torsdag, februari 21, 2013

Sexualupplysning eller pervo-fest?

I söndags var det säkert femte gången jag satt i soffan, slözappade och fastnade framför vad som måste kallas för gape-tv:s moderskepp. Fråga Olle Dokumentären. Jag har tidigare inte förstått vad det är som gör att jag provoceras så mycket av just detta freak-format (för jag kan verkligen känna en viss behållning av tv-program vars existens baseras på att få publiken att gapa käken ur led) men den här gången föll poletten ner.

I Fråga Olle Dokumentären får vi följa med en kvinnlig reporter när hon åker och träffar en massa superpervon runt om i världen. Man har fått se allt från folk med de konstigaste böjelser och hur de lever ut dem som att det är en hobby i paritet med filateli. Men vi snackar mer penetrationssex i armhålor, män som gillar kvinnor som kissar ner sig på cam, ballongsex (ja det låter märkligt och det är ännu märkligare än så) där man tydligen blir riktigt pilsk av att se företrädesvis unga tjejer sätta sig på uppblåsta ballonger till de smäller (?). Det har gjort besök hos dominatrixer och bdsm-klubbar med en twist, människor som lever i en relation med sina realdolls (helloooo??) och besökts ställen som HYR ut lösvaginor till en rimlig kostnad och per timme . Den kvinnliga reportern har gjort hembesök hos par och varit med när kvinnan sätter på mannen med en strap-on för att han ska "få känna hur det är att vara kvinna", en man som bara älskar att dressa upp sig som en bebis med blöjor, nappflaska och hela kittet och bli omhändertagen av "sin mamma". Hon har besökt en domina vars specialité är att ta hand om mänskliga ponnys och provat hur det känns att bli ordentligt fittpruttad i ansiktet. Man blir ganska så varse av att det finns mycket mörker där ute i stugorna. Brrr.

Jag brukar inte vara särskilt dömande och tycker att folk får göra vaffan de har lust med så länge det inte hamnar på lagbokens skuggsida och alla parter är med på det. Men ärligt talat. 90% av all skit de visar är så jävla rubbat att i alla fall jag baxnar. Jag känner att . Jag förstår det inte.

Däremot förstår jag Kanal 5 som hittat pudelns kärna inom sensations-tv. Fråga Olle Dokumentären är en genväg rätt ner i fördärvet för människor som för länge sedan förälskat sig och förlorat sig i förnedringsträsket, som hunnit bli blaserade inför ultrafetton, skräpsamlare, hollywoodfruar, extremstora familjer, tragiska livsöden och människor som är allmänt annorlunda. Att sedan ta steget och titta på Fråga Olle Dokumentären är som att kliva in ett crackhus och gå bananas. Trots att jag känner förakt för många av de vidriga typer som figurerar i programmen kan jag inte sluta titta. Det har en läskig magnetism som är svår att värja sig mot. Konstigt nog.

Men det konstigaste av allt och det som gör mig mest upprörd är nog människan med den extremt luddiga titeln sexualupplysare. Olle Waller. Mellan varje inslag sitter han där som Grodan Boll och avdramatiserar precis all ögonterror man blir utsatt för. I Olle Wallers värld är ingenting för sjukt. Möjligen är missionären det mest perversa man kan ägna sig åt.

I söndags var reportern och träffade en norsk gutt som blev hård i brallan av att klä sig i regnkläder. Han spottade åt Gore-Tex. Galon ska det vara. Sedan följe hon med när han gick runt på stan och eggade upp sig själv, från topp iklädd sitt favoritmaterial inklusive sydväst och någon slags skidmask. Det låter kanske harmlöst, men när man tänker på att han går runt där mitt på stan med ett lystet galonstånd och ser det som en absolut självklarhet, och sedan bjuder in kamerateamet till sitt hotellrum och låter dem dokumentera den dassigaste sexscen jag någonsin skådat, när han sitter på golvet i duschen med diskhandskar på händerna och galonrunkar innanför regnbrallorna. Då klöks jag lite.

