torsdag, augusti 23, 2012

Den ledsna clownen

Det är oklart varför Ulf Brunnberg hatar kvinnor så mycket. Själv skulle han säkert skylla på sin mamma. Han är tröttsam och ryggmärgen i mig vill hata honom, men jag inser att han bara är en ledsen clown. En gång var han den glada clownen Vanheden. Men det är så längesedan nu.

Jag kan bara tänka mig hur han suttit i sitt lilla ungkarlshål, när telefonen slutat ringa och bortom alla strålkastarljus. Där byggde han upp sin vrede. Alla år i tystnad. Så fick han chansen att göra något och valde att göra feminismen till fiende i primetimeradio. Det funkade. Strålkastarna tändes igen. Han hade hittat ett elixir och äntligen var han någon igen.

Det är möjligt att Ulf Brunnberg lever efter devisen Bättre hatad än bortglömd. Men nu har han snart byggt hela sitt kändisskap på plumpa uttalanden och en åsiktstourettes som är upplockad ur lågbegåvade sumpmarker. Och det är bara för deppigt.

Jag tycker synd om Ulf Brunnberg.

39 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tycker också synd om Ulf Brunnberg. Mest därför att han hånas för att ha gjort helt rimliga analyser i det mesta han faktiskt säger. Men samtidigt också för att han inte verkar ha insett i vilken grad Sverige blivit ett högst politiserad demokratur där mycket få sätt att tänka och framförallt uttrycka sig på accepteras utanför den rådande dogmen. Hur rätt du än må ha i sak. En deprimerande likriktning du allt som oftast bidrar till Mikael. Ledsamt var verkligen ordet.

Spader Ess sa...

Jag tror det är det där med att sälja båten som spökar. Hittade denna ersättare som skulle kunna muntra upp honom igen.
http://spaderess.blogspot.se/2012/08/onskelistan-motoriserad-olkylare.html

Anonym sa...

@anonym, hur kommer det sig att människor som hurrar på dessa onyanserade uttalanden om feminism eller invandrare (brukar vara poppis ämnen i dessa sammanhang), alltid anser sig företräda den åsikt som "alla" egentligen har under sin politiskt korrekta yta? Det har aldrig föresvävat dig att många faktiskt har förmågan till liiite mer djuplodande och nyanserade analyser?
/Marja

Camilla sa...

Snark..
Jag skrev också några rader om karl´n. Vette tusan om det var värt´et.
http://vanligtvis.se/samhalle/feminismen-att-skylla-pa-i-alla-vader

Anonym sa...

Billigt av dig att sparka på en som redan ligger Mikael. Såg att Aftonbladets bloggare Malin Wollin kastat ur sig personangrepp åt både höger och vänster mot Ulf. Billigt grepp.

Finns det verkligen folk som på fullaste allvar tycker att små späda kvinnor ska vakta farliga kriminella män?

ibland måste någon gå in och göra skitgörat för att det ska bli lite debatt, denna gången tog Ulf smällen. Han utrycker sig dumt men har rätt i allt han säger.

Anonym sa...

@Anonym
Det var ju riktigt ädelt av herr Brunnberg att gå in och göra det skitjobbet.... Och ta den smällen!
Både han och du uttrycker er dumt!

Markattan

Anonym sa...

Om det tex börjar brinna i din lgh/hus och du hittas avsvimmad inomhus så hoppas jag det är en lång och stark man från brandkåren som hittar dig och inte en tunn kvinna på 1.60. För då är du död inom kort. Det har inget med feminism eller ej att göra utan är verkligheten. Den verklighet som skall få dig utburen till friska luften. Liksom att en person på 1.60, smal och tunn, man som kvinna, inte passar in på fängelser och häkten. Då är du naiv.

Fanny sa...

