onsdag, maj 22, 2013

Hammargalningen

Hade på tv3 i bakgrunden när jag åt frukost i morse. Plötsligt var det reklam för veckans Efterlyst (ikväll) och ur bruset hör jag Hasse Aros välbekanta stämma säga: "Hjälp oss att ta fast Hammargalningen". Wow! En tvättäkta hammargalning. En galning med en hammare alltså. Det är något nästan Marvelskt över det. Det finns kanske hopp om det här landet trots allt. I brist på en vettig seriemördarkultur får en hammargalning duga.

Efterlyst måste klassas som en institution ändå. Det når nästan perversa nivåer av popularitet hos vita människor födda före 1950 skulle jag tro. Favvo-favvo. Jag antar att det är för att det är så gött att sitta och trycka i sitt stereotypa lilla villaområde och förfasas över all ondska som lurar därute. Kasta in en vedklabbe till och ojja sig över hur ur led tiden är. Kittlande liksom.

Men vad är det för risig sidekick Hasse Aro har gått och skaffat sig nu på äldre dar. Thomas Bodström... Hallåe? Kunde de inte lyft på en sten till i alla fall. Jag minns storhetstiden (innan Leif GW satt där och flåsade i sin gröna väst) när Brynolf Wendt vecka efter vecka satt och knorrade lite smånasalt på sitt akademiskt knastertorra och självgoda manér. Jag älskade att hata den jäveln. Han hade lite karaktär. Dessutom kan jag inte låta bli att bli alldeles förtjust den lilla guldnuggeten jag hittade på wikipedia som redovisar att Brynolf kom på plats 83 när Expressen utsåg landets 100 mest populära svenskar 1997. Av de som var populärast var han alltså nästan mest opopulär. Frågan är vad Brynolf själv ansåg om saken i fråga? Bra eller dåligt? Antingen så rasade han om det när han fått lite sprit i kroppen, eller så använde han det för att få knulla. Det finns bara de två alternativen.

12 kommentarer:

Simon K. sa...

Läste rubriken, sen zonade jag ut helt och hörde bara den här i huvudet.
http://youtu.be/qdAv_tUx1-k

mikebike sa...

Simon K: Haha... du kan din beatles du.

Simon K. sa...

Jag skyller på den tvivelaktiga shufflefunktionen på min gamla Ipod. Den spelade jämt den låten.

adde sa...

Beatles är ju lite mer kvalitet än min association Mc Hammer.

Anonym sa...

Ohh, jag älskade hur han pratade direkt i kameran och sa till brottslingarna att genast gå och anmäla sig, utan att passera gå, hos polisen.

Och hans julhälsning var så bra
http://youtu.be/d7FYkcLE1JE

att man gjorde samma schysta grepp till sommaren
http://youtu.be/U9-ON0RPhYY

Anonym sa...

Jag har de senaste dagarna läst igenom både din och Josefines blogg från början till slut. Jag föredrar att läsa bloggar på det sättet, men jag tror att det har blivit lite mycket för inatt drömde jag att ni övertalade mig att lämna min sambo och rymma med er i min bil som ni sedan häcklade mig för hela resan,, kallade den "idiotbil" och sånt, och tvingade mig att inhandla dyra bilprylar på biltema(!) för att "piffa till den med". Ångrade att jag hade rymt med er och hade precis börjat fundera på hur jag skulle lägga fram det utan att göra er besvikna när jag vaknade. Pust!

Greve Kycklingben sa...

So, we meet again Hammer-man....

Saknar också Brynolf. När han var riktigt pissed off brukade han ta till kraftuttrycket "fähund" har jag för mig... Då visste man att han menade allvar.

Molly sa...

Förvånansvärt många vita människor födda innan 1950 och boende i stereotyp villa i ditt kommentatorsfält :D

Jag är ju inte en av dem på någon av punkterna och har därmed aldrig sett Efterlyst och kan med säkerhet säga att jag aldrig kommer att se det. Och det står jag för :D

mikebike sa...

Simon: Tur att inte siwert öholm härjar i tv längre. då hade den låten säkerligen bannlysts och härlett i rakt nedstigande led till "hammargalningen"

Adde: Haha

Anonym: Brrrr...

Anonym: hahaha låter fantastiskt. Vem är du? Jag lovar att höra av mig när vi rymmer. Lovar att inte häckla dig för din bil, men kan inte garantera att vi inte gör ett stopp på Biltema. Oh man lämnar inte. Då blir det bad standing. Bara så du vet.

Greve Kycklingben: Hahaha ja det gjorde han. Hans uttal av bokstaven F är så fantastiskt. Wendt for president. Eller påve kanske är mer passande med tanke på åldern.

Molly: Bra. Jag är glad att du kommer hit och jämnar ut homogeniteten. Stå på dig :)

Anonym sa...

Hammer man :-)

har han också sådana där byxor som får en att vlija hoppa och studsa okotrollerat som MC Hammer hade?

-Luca

PappaBand sa...

Ang vita villaägare födda före 1950.. Sambon har jobbat med socialt arbete bland hemlösa, narkomaner, tjyvar eller vad man nu kan kalla samhällets olycksbarn. I dessa kretsar ser ALLA på Hasse Aro och "Golnytt". Liksom för att hänga med i den senaste yrkesutvecklingen. Dagen efter programmet är det sedan heta diskussioner om vem det var man såg på gårdagens övervakningsfilmer och om vem som " egentligen gjorde't"

mikebike sa...

Pappaband: Aha, Efterlyst är alltså deras motsvarighet till reklambranschens Mashable!?