lika gärna ha satt igång en spyfontän.

Inglidande på en mångväxlad sportcykel kommer en kortväxt man i fyrtioårsåldern. Han har dressat upp i en komplett cyklist-stass. På sig har han en ärmlös sporttrikå i sånt där råläckert och superelastiskt syntetmaterial, en rejäl fannypack (bananväska), scarves, och solglasögon med senilsnodd. Han gick in och beställde sig en mellanlatte och kom ut igen och blickade över uteserveringen. Det syntes på honom att han tyckte att han ägde. Att han var het. Den koolaste katten. Annars har jag svårt att se någon förklaring till hur han så ogenerat och villigt kunde med att spatsera rakt in i allas blickfång med tidernas mest vulgära camel toe.

Han hade formligen pressat in hela sitt paket, troligen med våld, i ett par ljusgrå cykelbrallor som verkade vara på gränsen till att explodera
i sömmarna av det hårda trycket. Pungkulorna hade placerats rakt framåt, troligen framåtpressade och upplyfta av den förstärkande dynan i grenen, och de tittade piggt på alla runt borden. Kuken vet jag inte var han hade gjort av men gissningsvis låg den klistrad mot magen och bar förklaringen till det lite bulliga partiet en bit upp på buken.

Jag höll på att tappa andan. Jag trodde inte det var på riktigt. Hade polisen varit där hade de med största sannolikhet brottat ner honom i gruset och gett honom ett par stränga rapp med fjäderbatongen, innan de skulle gripa honom för förargeleväckande beteende alternativt sexuellt ofredande av folksamling, och sedan kasta in honom i piketbussen och tuta iväg raka vägen till HQ.

Maken till kameltå har jag aldrig skådat.

Hur tänker en man i livets mittpunkt (åldersässigt) egentligen när man väljer att klä sig i de kanske mest regelvidriga kläderna skapat av människan. Proffscyklister kommer ju inte undan med det. Inte ens en flerfaldig Tour de France-vinnare kan rimligtvis komma med godtagbara argument till en sådan utstyrsel. Och att accentuera sitt kön så. Det kan bara inte finnas utrymme inom lagen till det.

29 kommentarer:

Anonym sa...

Haha klockrent!

mikebike sa...

tack!

Lilla Blå sa...

Yak!

jonas sa...

Fan!
Du borde bli årets göteborgare.
Du står nog troligtvis med på min lista över människor jag skulle vilja träffa innan jag dör.

Andrea sa...

Haha! Hahaha!!

Nu dog jag just av skratt!!!

Perny sa...

Ja om det knappt fanns utrymme i cykelbyxorna så kan de knappast finnas mer utrymme i lagen.

Anonym sa...

Jag kom just att tänka på hur jag skulle se ut i ett par såna där cykelbyxor. Med min mastodontpung. Eller iof är den kanske inte så stor, den är mer lång och hängig liksom. Väldigt mycket pung i kontrast till väldigt lite ballar skulle man kunna säga. I vilket fall så skulle det nog se ut som jag bökat in en skrynklig konsumkasse i brallan. Lätt vinröd är den jävlen också.

Oskar... sa...

Haha.. det här är kul! ..med risk för att för all framtid tappa den lilla respekt du har kvar för andra utflippade as av släktet människa; så måste jag ta steget fram som cyklist.
Du skulle sett mitt ansiktsuttryck när jag stolt och överlyckligt spatserade hem med en ny tävlingscykel i 16årsåldern (fick hälften sponsrad för att jag sket i moppetrenden) och morsan kontrade med något groteskt. Lömskt drog hon fram en present.. Ett par cykelbrallor. ..i perfekt brottarmanér. (brottare som jag för övrigt inte alls skulle sett ned på utan de kläderna) Min inställning till plagget var inte direkt positiv. Snarare Garvotiv, men relationen har blivit mer professionell nu.. Här kommer erkännandet: Jag skippar regelbundet shorts över dessa cykelbyxor om det är träningspass längs ödsliga vägar som gäller. Dessutom måste jag säga att man som normalutrustad inte åstadkommer samma effekt som gubben du utsattes för. Rövskyddet är guld så cyklar inte längre sträckor utan.

Han var nog stolt.. den nämnda gubben. Löparplagg kan också dra sig åt de hållen ibland, och jag har svårt för att bli psykad under en tävling, men när man slänger en blick över axeln och ser något sådant... .. flyktinstinkten förstör upplägget fullständigt.
Ytterst funktionella grejer faktiskt -- om man vill åt de sista små sekunderna inom idrotten, men man får ju se till att inte tappa balansen på den här tunna linan.

30+ sa...

Oskar, ju man jagar ju inte direkt sekunder när man står på en uteservering och sörplar i sig en latte.

Mamselamsen2 sa...

Jag har ett par.... men när jag använde dem... på den tiden när jag cyklade mycket och långt, hade jag en lååååång t-shirt över. =)

elvis sa...

Skit i cameltoe'n.. jag blev mer intresserad av killen med läpparna!
Hade han blond "schtekarfrilla" och smala brallor? ;)

För jag har alltid undrat vart killen som kom att kallas "Läpparna", och som en gång sov över i kompisens kök tog vägen?!?

