måndag, augusti 20, 2012

Det här är så jävla sjukt

När klockan slog 21.00 förvandlades Josefine till en sorts verbal dominatrix. Det är nämligen premiärkväll för "Ensam mamma söker" på tv3 ikväll och det är heligt. Inget får störa det. Inget. Om det finns primetime så är detta primetime de fucking luxe. Någon slags nirvana i skräp-tv-sammanhang. Bara det faktum att de börjat kalla det för EMS kort och gott.

Jag försökte lite försiktigt pitcha in permiären av Dallas, men fick en rå blick av kvinnan jag delar säng med. Men, försökte jag och fick ett blixtsnabbt hysch och av det vassa tonläget att döma skulle det ligga  en rejäl åthutning att vänta om jag inte dämpar mig fort av bara fan och helst förpassar mig till en annan del av lägenheten. Det är som en ritual. Josefine loggar in på facebook. Där samlas de, ett posse kvinnor, "hemma" hos någon (om de byter varje vecka eller om en alltid är värdinna är oklart) i en liten skara bloggvänner och så frossas det loss. På det sjukaste av sätt.

Skärmdump, skickligt stulen av undertecknad från Josefines data.

Under en timma utbyter de sedan hundratals kommentarer där de förfasas (med rätta) över den massiva svallvåg av pinsamma existenser i mansform som smattrar mot näthinnan till tonerna av Tommy Nilson, Thomas Ledin, Mats Rådberg och en massa andra fruktansvärda musikförbrytare. Jag skojar inte. Man tror inte att det ens är tekniskt möjligt att sätta ihop en sådan playlist som serveras ens öron i exakt varje avsnitt. Moraliskt är det inte möjligt. Vad jag förstår är det allra värst i början när de riktiga särarterna ska avverkas. En studie i mänskligt förfall. Precis i skrivandes stund hörde jag hur en man på första dejten med en av kvinnorna (38 år) berättar att hans sperma är död men att han ändå inte tycker att gamla kvinnor ska skaffa barn. Så är det bara. "Take it or leave it. Jag är Jens", sa han. Bara sådär. Hahaha vilken class act.

Förra säsongen var Josefine och hennes "goa gäng" så jävla fast i Ensam mammaträsket att de till och med brukade korka upp sponsorvinet Gosa för att riktigt gå in i det. Snacka om att konceptualisera sitt tv-tittande.

Måndagkvällar är med andra ord helt döda för mig nu under en ansenlig tid framöver. Så förfrågningar om lite vanligt hederligt vardagssupande eller annan lämplig aktivitet mottages tacksamt.


24 kommentarer:

Ewa sa...

Börja virka mormorsrutor. Det är bra terapi och innan säsongen är slut kommer du säkert att ha så det räcker till en hel filt. Den kan du sedan ge någon i julklapp. Inte Josefine förstås.

Johanna sa...

Jag premiär-EMS-ade med dessa damer ikväll och måste säga att det var angenämt!

All den där ångesten och frustrationen man känner över att människor är så dumma i huvudet kunde plötsligt DELAS med snygga, roliga och smarta vänner. Så jäva bra koncept. Just sayin.

Baronessan sa...

Nu blev jag ännu gladare att jag aldrig har sett programmet!

Anonym sa...

Och inte får du ligga heller då all åtrå går till de tribalgaddade hunkarna, surt!

Anonym sa...

Törs knappt påpeka att den rätt sköna "Lilyhammer" med Steve Van Zandt går samtidigt som EMS, fast i SVT1... ;-)

Dano sa...

http://www.tv4play.se/film_och_serier/dallas

adde sa...

Kör långpass på måndag kvällarna framöver.

Äsch, missade att Lilyhammer gick igår, nån som sett den? Verkar den bra?

monika sa...

Jag håller med Ewa. Och antar att "Gosa"-vinet är tänkt till förrätten, och så serverar man "Ligga" till huvudrätten (lätt arom av rohypnol).

mikebike sa...

Ewa: Då tar jag hellre en vardagsfylla.