Självklart pratar Olle Waller som en gammal förstående skolkurator och förklarar att alla människor gillar olika saker. Vissa gillar galon, en del föredrar gyllene duschar och blöjsex, medan andra gillar medicinal-bdsm där de går och betalar dyra slantar för att något psykfall ska koppla fast ett bilbatteri på ballen. Fina fisken. Helt ok. Bara man är försiktig. Att allt är normalt bara det känns rätt. Yeah right. Det är det sjukaste med hela programmet. Jag hade kunnat köpa allt annat om Olle Waller inte satt där och fnissade och myste förstående åt allt ovan nämnda vansinne. Med risk för att låta som en riktigt insnöad kristdemokrat: Vad i helvete är det frågan om? Det mesta är ju bara för rubbat. Hur kan man ens försvara en fetisch som går ut på att frenetiskt onanerande gubbar sitter hemma framför sin dator och betalar för att en tjej i hotpants ska sätta sig på ballonger så att de går sönder. Eller ska pissa på sig, eller skita eller eller... Det precis som all annan betalsex hamnar farligt nära prostitution och även om det må vara lagligt är det kanske inte per definition något som verkligen behöver försvaras och normaliseras av någon slags professionell snuskfarbror.

Fy fan vad jag är trött på Olle Waller. Olle jävla Waller.

22 kommentarer:

Anonym sa...

Galonmannen verkar inte skada någon. Han är lite småskadad själv bara.

Varför ser du på allt skit på TV?
Testa galon istället, vem vet det kanske fungerar...


-Luca

adde sa...

En gång snubblade jag in på den serien. Då hukade en tjej över en killes näsa. Han var vaken. Plötsligt släppte hon sig. Och det var det som var meningen.

Hade killen sovit kunde det funkat på tuben som ett lite äckligt men ändå klassiskt prank.

Men han ville att hon skulle fisa honom rakt på näsan

Anonym sa...

Otroligt roligt och träffsäkert!! :D jag skrattade hög i kontorslandskapet när jag läste! :D

el Guapo sa...

Otippat Vanilj-Micke!

Jag har alltid trott att du stått på den oliktänkandes sida. Nu kommer du kanske ligga där en dag på din dödsbädd och ångra ihjäl dig (bokstavligt talat) att du aldrig hade ballar nog att testa ett norskt galonrunk i duschen.

Tycker faktiskt det är ganska bra och kanske rentav lite viktigt att detta sexuellt "feltänkande" dokumenteras och försvaras. Finns säkert många livrädda människor i Sverige som på något sätt upptäckt att de går igång på "fel saker". Som känner sig störda, knäppa och udda (och att detta är något "dåligt"). Och som måste hålla igen för att passa in.

Att bli sexgubben #1 med hela svenska folket är nog inget superlätt jobb heller. Och när man väl hittat en Olle Waller blir det svårt att inte fråga... Olle.

Min personliga åsikt är att pervogrejen blir störd och farlig först när den inte får tänkas eller pratas om, helst inte alls förekomma. Katolska kyrkan typ. Det blir så jävla fel och dumt med sex att nån slags vrickad överslagshandlig slår in där man hittar riktigt farliga sätt att kompensera för sin oundvikliga sexuella drift.

Jag säger nej tack till fis i ansiktet - men backar upp denna genre till 100 procent! Go facefisers!

Whatever gets you off.

bananprojektet.se sa...

Micke,

Tack. Skönt att inte vara ensam. Jag zappade förbi igår och tänkte ungefär exakt samma sak innan jag slog över till filmen 2012 igen. Den kändes lite mer relevant efter ett besök på kanal 5.

Anonym sa...

Håller med El Guapo.

Du lät lite för mycket kristdemokrat där. Finns väl ingen anledning att förakta någon som blir intim med sina diskhandskar... även om det är, i mitt tycke, jävigt bisarrt.

Men, vad är normalt igentligen?

