Gick och fingrade i frysboxarna på Hemköp häromdagen. Plötsligt ser jag en förpackning jag sett mången gång förut men aldrig tidigare stannat upp och tittat på ordentligt. "Harry Klings erkänt delikata dinétårta". Fan vilken grej alltså. Dinétårta.
Produktbeskrivningen lyder: Vaniljglass med punsch och smörrostad nougat. Chokladöverdrag. Garnerad med marsipan, frukt och krokant. Med andra ord en sprutorgasm i fikaformat - för gamla tanter
Harry Kling är/var glasskreatör och mannen bakom Kling Glace som föddes på 50-talet. Glasskreatör. Wow. Kan det rimligtvis finnas en mäktigare titel?
Som parentes måste jag säga: Fuck you mr. Kling, det är Ben & Jerrys som är glassens maktfaktor nummer ett nu, vilket helt osökt påminner mig om att jag bara har två av deras allmosecheckar kvar. Börjar bli dags att höra av sig till dem igen med andra ord.
Dinétårtan ser så satans vidrig ut men tydligen så är den erkänt delikat. Inte så pjåkigt. Tänk att äga det mandatet, att kunna erkänna en glasstårtas deliciösitet eller inte. Vilken sjuk maktposition. Som Svenska akademien för litteraturen.
Märks att du innerst inne är ett olyckligt barn som inte fått uppleva Pop 74. Den ultimata isglassen. Självklart från Klings!
SvaraRaderaApelsin-isglass med chokladöverdrag. Kan det bli bättre... Screw Ben & Jerry... Pop 74 for president! ;D
andersp: nu pratar vi fan inte apelsin och chocklad. vi pratar dinétårta!
SvaraRaderaMen mikebike, varför köpte du inte och smakade? Tycker du ska göra det för bloggens skull. Eller är du rädd att dra på dig ett nytt beroende? Ganska suspekt att bli killen som tvingar Klings att fördubbla produktionen av dinétårta...
SvaraRaderaEller är det den perfekta ironiska efterrätten när man har bjudit hem kompisar på middag?
För att inte tala om att priset är rena rånet, har för mig att den kostar 159 kronor eller nått sånt...
SvaraRaderaMåste säga att frasen Erkänt goda används allt för sällan i dagens reklamföring.
SvaraRaderaBen & jerrys erkänt goda Cookie Dough, känn på den, ligger lent på tungan.
Jag kan lätt erkänna att dinétårta är gott. Eller "gôtt som kräm" som man säger på västgötaslätta, där Klings glass tillverkas.
SvaraRadera/Anders
i vilket fall som helst så är dinétårteförpackningen jääävligt snygg. cred till alla som vägrar göra re-design bara för att det blir nytt århundrade.
SvaraRaderaDet enda som är äckligare än punch i vanlig, flytande form måste vara punch i efterrätter. Varför gör dom så?!
SvaraRaderaJag blir på riktigt illamående. Både av den där tårtan på bilden och beskrivningen...
SvaraRaderaNej nej nej, punch är delikat ju (förutom i punchpraliner, de är riktigt äckliga). Men den där tårtan ser riktigt läcker ut tycker jag. Det kanske är jag som börjar bli gammal gubbe? (Man är ju trots allt över 30-strecket nu..)
SvaraRaderaI Subways annonser efter nya anställda skriver dom att man internutbildas till "sandwich artist", det är också ganska coolt.
SvaraRaderaDinétårtan har för mycket pråliga ingridienser för att bli god... Klings blåbärstårta är däremot delikat! Köp den om du ska köpa glasstårta!
SvaraRaderaKlings glass tillverkas här i Mariestad kan jag även tillägga..
du skulle fått med kartongen på bilden också, där ser man Verkligen hur daterad hela grejen är. fast det är lite mysigt att den finns ändå.
SvaraRaderaGlasskreatör. Är inte det din titel? Du verkar ju mest glassa runt där hemma. Med nackspärrar och "magont". Pfff.
SvaraRaderaTänka sig, när jag gick i högstadiet så praktiserade jag i två veckor på Klings i Mariestad. Jag har aldrig ätit så mycket glass i hela mitt liv! Man kunde bita toppen av M400 och sedan slänga den tråkiga struten för att ge sig på nästa...
SvaraRaderaDock gjorde jag inga din
jag kan tänka mig att jobba som avsmakare på ben&jerrys -för att sätta stämpeln "erkänt delikat" på deras produkter.
SvaraRaderavill hellre vara glassconnaiseur* än glasskreatör. eller helst glassgourmand av gourmetglass.
*stavningsosäker, men orkar inte kolla...
men inte många strutar går upp mot klings glace blåbärsputte. den är underbar!! ;)
SvaraRaderadiné, liksom mattiné, varité och kabarét låter ju rätt gammaldags måste jag säga även om jag skulle kunna lassa upp en räjäl bit för att glufsa i mig. Gärna en liten fjuttig kaffekopp med krusiduller på och så ett glas körsbärsvin till=Fest för Elsa och hennes bekanta...
SvaraRaderaden ser faktiskt inte särskilt god ut.. även om jag tror att den faktiskt är det..
SvaraRaderaHaha. Den där tårtan, eller liknande Kling-tårta, är tradition på juldagen hemma hos farmor och farfar... Den är helt okej.
SvaraRaderaGlasskreatör är en rätt grym titel. Men det finns faktiskt en ännu tuffare: Sexdirektör.
SvaraRaderahttp://scriptorium.se/josh/2007/11/16/aha-upplevelse/
Den där tårtan påminner om något man skulle kunna få se i Ryssland.. Att döma utifrån det estetiska så ser den verkligen inte särskilt deliciös ut, I must say.
SvaraRaderaDinétårtan är faktiskt en riktig höjdare. Du borde testa. Den är fin.
SvaraRaderaBen&Jerry Fuck off! Tacka vet jag Häagen-Dazs! Men alldeles för få goda smaker att välja på i Sverige. Hallå! Jag vill ha Mango Häagen-Dazs nu!
SvaraRaderaKan tänka mig den här smaken också http://www.haagen-dazs.com/products/product.aspx?id=232
SvaraRaderaDen tårtan är hur vidrig som helst. Lika äcklig som den ser ut.
SvaraRaderaDen ser ut som ett oblekt anus.
SvaraRaderaKlings, glassar som kaffe-konjak, denna tårtan, visserligen rätt bögig design, men ack så god, blåbärsrippeln, Pop 74... underbart och så långt från den själsdöda GB-Triumfskiten som det bara går. Ät, njut och stöd västergötland och falbygdens mejeri. PS Åseda hushållsost rules! rektit rävalöst gött!
SvaraRaderaMvh/exilvsäschötten
Denna glasstårta smakar som big pack vanilj. Alltså inte gott :-(
SvaraRaderaSå köp inte en sån ifall du skall bjuda andra.
Fattar inte att vissa tycker den är så god.