tisdag, februari 20, 2007

Ett herrans liv

Igår gästade Arne Weise pojarna Hammar & Wikingssons program. Det smakade brunt.

Pinsamt att de båda programledarna visar sådan vördnad inför ett så uppenbart arrogant pervo. Weise betedde sig som en bänkalkis i studion och berättade malligt om när han knullade loss på bordeller i sin ungdom. Av någonanledning fick jag känslan att den eran inte var riktigt över. Reaktionen var kreddbonus och påeldning av hans vidriga ego.

Jag satt och tittade och gapade större och större för varje replik han levererade. Jag tänkte på allvar att nu har det spårat ur duktigt i hjärnan på den gamle ovärdige julvärden. När som helst hänger han ut den. Det var väl en ren händelse att så inte blev fallet.

Alltså maken till ocharmig gubbfan får man leta efter. Jag bara önskade för allas bästa att någon skulle rasa in i studion med en bultpistol och tvångsförlama honom från öronen och neråt.

Jag ville så gärna att Filip eller Fredrik skulle förklara för sin gäst att det är inte kreddigt att snacka dirty om bystiga mooreblondiner i tjugoårsåldern. Att det blir extra äckligt när man är inne på sämre delen av sjuttioårsåldern och själv har en dotter på arton. Det gjorde de inte. De bara flabbade och hjälper till att återetablera en skön kvinnosyn som luktar femtiotal. Fräscht jobbat.

Om det överexponerade radarparet inte har vett nog att säga det så:

Arne Weise - din tid är förbi. Now, go fug yourself din gamle koppärring!

33 kommentarer:

Luca sa...

Du vet hur det är- det är skitstövlarna som får de bästa tjejerna :-)

Thérèse sa...

Jag såg ju (tack och lov) inte programmet men har länge misstänkt att Arne är ett pervo. Det syn på nåt vis

SE sa...

Och det värsta som hänt honom i hela sitt liv var när han hamnade på blinddate (typ) och det visade sig att tjejen var tjock. Och då skulle han minsann ha cred för att han inte vände i dörren men istället stannade och pratade en timme, "vilken gentleman jag är".

Katta sa...

Somnade efter 10 minuter. Hörde det där med att en tjej hade varit tjock. Han verkar HELT BOMBAD. Verkligen. Undrar om han inte tagit ett järn innan han gick in i studion. Han var nästan utom kontroll ju.

Nemo sa...

Arne drog ner byxorna på sig själv redan i det saligen avsomnade programmet "Blåsningen" där en falsk Reagge-snubbe med biceps i Schwarzenegger-format muckade för att Arne just tittat på hans damsällskap - just det en blond bystig blondin

Petra sa...

Och jag fastnade när du skrev att han var en och-armig gubbe. Det tog säkert två sekunder innan jag insåg att det stod o-charmig. Såg tyvärr (?) inte programmet, men jag tror dig. Han utstrålar ju gubbsjuka! *s*

mikebike sa...

se: jafy fan vilket svin han är!!

Alley Cat sa...

Vilken tur att jag inte såg programmet! Det hör jag lång väg. Att inte ha fler kanaler än tre är en gudagåva ibland...

bird gerhl sa...

katta: ETT järn?! jag tyckte han verkade totalt snorpackad.

jonna sa...

jag säger inte att arne har rätt, eller att han är en bra människa. men... jag älskar gamlingar utan hämningar! eller ja, folk i allmänhet som brister ut i total politisk okorrekthet (så länge de inte är mina anhöriga).

Anonym sa...

hm, jag har en del inside information om arnes böjelser. en kompis syrra jobbar som strippa och har berättat en del intressanta detaljer som dom hade varit tvugna att klippa bort ur programmet om det uppdagats. inget för bästa sändningstid, och knappast nåt som filip&fredrik hade kunnat släta över...

men jag har för mig att jag har berättat det för dig, mike?

fö är jag rätt så trött på f&f - känns som att dom bara snor gamla skämt och kul anekdoter från ställen som t ex bloggfrossa.

/c

Anonym sa...

Tänkte precis samma sak igår. Det som skrämmer mig mest är att mannen har suttit och tänt ljus på julafton i 30 års tid och därmed har blivit så jävla FOLKLIG som skinkan på julafton. Sen passerar han 70-strecket och svinar om hur många brudar han dragit på, att han dissar fula och tjocka tjejer osv. Shit vilket piss.

mikebike sa...

jonna: usch, gammal eller inte - arne är ett creep.

C: du jag räknar nästan med ett mail med info nu;) (läget förresten?) nej jag tror inte du berättat om weise... men vad säger du har de börjat sno sitt material från bloggfrossa... då blir det hämnd och jag hänas alltid hårt och orättvist.

mikebike sa...

alley: hahaha ja jag förstår det. gott att du slipper se det. jag fick lust att dräpa arne.

bird gehrl: jepp jag säger det samma var det ETT järn så var det ett järn i dunk-size.

anonym: oja, folklig är han. men det har slagit över. synd ingen synat bluffen innan. jag minns hur det lipades när vår kära julvärd kastade in handduken. hoppas slippa se honom mer nu.

