fredag, mars 13, 2009

Baconantiklimax

När jag kom hem ikväll var det dags att laga mat. Det skulle bli pasta carbonara och alla vet vad det innehåller. Just det. Bacon. Det är bara det att när man lever med en vegetarian så är det sojabacon (ironiskt va) som gäller. Det var gott men ärligt talat, sojabacon är en jävligt blek kopia av originalet som utvinns ur grisar. Det blir lite utav ett baconantiklimax...

Fan, bacon är bra. Om jag fick välja en sak att äta varje dag resten av livet så skulle bacon ligga sjukt bra till. Det är bra i alla former. Fast jag har inte ätit det i friterad form (än).

Sedan är bacon jävligt snyggt också. Det piffar lätt upp sånt som är trist och höjer lägstanivån på precis allt här i världen. Inte bara mat. Ta till exempel den här sidan, och den här, eller varför inte den här.

Mmm... Prova själva att sätta färj på nätet med http://bacolicio.us/

22 kommentarer:

  1. Anonym11:14 em

    Då blir det bacon över hela internet imorgon om EMD går och vinner schlagergrejen? Hoppas nog t.o.m. att de vinner. Ser fram emot dina raseriartiklar i ämnet liksom.

    SvaraRadera
  2. Sojabacon?!

    Shit alltså! Vad skall jag säga?

    Det är verkligen bara att beklaga. En kille som kan tänka sig att käka bacon varje dag, resten av sitt liv, "tvingas" att käka sojabacon.

    Ah´men vafan - kan du inte starta en liten revolution hemma? Jag ansluter mig gärna . . .

    Imorgon blir det två stekta ägg och riktigt bacon, fem skivor får det nog bli ;)

    Ha en fin helg! / Go gôbbe

    SvaraRadera
  3. Anonym1:17 fm

    Va fan sojabacon, din toffel. Ni får göra en med riktig bacon o en äcklig med sojabacon.

    SvaraRadera
  4. Anonym1:36 fm

    Är man vegetarian fejkar man inte kött! Det är då det blir blaha. Kör dina äkta bacon by side o rör ned.../C

    SvaraRadera
  5. Om man nu är Vegetarian, varför låtsas man äta kött?

    kan man inte bara välja osmaklig proteinsubstitut-klump till sina alfalfa groddar?

    SvaraRadera
  6. Anonym10:51 fm

    Hahaha, det här upprörde tydligen macho-kött-talibanerna.
    Det är väldigt enkelt egentligen, sojabacon är ett jättebra alternativ för de som av olika anledningar (smak, form osv) vill äta bacon men samtidigt inte vill stödja köttindustrin, förtrycka djur, förstöra miljön eller vara ett köttchauvinistiskt pucko som skrävlar om hur "häftigt" det är att äta kött.

    SvaraRadera
  7. Anonym11:06 fm

    Hehe, jag har nyss ätit värsta baconfrullen!

    Om det var gott?

    O ja!

    SvaraRadera
  8. Hahaha! Ja, den sätter minsann färg. Det måste man säga.

    SvaraRadera
  9. grattis till c och spader ess som skrev de mest förutsägbara kommentarerna!!!

    SvaraRadera
  10. kollegan: vem av mina kollegor är du?

    fiskhandlarn: hahaha underbart! hur är läget? allt bra med dig?

    go göbbe: jag orkade bara inte göra varsin och jag kan säga att jag är förvånad över att sojabacon är så gott som det är.

    anonym: toffel? jag förstår inte riktigt. vi orkade inte göra två maträtter. det var ju för i helvete fredag igår :)

    c: Varför inte? och japp så skulle man kunna göra.

    spader ess: hmmm det handlar inte om att låtsas äta kött.

    fiskhandlarn (igen): haha ja kött är sjukt laddat. har förstått att det är minst lika laddat för köttätare som för er som aldrig äter kött.

    linnea: haha mmmm... läste att du också fått inetsat det där jävla äckelordet... brrr. jag skrattade högt.

    tbfte: jafan visst gör det.

    miss muffin: haha roligt att du vissste att det skulle komma.

    SvaraRadera
  11. Anonym1:35 em

    Nåt som är riktigt smaskigt är kanelbacon.. man lägger baconskivor på folie i en ugnsform. Sen kryddas dom rikligt med kanel och in i mitten av ugnen i ca 10 min på 175 grader. Sedan får de svalna av i kylskåpet.. o sen på smörgåsen (helst frallor).. aaaaahhh =)

    /Bookhouseboy

    SvaraRadera
  12. bookhouseboy: haha du det ska jag prova. hur blir krispigheten?

    SvaraRadera
  13. Anonym5:58 em

    Dagens mattips: Stek ett paket bacon/vuxen och fräs paprika. I med craime fraishe och en eller två påsar saffran. Bandspagetti till. Överlägset gott =)

    SvaraRadera
  14. Anonym12:22 fm

    Håller med helt till 100%. Är lätt på att fritera bacon. Kan inte misslyckas :)

    Vegetariskt bacon borde väl ändå inte få kallas bacon eller...?

    SvaraRadera
  15. Anonym12:44 fm

    Varför inte skaffa lite http://www.baconnaise.com/?

    SvaraRadera
  16. Anonym2:51 fm

    Ah.. kul. Vi har haft många diskussioner i min bekantskapskrets angående just bacon. Och vi har varje gång kommit fram till att bacon förhöjer nästan alla rätter. Det finns bara ett få undantag. Klart det bästa tillbehöret i matlagning.

    SvaraRadera
  17. Johan: nej det kan nästan itne bli fel.

    D: haha fan vad smarrigt.

    gusmeister: ok ge mig ett undantag. jag fattar att toppa en vit chokladmousse med bacon inte funkar men jag menar på riktigt. nåt som itne är perverst.

    SvaraRadera
  18. Bacon cheese roll:
    http://foodproof.com/photos/full/bacon-cheese-roll-1290

    Bacon glass:
    http://www.davidlebovitz.com/archives/2008/03/candied_bacon_i_1.html

    Så att du inte missar fler fantastiska saker man kan göra med bacon.

    SvaraRadera
  19. Anonym3:52 em

    Mikebike:
    Enligt mig så ska kanelbacon inte vara krispiga. Blir dom det har dom varit i ugnen förlänge.. men det är såklart en smaksak.. om du testar så säg sen gärna vad du tycker.

    Idén kommer förresten från en gammal nedlagd Vivo-butik i Båstad som hade "kanelfläsk" i sin chark. Trodde det dog iom den nedläggningen men jag har faktiskt sett det på Ica Fokus i Göteborg för ett par år sedan.

    /Bookhouseboy

    SvaraRadera
  20. Anonym2:55 em

    håller med! bacon är det bästa jag vet och alltid någonting som jag har hmme. sist jag storhandlade köpte jag 1.2 kilo bacon, då var jag lycklig!

    SvaraRadera
  21. Anonym10:41 fm

    Sicken diskussion...

    Bacon kommer från gris.Punkt.

    SvaraRadera
  22. Anonym3:32 fm

    Det finns olika sorter och märken av sojabacon. Hälsans kök har ett riktigt fint sojabacon som smakar fantastiskt gott! Det både ser ut som, och smakar, precis som riktigt bacon :)Vi brukar göra baconburgare med det baconet och hittils har jag inte träffat på en enda människa som har uppteckt att det varit "fake bacon" ^^

    SvaraRadera