söndag, mars 17, 2013

Sämsta nyheten på länge

Google reader ska läggas ner den 1:e juli. Jag fattar inte varför men det känns piss. Värdelöst skitbeslut av google som jag annars inte har så mycket anledning att gnälla på. Hela min omvärldsbevakning utgår från feeden jag har i min reader och det är inte helt utan en klump i halsen jag skriver det här. Det känns lite som att en kompis går upp i rök. Fattar inte hur jag ska klara mig.

Nu behöver jag alltså ersätta min trogna läsare med något annat. Något okänt och framförallt ovant. Jag skulle bli glad för ett kvalificerat tips om vad jag ska använda istället och varför.

Tacksamma hälsningar.

/mikebike

20 kommentarer:

Tomek sa...

Har kört med feedly ett tag på mobilen då man smidigt kan synka det med sitt Google Reader-konto. Testade deras webbtjänst häromdan och måste säga att det funkar väldigt bra.

Snygg design, smidigt och möjlighet att spara ner till t.ex pocket direkt ifrån appen.

Jenny sa...

Känner samma som du. Hoppas nån kommer med nåt bra tips!

Nemo sa...

Check it out:

http://osxdaily.com/2013/03/14/best-google-reader-alternatives/

Claes Mogren sa...

Har testat några olika web-rss-läsare och håller med Tomek att Feedly känns bäst. Kommer verkligen att sakna Google Reader efter alla dessa år spenderade med den.

Claes Mogren sa...

Hittade en lista med rätt många alternativ:

http://www.rss-readers.org/list-of-rs-feed-reader/

Känns ganska meningslöst att inte ha en web-baserad eller på annat sätt automatiskt synkad läsare.

Colombialiv sa...

Jag kör också med Feedly sedan google reader-beskedet och hittills känns det bra.

Fredrik sa...

Jag undrar om inte det här är det bästa alternativet: http://theoldreader.com/

Sprang på det på Googles forum, det ska tydligen fungera exakt som Google Reader. Har inte velat byta förrän GR verkligen försvinner men man lär väl bli tvungen. Usch, gillar verkligen inte förändring.

Saltistjejen sa...

håller heeelt med! Jag har bara inte "orkat" tänka på det än. Skjutit det framför mig liksom.... :-/ Men jag vet hur tiden rusar så jag borde nog också fundera lite mer. Om du får bra tips här kanske du kan skriva ett inlägg om det så ska jag kolla! För jag har ju din blogg på min "reader". :-)
Good Luck!!!

grizzly sa...

RSSOwl http://www.rssowl.org/
Är vad jag kör har inte hittat nåt som är lika bra finns 2-3st som är i närheten men saknar 1-3 fuktioner som jag ej kan avstå numera.

Google reader har jag provat och det var miltals ifrån RSSOwl i användar vänlighet,funktioner,osv.
Det enda som Google reader hade som RSSOwl ej har är att det är en webbaserad tjänst och därmed funkar på i stort sett allt.

Men för mig som inte använder internet på mobil,pad,laptops,etc saknar ju inte detta överhuvudtaget.

Ewa sa...

Jag är lika förtvivlad som du. Det känns skit. Faktiskt. Jag blir nedstämd när jag ska läsa bloggar varje morgon! (Herregud, ska det behöva vara så här! Känner nästan för att ringa lokalblaskan och beklaga mig.) Testar Feedly just nu, men är inte såld. Än i alla fall. Newsblur ska tydligen vara bra, men har en gräns för hur många sajter man kan följa om man inte använder deras betaltjänst.

Z sa...

Vad gör reader?

mikebike sa...

Tomek: Får kolla in det. Tack för tipset. grejen är att det måste vara en bra webbaserad läsare och det verkar det ju vara.

Jenny: återkommer senare när jag hittat en värdig ersättare.

Nemo: tack ska kolla.

Claes: Håller med om att det känns meningslöst att ha en läsare som inte är webbaserad idag.

colombialiv: efter kort research så låter det ju som den är bästa alternativet. hittills.

fredrik: jag reagerar på namnet, men om du sägert det så. ska kolla in den med.

Saltistjejen: självklart. återkommer.

grizzly: hmmm låter ju bra men den faller tyvärr på att den inte är webbaserad för mig.

ewa: ja betaltjänst känns ju lite sådär som ersättare. Det jag inte förstår är varför google lägger ner något så populärt.

Z: http://bit.ly/XTD4ER

Z sa...

Tack.

jaha, så, reader kollar bloggar åt en. Så att man inte missar en uppdatering, alternativt ser den snart efter den gjorts.

det borde rimligen leda till att man har en väldans massa bloggar i sin reader, eftersom den ju kan kolla dem åt en så fiffigt. Och så måste man ha en readerreader som kollar de viktigaste i ens reader, och en readerreaderreader som kollar, eh, du fattar.

Eller?

mikebike sa...

Z: nä jag fattar faktiskt inte vad du pratar om med readerreader etc. Men skitsamma. Det är inte bara bloggar utan alla typer av sidor som postar uppdateringar. Det kan vara nyhetssajter, magasin etc. Men den är såklart optimal för bloggar.

Z sa...

såhär: reader ska göra det lättare att hålla koll på det stora flödet. Min fråga är då: leder inte reader lätt till att man ber den hålla koll på så många att de blir för många, rent av?

Anonym sa...

Ja för fan. Jag är förlorad. Använder Google Reader varje dag, t.ex. för att läsa den här bloggen. Hoppas du kommer fram till något bra innan den läggs ner så jag kan fortsätta med det...

mikebike sa...

Z: Nä.

Anonym: Feedly verkar toppen. men har inte testat det än. Jävla google.

Snabbare, starkare, snyggare sa...

Själv kör jag Blogkeen (hade länge Bloglovin, men sen blev deras app till iPhone så dålig) och är nöjd med den för att läsa bloggar. Har dock aldrig testat Google reader, så kan inte uttala mig om skillnaden...

Tack förresten för att du "introducerade" mig till "LMGTFY" - underbart! Jag brukar hänvisa folk till http://justfuckinggoogleit.com/ annars, men det där var ju snäppet bättre... :)

Anders Horvath sa...

Jag har testat Feedly men tycker den var onödigt krånglig.

Just nu testar jag Pulse på mina androidprylar och det verkar mycket lovande. Finns med webbgränssnitt och även som app på den mörka sidan (iPhone).

Martin sa...

Har konsensus nåtts?
Snart är tiden ute...