- El Feo

mikebike sa...

Luca: Jag vet inte varför jag kollar. Men jag fastnar liksom. Det är skickligt gjort för att man inte ska kunna låta bli att kolla.

Adde: Ja vad säger man.

el Guapo: Jag hör vad du säger och du har delvis helt rätt. Jag vill ogärna vara dömande när det kommer till andras sexliv. Men jag blir väldigt splittrad när jag ser det programmet.

Det är inte främst de som går i gång på fisar och andra för mig helt obegripliga fetisher som är det knäppaste. Hade det stannat vid det. Det som liksom får bägaren att rinna över lite är när Olle sitter där och tycker att det är fina fisken med folk som går och betalar för att bli tillfredställda tex genom att få el i ballen eller för att få se på när någon annan kissar ner sig. De må vara trångsynt eller oliberalt av mig men jag tycker det i alla fall tangerar vad som är tveksamt när Olle sitter och inte reflekterar över att det kanske bidrar till en industri som inte är helt rumsren alla gånger. Det finns ju en annan sida också. Sedan är det ju inte en rättighet att ha sex. Vad par (eller tillfälliga sexpartners) gör med varandra lägger jag mig verkligen inte i. Och fantisera är ju så klart fritt fram. Dock tycker jag inte att det per definition är självklart att tex en galonrunkare ska få ta för sig av det offentliga rummet, ute på stan eller andra platser, och göra sin grej – bara för att de råkar ha en drift. Det får ju inte "vanilj-människor" heller. Varför skulle det vara ok att folk som går igång på att lämna snigelspår på offentliga ytor/platser som tex parkbänkar eller liknande, bara för att de råkar digga det?

Just upplägget "freak-tv möter utbildningsradion" känns bara inte så jättefräscht. Det känns inte som att målgruppen verkligen är alla de livrädda människorna du pratar om.

bananprojektet: Var den bra? ... Mohahahaha

mikebike sa...

El Feo: haha ja jävligt kristdemokratiskt. jag föraktar inte galonmannen. jag tycker som du att det är bisarrt och jag ifrågasätter bara om det verkligen är en rättighet att leva ut sina fantasier vad det än är. Det finns ju fler sidor av myntet än en utlösning/orgasm. Jag tänker på att det kanske finns människor som faktiskt hamnar i "kläm" för att någon bara måste leva ut en udda drift. Men det kanske är helt ok enligt dig? Tidelag är ju inte kriminellt men jag tycker ändå att det är helt förkastligt.

Anonym sa...

Slözappat?...av resumén verkar du ha sett varje avsnitt från anus till örgasm.
Men håller med, kan inte Olle någon gång bara säga:
-Vilka sjuka djä...pervon!

Ellet sa...

Är det därför jag alltid har varit så blasé inför sensationsTV, för att jag började med att titta på Fråga Olle för 15 år sen (eller närfan det nu började) och sen.. blev härdad direkt från början?

Och förövrigt, är det något som skadat en så är det Olle's envisande med att gestalta en snippa med handen. Du vet, med ena handen, medan han liksom visar "hur" man ska göra med den andra?
Kommer. Aldrig. Över. Brrr.

Ling0n sa...

Det roligaste med hela det här inlägget är ju faktiskt när du skriver "Jag brukar inte vara särskilt dömande", med tanke på att det är vad hela din blogg går ut på. Alla som inte är som du är är konstiga och äckliga. Speciellt människor som inte är "smakfull medelklass" som du. Du ger intrycket av att vara en absurt hämmad person. Du skulle nog må gott av att testa lite "pervers" strapon-sex.

S. sa...

Jag tycker också det där programmet är ett tröttsamt format. Det försöker göra något slags anspråk på folkbildning men det känns bara snaskigt och kvällstidningsaktigt. Folk får göra som de vill så länge de är överens om det, men det känns ändå som det finns brist på något slags kritiskt perspektiv, t.ex. i förhållande till den bransch/business som de ofta uppehåller sig kring. Reporterns delvis deltagande roll problematiseras aldrig heller. Det känns som att varje program är precis som det föregående, bara det att sexet/fetisherna skiljer sig något. Och mina högstadieelever tittar i smyg och skapar sig en bild av "verkligheten"...

mikebike sa...

anonym: jag sa ju att det var magnetiskt.

