fredag, februari 20, 2015

"För ett tryggare samhälle"

Sitter och skummar igenom nyheter. Fastnar flera gånger för den bisarra rapporteringen om hur SOS Alarm hanterade ett nödsamtal från en 16-åring som blivit skjuten i huvudet. Det är ju inte första gången SOS Alarm fått kritik för hur de hanterar 112-samtal. Men det här är nog det värsta jag har hört i sin genre.

Frågan är hur rekryteringsprocessen ser ut. På sin hemsida kan man läsa följande: Vi samarbetar med Rekryteringsmyndigheten där man i ett nästa steg får göra stress och simultantest samt personlighetstester som man får återkoppling på av psykolog.

Gött jobbat Rekryteringsmyndigheten! Hur kunde den här jävla nollan passera filtret? Ja, hon måste ju ha scorat rätt högt på stresstestet i alla fall. En person ringer efter att ha blivit skjuten i huvudet och skriker att de måste komma fort och hon bara mañana mañana. Den stressen jag känner bara av att höra hennes debila och skeptiska stämma går nog knappt att uppmäta. Det hade varit väldigt intressant att se psykologutlåtandet på hennes personlighetstest om man säger så. Ett hett tips är att kanske börja säkra ett EQ hos sina anställda som i alla fall tangerar Ted Bundys.

Så här lyder de första raderna i SOS Alarms uppdragsbeskrivning: SOS Alarm fyller en unik samhällsfunktion som dygnet runt larmar ut hjälpresurser vid olyckor och samhällskriser. På uppdrag av svenska staten ansvarar SOS Alarm för nödnumret 112.

Det låter ju fint och bra. Ett ganska viktigt uppdrag. Som svenska staten alltså valt att lämna över till ett gäng empatibedövade potheads. Det känns ungefär lika tryggt som att låta återfallspedofiler arbetsträna inom barnomsorgen eller att Obama skulle lotta ut ansvaret för USA:s samlade kärnvapens arsenal.

Hoppas verkligen att jag aldrig kommer behöva ringa 112.

5 kommentarer:

Colombialiv sa...

Men HJÄLP! Hur får sådana jobba på SOS? Man skulle ju kunna tro att de hade skärpt sig efter att Emil dog. Men det verkar det ju inte som.

Anna sa...

Jag läste att de behövde vakter till SOS-larm och jag tänkte direkt när jag läste rubriken att det skulle gå runt någon och överhöra på något sätt när de sitter och dissar stackars nödställda. Härligt nu kanske man kan slippa dessa eländiga nyheter om hur de behandlar. Efter att har klickat upp nyheten visar de sig att DE behöver skydd från arga medborgare.....

Hanna sa...

Så VIDRIGT!

Cinderalley sa...

Men VA, det här är något av det sjukaste jag har hört!?

Anonym sa...

Right you are. Tyvärr. :-(

/Ginny