måndag, december 02, 2013

Julklappshjälp!

Bra där BR: Perfekt för låtsasslagsmål!

Hej BR-gänget!

Var inne på er hemsida och letade efter lämpliga julklappar till mina döttrar på 9 och 4 år. Hittade ett helt underbart knogjärn för bara 59.90 kr. Urläckert verkligen!! Jag är övertygad om att det kommer göra succé på julafton. Har länge varit på jakt efter effektivtiva närstridsvapen med lite extra räckvidd. Gillar att det är utrustat med tre spetsiga sylar för lite grövre åverkan. Extra effektivt på bål och kroppens övriga mjukdelar antar jag? Vanliga knogjärn framstår ju rätt fittiga i jämförelse. Eller hur? 

Nu till mitt dilemma där jag ställer mitt hopp till er expertis.

Knogjärnet har en åldersgräns på 8+ vilket gör att det direkt kvalificerar som gåva till min 9-åring. Frågan är bara vad jag ska komplettera med till lilltjejen? Hon är ju en bra bit kortare och är givetvis även fysiskt underlägsen sin storasyster. Jag har letat förgäves men vet varken ut eller in. En krossad glasflaska, vässat rundjärn eller nåt annat "fängelsevapen" hade ju kunnat vara kul om de var jämnåriga. Jag vill ju jämna ut oddsen så att det blir en jämnare fight om man säger så. Var först inne på om jag skulle ge henne nåt slags projektilvapen. Typ ett armborst eller kanske nån harpun, men det är ju lite fegt. Ett alternativ är ju kaststjärnor såklart men det är ju inte så mycket attityd och jag tänker att de lätt kommer bort bland alla andra leksaker. Så jag har kommit fram till att det bästa kanske skulle vara  en fjäderbatong. Eller möjligen en oxpiska.

Vad tror ni? Har ni något åt det hållet i ert sortiment? Tacksam för snabbt svar.

Hälsningar
Mikael – en villrådig far.

13 kommentarer:

Annelie i Geneve sa...

Haha! Livade upp min eftermiddag rejält. Ser framför mig hur de tipsar om något för 400 kronor, for då får du ju knogjärnet utan extra kostnad. win-win.

mikebike sa...

Annelie : Ja vi får se. Det är ju fan barockt att marknadsföra sina leksaksvapen med meningar som "Perfekt för låtsasslagsmål!" Etc.

Honey sa...

Jag gissar att de kommer svara något om att det ju faktiskt är mjukt och inte går att skada någon med. Själv tycker jag egentligen inte att det spelar någon roll, helknäppt att sälja en sån där grej.

Anonym sa...

Jag tror att du kommer vara den som får smaka mest på det där knogjärnet?

Köp två i så fall.

-Luca

Anonym sa...

Tack för tipset - verkligen!

Nu vet jag exakt vad jag ska köpa till mina redan helvilda brossöner - 6 och 8 år. Jädrans vilka fighter vi kommer att få se - förmodligen redan på julafton.

Lite nyfiken på om dom båda kommer att ha synen kvar på juldagen. Om du pratar med BR får du gärna höra dig för om synskadegarantier.

Utmärkt är det också att du nu när ni ska bli Hisingsbor redan från början ombesörjer rätt och relevant utrustning för dina telingar. Känner att BR och du är på rätt spår här - helt klart.

Redan när töserna fyller 16 kommer dom förmodligen vara så streetsmarta att dom själva har införskaffat en redig revolver och kanske även redan använt den!

Fröken Finemang

Uffe sa...

Du måste tänka taktiskt. Eftersom din yngre dotter antagligen har kortare räckvidd så skulle jag föreslå kastkniven från Battle Kids som gör henne farlig på avstånd. Man får med en kaststjärna på köpet plus att den är från 3 år och uppåt.

http://www.br-leksaker.se/serier/battle%20kids/battle%20kids%20ninja%20kastkniv.aspx?id=626210&vid=432124

Abbes pappa sa...

Haha. Du är kung!

Honey sa...

Såg att det tagits upp i GP idag också: http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.2197494-leksaksbutik-saljer-knogjarn

Väldigt fint passivt-aggressivt svar också.

Anonym sa...

Fantastiskt bra Mike! Du sätter ord på det lätta illamående som attackerar mig så fort jag kliver in i en leksaksaffär. Och vafan är det med BR egentligen – har dom monopol på att kränga demoraliserande kinaplast i Göteborg?

/Henko

mikebike sa...

Honey: haha ja nu brinner det nog på marknadsavdelningen. inför julruschen och allt. skickade pressrelease till fyra tidningar igår. tre har plockat upp det. *fniss*

Luca: Jag inväntar ett riktigt bra erbjudande från BR nu.

fröken finemang: man kan alltid drömma.

Uffe: haha bra tack. Jag ska maila dem och säga att det verkar ha löst sig. men gud vilken dålig service. att jag ska behöva vända mig till mina bloggläsare för att lösa julklappsbiffen.

Abbes pappa: Haha tack. du med.

henko: ja vaffan är det med monopolet?

Vicky sa...

Så bra!
Känns skönt att andra reagerar lika som jag.
Hade först ont i magen att jag kontaktat aftonbladet igår.
Och att sen tv4 ringde för en intervju, men varför ska jag det?
JAG tycker inte att detta är ok (som alla andra vapen till barn)
Varför ska vi uppmuntra barnen till våld?
sjukt!

Anonym sa...

...och skillnaden mellan ett rejält knogjärn och knivar, svärd, kastsjärnor, pilbågar, allehanda kulvapen, spjut, yxor och klubbor är?

...lite härlig gammal klassisk, svensk moralpanik!

mikebike sa...

anonym: skillnaden är säljsnacket. de utstuderade formuleringarna om handhavande och vapnets usp:ar. formuleringar som är helt rubbade i kombination med lek. sedan vet jag inte om det råder sådan moralpanik. Det är en svår fråga helt klart. Jag har ju själv lekt cowboy, krig etc när jag var liten. Jag hade svinkul och som jag minns det var det inte särskilt mycket fokus på våldet utan mer som en tafatt med ytterligare en spänningsnivå. Men jag har också svårt att tro att min knallpulverpistol marknadsfördes med produkttexter som: "grovkalibrig revolver med dumdum-ammunition som sliter upp stora hål i mänsklig vävnad, perfekt när du vill vara säker på att din fiende möter en säker död. Om inte på fläcken så ganska snart eftersom kulor med hålspets garanerar förblödning" osv.

ska man gå in i moralbiten så är det givet helt sjukt att små barn springer runt och leker krig. det beror kanske lite på. Kan tänka mig att det känns konstigt att se det uppmuntras i leksakstidningar om man tex kommer från sudan där barnsoldater knappast är något man skrattar bort. samtidigt är det ju svårt att motivera ett förbud. dels för att förbud är en så jobbig åtgärd som skapar så mycket negativt. men även för var man ska dra gränsen. jag tänker på film, spel etc allt som vi konsumerar i underhållningssyfte.