fredag, september 05, 2014

Business as usual inom SD

Skandalerna avlöser varandra som vanligt i Sverigedemokraternas led och varje gång tänker man att nu kommer de väl ändå bli ett jävla rabalder som leder till att de tappar röster. Men icke. Av någon mystisk anledning verkar det nästan stärka deras stöd.

Idag avslöjades bara en i raden av alla idiotgrejer som kommer från SD-folket. En liten pikant bildserie där listettan till Halmstads kommunfullmäktige syns städa och bärsa iförd hakkorsarmbindel (absolut inget konstigt med det) på någon fest för två år sedan. Jag lovar. Det är glömt på måndag. Fan, det är troligen utagerat redan imorgon.

"Tokigt det blev. Jag tar en paus över helgen så ses vi på måndag. Sieg Heil!"

Är inte det väldigt märkligt egentligen att allt bara kan fortsätta i klasiskt business-as-usual-manér oavsett vad som händer. Allt viftas bort som gamla dumheter, ett dåligt skämt eller vinklad vänsterpropaganda och vi förfasas i två minuter. Sedan går vi vidare. Mot nästa skandal. Detta i ett land där den gamla käpphästen som de flesta av oss minns som "Tobleroneaffären" har skakat om hela det svenska folket och straffat socialdemokratin under två decennier nu.

Vad ska egentligen behöva hända i skandalväg för att Sverigedemokraterna ska tappa bara lite stöd? Men tanke på att SD:s samlade skuld borde ha lett till partiets upplösning för längesedan är det nog bara en sak som kan sätta stopp för deras framfart. Kanske, men bara kanske om Jimmy Åkesson skulle använda sitt statliga kontokort och köpa Toblerone för fyrtiotusen miljarder kronor att det blir lite kärvare för dem.

15 kommentarer:

Anonym sa...

Dessvärre tror jag att det skulle ge dem ytterligare någon procent i väljarstöd då deras supportrar ba; Höhö häftigt han blåser makten o visar vem som äger Mvh

mikebike sa...

Anonym: ja risken är överhängande.

MrArboc sa...

Jag tror att det enda som skulle skaka om SDs väljarkår vore om Herr Åkesson blev kär i en manlig asylsökande och därmed bevisade att han varken är homofob eller rasist...

Wagner sa...

Så länge som media, och vissa bloggar, blundar med vänstra ögat kommer ingen bry sig. http://www.ardavan.se/blogg/?p=1026

Baronessan sa...

Har själv lagt ut bilden på fejan med kommentar och det tog inte lång tid innan det skulle motsägas. Orka.

Colombialiv sa...

Jag blir mörkrädd.
http://www.dn.se/nyheter/politik/sds-tid-i-riksdagen-kantas-av-skandaler/
Hur länge ska de få hållas?

Erik F sa...

SD har suttit i riksdagen i fyra år och fått igenom exakt 0 procent av sin politik. Det finns inget som tyder på att det skulle annorlunda de närmsta fyra åren, oavsett regering. Ingen vill ta i dem med tång ens.

Ett SD runt 10 procent är kanske det priset vi får betala för en politik med generös flyktingpolitik och ett öppet sinne till invandring. Inte illa i jämförelse. Många andra länder i EU har liknande partier på både 15% och 20% i parlamenten.

Så skål för oss andra 90% som ser till att SD inte får något större inflytande i svensk politik!

bloggare på icedaniel.se sa...

Tjejen är 20 år och bilden är från då hon var 18 år gammal. Det var på en fest som skämt. Tror ni verkligen att hon är fullfjädrad nazist ?

Wagner sa...

Här finns det mer att blogga om. https://docs.google.com/document/d/1xO_kruy8hgikQBZ3KYJfpjN2RNXUiP-i3HFJVz84zL8/mobilebasic?pli=1

mikebike sa...

wagner: Jag tror jag vet var du vill komma. Jag har inte påstått att inga andra politiker än SD-politiker gör dumma grejer. Min poäng är bara att det verkar sitta rätt så många fler ägg på SD-stolar än de andra partierna tillsammans. Är du SD-väljare förresten? Eller varför är det så viktigt för dig att försöka rentvå dem?

Icedaniel: Ja och Ja. Om hon är fullfjädrad nazist eller bara tycker det är kul att ha på sig hakkorsarmbindel kan jag inte veta. hon var 18 så vaddå? Det är möjligt att just hon borde varit omyndigförklarad då men i sverige har vi ju gjort den bedömningen att man är vuxen då. dessutom var hon aktiv i SD redan 2010. Jag äcklas av alla som försöker hitta förmildrande omständigheter oavsett vad någon SD:are hittat/hittar på eller säger/har sagt. Jag tycker att man ska kunna skämta om allt. Även nazismen. Men vissa ämnen kräver kanske lite mer av komikern i fråga. Ska en SD-politiker med partiets nazistiska historia skoja till det och bära hakkors kanske man ska tänka en gång till. Annars får man väl ta konsekvenserna. Det är också lustigt att just listettan i Halmstads kommunfullmäktige körde detta gaget. Skulle tippa på att det hör till ovanligheterna att man har en hakkorsarmbindel liggande hemma. Tycker du inte?

Anonym sa...

Huvudet på spiken Mikael. Hur stor är sannolikheten för att man har diverse hakkorsattiraljer hemma om man inte har starka sympatier i en viss riktning så att säga. Eller hur går det till i stugorna hos medel-Svensson? "Tjoho, nu är det fest! Vänta jag ska bara hämta min naziarmbindel så kickar vi igång festligheterna på riktigt!" /Marja

Da Bomb sa...

Skulle media som till 80% sympatiserar med MP lägga lika mycket kraft på att hitta fuffens med till ex VP hade vi kunnat gotta oss i bilder med partimedlemmar i Stalinhattar, sablar och skit. Rötägg finns överallt. Det pinsamma blir ju till slut fixeringen och häxjakten.

I år blir det fan blankröst!

mikebike sa...

Da bomb: Jag tycker det pinsamma är när missnöjet med övriga riksdagspartier tar sig uttryck som att rättfärdiga en röst på SD.

adde sa...

Rövgäng! De är ett sånt jävla rövgäng.

Anonym sa...

SD går framåt för att det inte talas om invandring/migration utan att det blir finsk ångest och risk för stämpling som rasse. SD får massor av proteströster och är/kommer inte att vara i närheten av att kunna besätta alla platser dom får i kommunerna, möjligtvis i riksdagen. Så jag gissar på ett nyval till vintern om inte C/FP går med i Svetsarns gäng.

http://www.dn.se/debatt/journalisterna-morklagger-sanningen-om-invandrarna/

är läsvärt. Myntet har två sidor som bekant. Och äggen är väl fördelade över partigränserna.