onsdag, juli 17, 2013

Det är mög

Semestern går för högvarv. Ute steker solen på bra. Ändå har vi inte gjort särskilt mycket sedan vi kom hem från Malta. Varit på middag, målat om hallen och sovrummet, blivit förkyld som ett svin. Och så har min vagel svullnat upp igen. Aldrig kan man få vara glad.

Dessutom är det Gothia Cup nu. Den sämsta perioden på året med andra ord. så jäkla synd att det råkar sammanfalla med industrisemestern då Majorna avbefolkas och blir härligt folktomt. Häromdagen satt vi på Zenits uteservering och fikade och kände hur en påträngande svettlukt drog in över vårt bord. Det var ett gäng mysdressbeklädda fotbollstränare som satt och bredde ut sin kroppsodör till alla och en var.

På tisdag sticker vi till Berlin. Fan vad gött.

6 kommentarer:

Ellet sa...

Ungefär samma här, fast istället för fotbollstränare är det tyskar, och istället för att åka utomlands är det att hänga på altanen. Livet är bra fint ändå, i högsommarvädret!

mikebike sa...

Ellet: Men det här var Tyska fotbollstränare. Sug på den. Men visst är det fint. Livet.

adde sa...

Berlin. Nyfiken på den staden. Vad gör ni där? Bara hänger eller nån festival eller nåt?

clem sa...

Inte riktigt samma sak, men min goda vän Sara berättade igår att när hon hade besökt hålan där vi först såg dagens ljus, hade sällskapet ätit lunch på en inrättning med uteservering. Några bord längre bort sitter en go gäng holländare och matar fåglarna. Matar fåglarna på uteserveringen. Sug på den. (Sara hatar holländare, så hela grejen kan vara fabricerad, men hon brukar hålla sig till sanningen för det mesta.)

adde sa...

clem: För några år sedan satt jag på uteserveringen på Vita bandet (tror jag det heter) i Slottskogen. Måsarna som var där var väldigt bortskämda och tama. De ställde krav. När de spatserade omkring på markisen petade vi på dess fötter underifrån, i tro om att skrämma den. Tvärtom! Istället ökade den på stegen lite fram till kanten, hoppade ner på närmsta bord och satt och stirrade på oss. Muckade liksom.
Och måsar är väl från Holland? De har ju orange ben.

mikebike sa...

adde: hyr lägenhet och bara hänger runt. Finns nog ingen bättre stad för sånt. Första gången med barn nu. kul.

clem: haha fräscht. på zenit matar fåglarna sig själva.