fredag, februari 01, 2019

Avdelningen, saker jag inte förstår mig på

Jag har kommit fram till att det finns ganska så många saker jag inte riktigt förstår mig på här i världen. Alltså inte saker jag ogillar utan saker vars existens jag accepterar men verkligen inte kan få ihop logiken kring. Det kan vara allt möjligt. Influencers till exempel. Det kan låta raljant och gubbjävligt, men jag kan på riktigt inte fatta på ett rent intellektuellt plan hur så många, uppenbart helt talanglösa människor, som kan leva på absolut snömos. Jag fattar såklart att vissa kan göra det. Det är inte svårare att förstå än kombinationen riktiga kändisar och reklam. Men att det till och med finns gymnasieprogam med influencerinriktning och att det pratas om som ett yrke är Det är en helt absurd ekvation. 

Jag fattar heller inte grejen med suröl, cronuts eller den nya fäblessen bland hipstermän – chokladpralintillverkning. Veganska köttprodukter ska vi inte ens prata om. Har nog aldrig varit närmare ett slaganfall än den gången jag var i en för mig helt ny mataffär och skulle handla middag. Jag velade runt bland gångarna medan mina stackars ögon trevade sig fram längs hyllraderna och i ren reflex höll på att poppa ur sina hålor, när de helt oförberedda registrerade produkten "tofu-bacon". Det var som en blandning mellan att råka stirra in i en svetslåga och försöka lösa en groteskt svår tankenöt. 

Talet π. ger mig nästan svindel och känslan av att famla runt i ett svart intelligenshål. Att något så bedrövligt som bondkomik fortfarande existerar är ännu mer obegripligt. Men ingenting kan mäta sig med svårighetsgraden i att försöka förstå sig på Hans Wiklunds vidunderliga hattsmak:


8 kommentarer:

Honey sa...

Jag tror du tagit upp det tidigare, men lägger till det på listan ändå: Graham Elliots glasögonbågar.

mikebike sa...

Honey: Hahaha, ja fan de är en gåta som övergår mitt förstånd de också.

Connie sa...

Att På Minuten fortfarande sänds i P1 är för mig helt obegripligt. För övrigt även obegripligt att det började sändas.

/Emma

emster sa...

Allt med den bilden ger mig yrsel. vill så oerhört lite lyssna. vill inte bli kompis. vill inte hamna bredvid på bussen. vill inte behöva se bilden

DDT sa...

Jag vill lägga till produkten donutsemla till kategorin obegripligheter. Förstår inte tankeprocessen bakom detta fullständigt horribla bakverk som smakade... typ luft, med en doft av socker.men det var förra året. Vad blir det i år? Knäckesemla?

Robert sa...

Ja, man kan inte förstå vad de hittar på influensskaparna, finns väl alltid några nötter som går på det. Dags att ta en sväng till affären och köpa lite entrecote och bacon så man får leva lite! Går inte på klimatbluffen att kossorna skulle vara ohälsosamma för planeten, det är ju hipsters och veganer som är ohälsosamma för vår jord!

Lev väl

Mårten sa...

Jag tycker det är mer än bara hatten som är märkligt här... vad har hänt med honom?

mikebike sa...

Connie: Ja fan vilket jobbigt format det är nu. Jag har förvisso haft viss behållning av det men orkar inte med det. lite som när man försöker prata med sin partner och ens barn konstant avbryter en.

Emster: hahaha

DDT: wow donutsemla. nä vaffan är grejen med att kombinera två för sig bra saker i en vulgär mashup. Alla co-labs är INTE bra.

Robert: peace.

Mårten: Livet!