Ellet: så kan det nog mycket väl vara.

Lingon: haha ja vem vet det kanske jag skulle. men jag tror nog du har uppfattat mig på lite fel sätt. "Smakfull medelklass". Har jag någonsin hyllat medelklassen? Och tvärtom, jag älskar udda människor. Det är oftast inte de jag stör mig på. Absurt hämmad? För att jag inte tycker det känns hundra att haussa och avdramatisera sexköp (vilket de faktiskt gör i varje avsnitt) även om det inte är gatuprostitution som står på agendan. Det är ju Olle Wallers okritiska hållning till ALLT jag främst kritiserar och inte att de med böjelserna. Lustigt att du väljer strap-on-exemplet eftersom det var idén om att det var för att mannen skulle få känna sig som kvinna (inte för att han ville ha kuk i röven) genom att bli påsatt jag tyckte var en smula märkligt.

S: tack, skönt att du fattade exakt vad jag menade.

el Guapo sa...

Hm ja nja nje.

Offentliga rummet är en helt annan femma. Där håller jag med till 100%. I San Francisco infördes nyligen lag för nakenmän att använda handduk eller liknande i taxis etc och strax därefter röstades ett nudistförbud igenom för staden generellt.

Speciella platser och under Folsom Fair/Pride etc är det fortfarande ok att gå runt endast påklädd Nikeskor och kukring, men tack o lov var det fler invånare förutom mig som hade svårt för kombon "njuta av en rostbiffmacka i solen" + tjock gubbes penis 1 meter bort.

Att betala för el i ballen är inte olagligt. Om det finns bevis för att denna crowd bidrar till trafficking eller annan brottslighet eller "denna industri som inte är helt rumsren" så antar jag att myndigheterna hade ändrat lagen redan. Det är farligt att börja dra likamedtecken mellan strap-ons och maffia. Precis som homosexuella inte automatiskt är pedofiler.

Men om du bokstavligt talat menar att kissa på sig inte är helt rumsrent, ja då har du ju naturligtvis helt rätt.

Jag säger bara så här Micke: Din poäng är ju egentligen lika subjektiv och arg som vanligt, men i detta fall kändes det som du förde ett större resonemang om vad som är "sjukt", "rätt och fel" när det gäller sex vilket gav dig en läskigt kristen aura. Trist helt enkelt.

Dessutom trodde jag att 50 shades av grey var den mest lästa boken i världen just nu. Vad säger det om freaksuget hos mainstreamknullarna?

mikebike sa...

el Guapo: Well, jag drog några exempel och var såklart medveten om att det skulle kunna låta lite väl kristet för min smak. Nu påstod jag inte att just betala-för-el-i-ballen-grejen var olaglig, men när man betalar för att bli sexuellt tillfredställd så närmar man sig lagens skuggsida ganska avsevärt. Att gubbar betalar för att unga tjejer ska sitta på ballonger i eller utan kläder är kanske heller inte det största samhällsproblemet men det ligger ju väldigt nära shady business. Jag drar inga likhetstecken och min poäng var egentligen inte att raljera över folks fetischer utan att Olle Waller bejakar allt, allt, ALLT. Inklusive kombon "rostbiffmacka i solen" + tjock gubbes penis 1 meter bort. Skulle jag tro. Ja du hajar.

Skit samma.

Och 50 shades. haha ja det säger rätt mycket.

Nu mello.

bananprojektet.se sa...

