söndag, mars 03, 2013

Lincoln the hipster

Var helt inställd på att bli bortblåst av Danielt Day Lewis episkhet som Abraham Lincoln. Det blev jag inte. Han var såklart alldeles fantastisk i sin rolltolkning men det var rätt segt ärligt talat. En bra film men jag hade väntat mig gåshud. Minst. Jag tror att det för amerikaner säkert är en kick att se filmen. Det är ju deras arv och en extremt viktig del av deras väldigt begränsade arv. För oss andra känns det möjligen som en lite roligare historielektion. Så en trea får jag nog säga blir domslutet.

Däremot var det en fullkomligt formidabel skäggkavalkad. Rena hipster-himlen. Vissa scener kunde lika gärna vara snapshots tagna i publikhavet på Guldäggsgalan.

5 kommentarer:

Ellet sa...

Du är fortfarande nöjd med din ansning iallafall? Eller blir du inspirerad och vi kommer få läsa om "Mikaels Lincoln-fas" på J's blogg?

mikebike sa...

Ellet: Oja, mycket nöjd. Jag är väl någonstans mitt i en slags lincolnfas. Man ska ha kul med skägg. Annars är det inte lönt.

Klara sa...

Ååååh, då måste jag se, pga skäggen.

mikebike sa...

Klara: gå in på sharper barbershops instagram istället så slipper du allt brus.

Simon K. sa...

Då är ju "abraham lincoln vampire hunter" en betydligt mer actionladdad historia. Och överraskande underhållande måste jag säga.