Mp sa...

Du råkade inte notera om "primmen" rakat benen? Om inte, har han missat många hundradelar på vägen till latten. Mp

ZZLeePeR sa...

Helt SINNESSJUKT bra skrivet och jag MÅSTE instämma om cyckelbyxorna...
(Det måste dock sägas till elitidrottares försvar att det är i prinsip ENDA sättet att få "paketet" att ligga still, att använda tighta kläder, därmed inte sagt att man måste paketera på mest synliga vis kanske)

Men det är INGENTING man tar på sig UTANFÖR en idrottsarena och DEFINITIVT inte på ett café.

Blogg ON!!!!!!!!!!!!!

Lida Sicovit sa...

thankgod for you. jag blir så löjligt nöjd och glad varje gång du skrivit ett nytt inlägg.

Micke sa...

hehe... detta var det roligaste på länge..

Gött mos!!:)

Cliff Hanger sa...

Haha...han tyckte väl att han var värsta alfahannen. :)

En annan jävligt irriterande sak med såna där cyklister är att de har för vana att ligga och ta upp plats på körbanan (läs: bilvägen), fastän de har en jättefin cykelbana som löper parallellt med körbanan i fråga.

MiMa sa...

HAHA! Det här var faan ta mig det roligaste på länge!!!!!

Du borde ha mer semester Mike! Inte för att du skriver tråkiga saker annars, men ändå - ja, du vet... :)

mikebike sa...

lilla blå: mmm

Jonas: haha tack hörru. Årets göteborgare... hahahha det skulle va nåt det :) mycket angenämt att finnas med på en sådan lista. vad har jag för sällskap? bara så jag vet liksom;)

andrea: haha nej gör inte det.

perny: hahahaha

oskar: haha nä det gäller ju att jaga de där sekunderna vart man än är:)

30+: Gör man inte? hahaha

mamselamsen: ja det var nog väldigt klokt. inte för att jag tror att någon kvinna skulle kunna komma upp i hans klass men ändå;)

elvis: ingen stekarfrilla. men han var blond och hade cheap mondayshorts. hahahaha kul att han kjallades läpparna. vi människor är så lika i all vår olikhet. jag satte direkt smeknanmnet lip-boy på honom.

mp: primmen? jo de såg glatta och fina ut.

zzleeper: tackskaduha!

lida sicovit: och jag blir löjligt nöjd och glad varje gång jag får sån här respons.

micke: tack tack. det var bra material att jobba med:)

cliff: haha du är rolig, du relaterar alltid till hur andra är i trafiken:)

mima: du har helt rätt, jag borde fan ha mer semester. jag gillar det mycket.

anonym sa...

Hej gamle kompis!

Ser att du fortfarande har samma intressen som senast jag besökte din eminenta könsorgansblogg.

/ anonym

Moto-Mike sa...

Haha, jag såg nyligen en man med combon chinos/cameltoe.

Vidare: En liten rättelse. Svenska poliser, ordningsvakter och väktare använder inte fjäderbatong, men däremot teleskopbatong.

Fjäderbatong hittas möjligen bland "säkerhetsföretag" från någon öststat.

Anonym sa...

Allra roligast var bilden som dök upp i huvudet av hur polisen "brottar ner" mannen.

Anonym sa...

Hahahaha!

Det finns en f.d. präst i Åkersberga (Prästen Åke) som alltid, jag säger alltid, går i jeans-shorts på sommaren. Vet i fåglarna vad han har bullat upp med, men en skogaholms-limpa är troligt att han har lagt innaför shortsen.

HAn är ett prakt-original. Ett PRAKTORIGINAL! hahahaha

Anonym sa...

De där jeans-shortsen har han dessutom dragit upp så högt i midjan det går, plus att de sitter extremt spänt på honom. Sen tror jag han gör av med en flaska hårsprej varje dag, för en sån Elvis-lugg som han har är omöjligt att fixa till annars. Ibland har han visserligen en äkta upptuperad damfrilla också.
Han är inte KLOK!!!!

Anonym sa...

Det hela påminner om en docent på Chalmers (gibraltar) som är en riktigt sjuk jävel. Han är för övrigt den coolaste katten ;)

http://www.math.chalmers.se/~palbin/

Callisto sa...

Mike rockar. Citerade en snutt av detta på min blogg. Efter att jag slutat skratta så risken att dratta av stolen var akut och överhängande.

Dano sa...

Tro´t eller ej, men jag och L spottade snubben på Zenit nu i helgen. Kameltån satt som en smäck. Först försökte jag försvara honom med att "men kolla hans hoj, han är ju ute och motionerar", men L fattade bättre och övertygade mig ganska snabbt att det var jag som var ute och cyklade. "Senilsnodden" kombinerat med cyckelbyxor kan inte tolkas på annat sätt än att killen är tok-pervo.

mikebike sa...

dano: hahaha underbart. så ni är hemma nu. jag är borta en vecka till. vi får ses över en öl nån dag.

Anonym sa...

Voi hemmetti va bra! //Ismo

Anonym sa...

hvad jeg ledte efter, tak