Mike:

Jodå 2012 är helt okej, jag har alltid haft en fäbless för apokalyps-filmer. Men av 2012-s karaktär blir lite för mycket. Jag menar även om jag vill att planeten ska gå under. Och tror att det egentligen skulle vara bra ur många perspektiv, så blir en sådan apokalyps ofördelaktig för mig, då jag inte har råd att köpa mig en plats på en "ark". Inte heller lär jag kvalificera mig som viktig för mänskligheten.

Vilket i sig känns helt okej. Men kanske inte just då.

Gillar mer, och har alltid gillat, tanken på en zombie-apokalyps. Jag gillade zombies innan de var coola. Kalla mig "apokalyps-hipster". "Zombieland" kan vara en av de vackraste filmer som gjorts. I många kategorier.

Generellt om pervo-knull:
Folk får göra vad fan dom vill. Som åsikterna i detta kommentarsfält dikterar. Men måste man tvunget göra tv om det?Molly sa...

ang 1212 och jordens undergång:
kollar just nu Utopia, en miniserie om 6 avsnitt från brittiska Channel 4. Deras lösning på planetens problem är genialiskt självklar om än en aning .. hrm hm, shady.

Ling0n sa...

Du borde nog ta dig en titt på hur du egentligen skriver om de människor som är mest utsatta i samhället. Känns som att du ofta sparkar på de som redan ligger. De du beskriver på spårvagnen som antagligen är hemlösa eller alkoholister eller både och t.ex.

Föraktet för trasiga lyser igenom starkt. Ett stort "vi" (rena människor som kan sitta och slappa vid en dator), och "de" som bara kommer in och "stör" vår rena fina sköna värld med sin smuts och misär.

Du kanske bara kommer slå ifrån dig detta och tycka att jag tolkat dig fel, men då vet du iaf att du KAN tolkas så...

Jag är ingen nykomling, har läst dig i många år och förstår om det låter som att jag bara kritiserar dig nu och bara sett dåliga saker med allt, men det är snarare något jag stört mig på allt mer med åren. Du var kul (och är ibland, fortfarande), men sen känns det bara som att skrattet fastnat i halsen allt mer.

Six sa...

Fittprutt? Det var väl ändå en hederlig rövprutt hon fick i fejset.

Niklas Persson sa...

Spot on!

Jag håller med dig och är med dig till 100%!!

Låt folk pyssla med vad dom vill i sängkamren eller utanför den. Men kom inte och säg att ALLT är normalt för det är det inte!

Om det var normalt att vilja få elchocker i ballen hade fler velat ha det! Men pysslar man med eller tänder på något som det är jag och 1% till av befolkningen som gör så är det INTE normalt!

Att det är lagligt, helt okey om båda vill det, absolut alla dagar i veckan. Men inte normalt!

Skulle ju vara mer intressant veta hur det kommer sig någon börjar tända på att runka i galon i duschen? Köra el i kuken? Strapon visst kan jag förstå om det var för man tyckte det var skönt, men att känna hur det är att vara kvinna?? Nja tveksam till den?

Så Nej Olle det är inte normalt! Ingenstans allt som oftast!

Lisa - MondoCane sa...

Själva grejen med sex är väl att det inte är logiskt, och oavsett vad man gillar verkar det konstigt utifrån. Prefererenser funkar så. Man behöver inte förstå det erotiska andra ser för att förstå att de finner det erotiskt.

Programmet Fråga Olle utan Olle finns för övrigt. Det heter Euro Trash och har gått i hundra år, men jag vet inte om den någonsin visats i Sverige.

Anonym sa...

A substitute alternatively of texting my daughter pertaining to laundry, I accidentally texted a confrere from function and it autocorrected to whores.
http://linkersi.be/firmy/mdj,electronic,automatyka,przemyslowa,s,5843/
http://nalskel.limanowa.pl/?p=4470
http://wyklika.pl/firmy/mdj,electronic,programowanie,sterownikow,s,6739/
http://www.ataros.edu.pl/firmy/mdj,electronic,programowanie,sterownikow,s,4470/
http://www.dragemi.edu.pl/firmy/mdj,electronic,urzadzenia,iskrobezpieczne,s,3990/