Shatner sa...

håller med dig jonna; det är grymt med som just dont give a fuck.

shatner sa...

...grymt med människor...ska det stå

Frida sa...

Jag missade tyvärr programmet, men har hört av fler personer att han var riktigt äckligt pervers och gubbsjuk. Jg är chockad. Min bild av den där snälla mys-farbrorn som täner ljus på julafton är krossad för alltid.

Frida sa...

Jag mssade som tur var programmet ska det ju stå (se ovan)

Caroline sa...

Klockrent. Exakt samma diskussion fördes hemma hos mig igår kväll.

S. sa...

Jag såg inte programmet och ville verkligen inte göra det heller. Har tyckt länge att han verkar snuskgubbig och äcklig. Jävligt självgod. Han var väl okej på julafton förr i tiden men det känns skönt att dom fått in lite friskt blod där. I kvällspressen citerade dom dock uttalanden av karln där han sa att han inte var stolt över att han gått till en bordell i unga år. Men samtidigt stod det nåt om att det "kärlekslivet" hade "passat honom" då. Hm. Uscha.

Stefan sa...

det värsta med de där två är att de är på riktigt. hade de varit seriefigurer så fine liksom. men de finns på riktigt i teve...och folk kollar på skiten.

ronny o ragge utan humor...brrr

70-tals Per sa...

Arne Wiesse i rutan skall bara vara associerat med Gnuer på serengeti. Men som sagt hans era är klart förbi!

ii sa...

Fick mina illusioner krossade redan i mitten-slutet av 80-talet.
Var på Lorensberg (nuv. Park Lane)Gubben var där. Han var gammal o skitäcklig.
Mystomte, skulle inte tro det.

(Vill förtydliga: tycker alltså inte att alla gamla är skitäckliga, men han var det.)

katisch sa...

mike.
du har ett sätt att uttrycka dig på som förr eller senare kommer att resultera i att jag kommer att bli en smula inkontinent av alla skrattattacker som du bjuckar på.
keep on writing, o du fantastiska människa!

Anonym sa...

F&F verkar ha nån sorts konstigt behov av att stryka sina mongogäster medhårs. Såg ett program där Patrik Sjöberg var med, F&F idoliserade diverse brottslighet, knarkande, och Patriks gangsta kompisar. Satt och flabbade och tyckte det var häftigt med kola osv. Mental väderspänning kallar jag det för i brist på bättre. Suger gör det i vilket fall som helst, eller är deras tanke att få gästen att avslöja sig som den kompletta idiot han/hon är? i så fall är det ju nån sorts mystisk välgärning dom utför?

Magnus... sa...

Att Arne är en gammal alkoholiserad pervoföredetting är väl i sig inget nytt.

Att dessutom radarparet Fredrik o Filip blivit aningen överskattade av ledningen på Kanal5 är väl inte heller något nytt. Dessutom tror jag nog att dom faktiskt ser upp till Gubbfasiken och om vi ger oss till tåls kommer dom själva sitta och vara dryga på ett liknande vis vid samma ålder. Jag tror nog att dom gillar bordellorgier, speciellt om man såg deras gamla serie high Chapparall där dom följde med Porrfarbrorn Ron Jeremy till bordell och verkade trivas.

jonna sa...

att f&f stryker sina gäster medhårs gör att folk outar sina böjelser utan att tveka. jag menar folk hade ju knarkat och köpt sex lika mycket även om f&f kört med någon slags skjutjärnsjournalistik, men det hade varit tråkigare att kolla på och vi hade inte fått lika mycket detaljer.
vidare... vad jag menade med att jag gillar arne och andra som spelar i hans liga är inte att jag tycker att vad de sysslar med är bra, men att jag gillar när folk är "ärliga" istället för att låtsas vara mysfarbröder och inget mer.

deville sa...

har alltid och kommer alltid hata gubbfan. guds gåva till tv-tittarna (enligt han själv)

Fia sa...

I hear you. Var tvungen att byta kanal ,han var lite för äcklig för att det skulle vara ok.

shatner sa...

jo men det är roligt att han dissar mysfarbrorfaktorn. Hur många människor på tv är inte som Arne? liksom...

S. sa...

Men Arne försöker ju vara mysfarbror trots att han verkar vara ett äckel! Ja, Arne borde hållit sig till naturfilmerna.

lisa sa...

jag tror inte F&F stryker sina gäster medhårs bara för att få ut smaskiga detaljer. det cirkulerar ju ganska så många rykten kring att de, eller ja, den lilla av dom iaf (den andra är väl gift?) inte kanske är världens finaste korgosse direkt han heller. så han tycker nog inte att det är något fel på arneW alls, han "roar sig" ju bara.

Elisabeth sa...

Apropå att Mannen är lite si och så med moralen;
I slutet av 70-talet satt jag och väntade in julaftonens Kalle Anka och herr Weises presentation. Som lydde som följer
- Och nu alla barn kommer dom vi väntat på - Piff och Paff! (två dåtida porrtidningar)

Känns så här i efterhand ganska adekvat...