Johanna: haha ja J sa det. fint att ni har nåt att samlas kring. Men det är ett skådespel att se på. Just sayin.

Baronessan: Såg du Dallas istället?

Anonym: Well, det är ju inte direkt åtrå jag plockar upp som signal. Mer lyteskomisk förtjusning.

Anoym: Lilyhammer. Har inte sett. Får bli play efteråt.

Dano: Jaja jag vet att Play finns. Såg du det?

Adde: Körde kortpass tidigare.

Monika: Ah fyndigt där.

Dano sa...

Nope, såg det inte. Skräp va?

Anonym sa...

Iiiiik! De begagnade white trash-kvinnorna anfaller!!!

mikebike sa...

Dano: antar det. men jag har en fäbless för reunions.

Anonym: taskigt.

Molly sa...

Lilyhammer är så enbarmligt uruselt att det blir bra bara därför. Och så klart för att Silvio Dante är där, i Norge. För det är typ det Little Steven gör, Silvio utan manus.

Anonym sa...

Nog blir man imponerad över att det står killar i kö för att träffa dessa damer som tv3 vaskar fram. VAR HITTAR DE DEM?

Tyvärr måste man ha en viss promille för att orka lyssna på dem i mer än 10 minuter dock...

-Luca

Anonym sa...

Som en klok vän sade "Rent a wreck"

mikebike sa...

Luca: Männen menar du? Ja de är fan ett mysterium.

Anonym: Men det är ju männen som är degenererade i det här programmet.

PappaBabd sa...

Hej Mike, long time - no read. Och jag blir lika upprymd av dina inlägg som oftast.
Vad gäller att kontra "EMS" kan det nog vara dags att låta Kajkillen buda på en omfattade Märklinjärnväg på valfri auktionssajt som du sedan kan "pyssla lite med" i full frihet en helkväll varje vecka.

Vad säger du om det tipset?!

Linn sa...

Mikael, du är medveten om att ingen tittar på grund av kvaliteten va? Det är just avsaknaden av det som är det fantastiska. Det är som schlagern fast VARJE VECKA. You will be part of it, jag vet det. Vänta två veckor till bara.

mikebike sa...

Pappaband: Ja jag borde verkligen verkligen återuppliva Kaj. Har haft planer på det länge. När som helst händer det.

Linn: haha ja jag vet det. Och jag förstår verkligen funktionen. Men jag är ett offer här. Josefine förvandlas verkligen under den där timmen. Hahaha du, det är nog fan inte helt omöjligt. Jag är en sucker för gemenskap. Innerst inne är jag allt lite avis tror jag. Samtidigt rullar det sig inom mig när jag hör hur papphatt efter papphatt låter sig förklara hur han tror att han har halva inne för att han har kört nåt trix eller har ett kort i rockärmen. Den totala avsaknaden av receptionsförmåga för sociala koder. Brrrr.

Linn sa...

Josefine kanske släpper in dig i gemenskapen om du slutar förstöra genom att gnälla över hur dåhåhåligt allt är och istället embracear det faktum att du ohämmat får gnälla i grupp under en timma. Allt är tillåtet. Plus: inget får en att framstå så mycket som ett relationsgeni som att kolla på det där.

Anonym sa...

Jaha är den skiten igång nu igen. Håller med angående musiken, hur är det möjligt, visste inte ens att det fanns så mycket absolut Svensk sommar. Fattar inte hur fan de hinner kolla på det med tanke på antalet kommentarer....det blir långkok på måndagar.

Jäl

mikebike sa...

Jäl: hear hear broder. Ingen dum idé med långkok. Det är med en blandning av förtjusning och skräck jag ser Josefine förvandlas från den hon är till... ja något annat. Måndagar mellan 21-22 är det på liv och död.

Anonym sa...

Hans-Erik, herregud! Hans-Erik!!!

Colombialiv sa...

Sånt här får mig att vilja flytta tillbaka till Sverige. Och ansöka om medlemsskap i Josefines posse.