onsdag, maj 29, 2013

Jag kunde ha blivit liggdusch-miljonär!

Jag har flera gånger under min blogghistoria lovsjungit det gudomliga konceptet liggdusch (ja precis – ligga ner och duscha) och fått visst gehör från er läsare. Dels är det en ypperlig metod för att hålla muterade bakfyllor i schack. Inget går nämligen upp mot att ligga på kallt underlag och låta svalt vatten strila ner över ens sargade lekamen. Men jag har också förutspått att den har haft stor potential som spa-trend. Dubbelrätt ska det visa sig.

Dock har jag inte gjort något åt saken och nu sitter jag här idag i drivor av självförakt och förbannar mig själv för att entreprenören inom mig var för lam för att smida medan jag duschade järnet. Jag inser att jag kunde ha blivit superingenjör och patentmiljonär på kuppen. Men istället är det det tyska duschföretaget Dornbracht som skrattar hela vägen till banken. Kvar får jag sitta med krum rygg och försöka försörja mig som reklamkreatör. Med all rätta.

Sci-fi, no more.

Jag misstänker starkt att snillena på Dornbracht troligen har läst min blogg (mhm... storhetsvansinnet skenar likt en hord vildhästar) och förstått briljansen, men till skillnad från mig tagit vara på potentialen och utvecklat det kanske vackraste som människor har lyckats åstadkomma utanför sängkammaren. En liggdusch. Så utomordentligt utsökt. Så delikat, påkostat och fantastiskt habegärtriggande att jag fanimej ramlar av stolen. Typiskt Tyskland att gå in och rådominera med sin ingengörskonst på detta vis.

Horizontal Shower är deras torra beskrivning av något så fuktigt och vibrerande begärligt som denna praktfulla skapelse. Och det får väl duga. Men sedan kommer vi till själva sexet:

"Systemet har sex WATER BAR-paneler inbäddade i ett stort duschfält över en liggyta och en eTOOL som central manöverdel". 

Wow, fan vad härligt det låter. WATER BAR-paneler och eTOOL. Liggduscharnas Fabergéägg. Jag måste, oss emellan, medge att jag är en riktig sucker för otydliga produktuttryck i versaler. Särskilt när det egentligen bara handlar om något så i grund och botten klasslöst och oraffinerat som att ligga ner och duscha. Alla kan göra det. Det enda som krävs är att man har en dusch och någon form av golv. Men för att lyfta in det i finrummen och ge det social status måste det kännas dyrt, och här tror jag bestämt att herr Dornbracht har gjort ett bra jobb...

"Precis som med VERTICAL SHOWER kan du med HORIZONTAL SHOWER välja mellan olika förprogrammerade strålmönster, där vattnets temperatur, intensitet och mängd varierar, och därför har antingen en balanserande (BALANCING), uppfriskande (ENERGIZING) eller avslappnande (DE-STRESSING) effekt".

Förprogrammerade strålmönster som i vetenskapens namn erbjuder ett ganska komplett effektregister. Alltså, jag har aldrig haft något problem med förstå vilken fantastisk glidmedelseffekt en god ekonomi kan ha på livet i stort. Men fy fan vad underbart det måste vara att vara rik. Dock inser så klart både ni och jag att deras liggdush faktiskt inte riktigt täcker in det allra viktigaste. Vilket jag tolkar som att en lucka öppnas för mig, att gå in och höja "deras" produkt (som de snott av mig) till skyarna. För att tala klarspråk så skulle jag kunna vara så storsint (om någon bossig typ på Dornbracht kan tänka sig att tacka mig med tjocka sedelbuntar) att jag kanske skulle kunna övertalas till att gå in som expert och hjälpa dem att skräddarsy ett strålmönster där vattnets temperatur, intensitet och mängd ger en UN-HANGOVERING effekt.

Hör ni det Dornbracht? Ge mig ett erbjudande jag inte kan motstå, så tar jag er in i världseliten i duschsammanhang. Ni vet var jag finns.  


10 kommentarer:

Yevonde sa...

Hahaha... Jag datade en snubbe en gång som tyckte om att sittduscha. Jag tyckte det var genommärkligt. Själv tyckte jag att jag var ett snille som stoppade min Kalle Anka pocket i en plastpåse när jag var 10 bast.

I am back.

Greve Kycklingben sa...

Livsfarligt att avslöja sin poker-hand i ett offentligt forum. Tyskarna har ögon och öron överallt... Men visst ser det mysigt ut.

Anonym sa...

Inom vården har ju duschsängar använt i rätt många år...

Anonym sa...

Jag har ligg dusch, man bara ligger i badkaret. Jättesvårt...

Bara för att man är reklamare behöver man väl inte gå på all "produktinformation"?

-Luca

banan sa...

Mike: Det hela är tammefan vackert.

Skrev en liten bakisguide i ämnet en gång.

När skriver vi "Liggdusch - the komplett guide to själsig ro"?

http://www.bananprojektet.se/messages/duschterapi-101/

mikebike sa...

Yevonde: Haha genommärkligt? Sitta är silver, ligga är guld brukar jag säga. Smart med plastpåstricket. Själv behöver jag ingen förströelse när jag duschar. Jag går in i mitt chakra. Och Härligt att ha dig tillbaka.

Greven: ja fan, tyskarna är lömska värre. men de vet hur en slipsten ska dras.

anonym: ja jag vet. jag såg en sådan på dalheimers hus en gång när jag vara på babysim. blev mäkta avundsjuk.

Luca: vem har sagt att det är svårt?

Bananen: ja, när fan gör vi det?

adde sa...

FAAAN va du skriver roligt! Tack!

mikebike sa...

adde: haha tack hörru. du vet att jag blir glad av att höra det.

Arne sa...

Haha fantastiskt rolig!

Anonym sa...

fan vilken sköning du är!!