Hej alla era gamla puckon! Feminismen säger inte detta: alla kvinnor är 1,60 och späda och orkar inget men ska ändå göra fysiskt krävande grejer. Feminismen vet nämligen den här sjuka hemliga grejen: det finns jättemånga kvinns som är både fysiskt starka och långa, typ 1,80. Kvinnor på 1,60 kan dessutom också, precis som män på 1,60 vara starka. Det är inga hjälplösa trasdockor som går och dräller på viktiga positioner. Är ni så dumma så ni tror att det behövs en kuk för att gå till gymmet och bli stark kan ni väl bara dra till genusnytt och prata om den kulturmarxistiska konspirationen här i feminismens Saudiarabien, eller vad ni brukar inbilla er.

bloggare på icedaniel.se sa...

Dumt uttalande av Vanheden, däremot pluspoäng att han vågar ha en avvikande åsikt, något som närmast är bannlyst i detta land.

Anonym sa...

@Markattan

På vilket sätt uttryckte jag mig dumt? Kanske borde du utveckla lite? Verkar vara fler som delar min åsikt.

Anonym sa...

@Anonym

Jag tycker det är synnerligen dumt att skylla på feminismen för ett mord på en kvinnlig fängelsevakt. Jag tycker att det är synnerligen dumt att hålla med om ett sådant uttalande.

Eftersom du skriver att " han utrycker sig dumt men har rätt i allt han säger." förbehåller jag mig rätten att uttrycka att även du uttrycker dig dumt.

Ok?

Markattan

Anonym sa...

@Markattan

Oj, du missuppfattade mig ganska grovt. Ganska dumt av dig.

Ok?

Fredrik sa...

Det känns som om det finns en anledning till att den här anonym, håller sig just anonym... Björn Söder verkar ha tid över i sitt fabricerande av verkligheten!

Anonym sa...

@Anonym

På vilket sätt missuppfattade jag dig?

Jag tycker att du uttrycker dig dumt eftersom du håller med Brunnberg även om "han uttrycker sig dumt men har rätt i allt han säger."

Alltså: du är korkad som tycker att man kan påstå att det är feminismens fel att en fånge slår ihjäl en kvinna som jobbar på ett fängelse.


Capish?

Markattan

Anonym sa...

@Markattan

Dumheten i Ulfs uttalande ligger, enligt mig, i att han blandar in feminism. I övrigt tycker jag att han har en poäng - varför ska en liten tjej vakta kriminella busar? Han kanske borde pekat på att hundraprocentig jämställdhet inom alla yrkesgrupper är boven istället? Vad vet jag, maila honom och fråga vettja!

Förstår att du tycker det är jobbigt att folk har åsikter som inte överensstämmer med dina egna, men du kan sluta kasta paj nu.

Comprende?

Erik sa...

Jag tror faktiskt Vanheden börjar bli dement. Intervju i Slitz alltså!
Nu utmanas han av en kvinnlig brandman att komma och göra fystester med henne. Inte oväntat avböjer han, men ”Anonym” kanske vill försöka istället.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15300715.ab

Mike, detta måste du göra nåt kul av. http://www.aftonbladet.se/svenskahjaltar/article15020838.ab
Av bilden att döma får Fredrik en hjältes lön av kvinnorna han räddar, hehe.

Anonym sa...

Jag tycker dvärgar, svårt handikappade och senildementa borde få bli brandmän och poliser också, alla har ju exakt samma fysiska förutsättningar här i livet, eller hur?

Sedan borde sjuksköterskor, manliga och kvinnliga, ha samma månadslön som Ingvar Kamprad också. Hallå, olika löner känns så 2011!

Fred på jorden löser vi i morgon. Hojta om ni vill ha lite fler sköna idéer!

Anonym sa...

@Anonym

Just precis, blanda in feminism, det är dumhet.

Varför? För att hon kan och får och vill kanske. Att kriminalvården misslyckas med personalsäkerhet har noll och inget att göra med feminism.

Varför skulle det vara dåligt med jämställdhet inom alla yrkesgrupper? Är du emot lika lön för lika arbete också?

Nej jag tänker inte maila Ulf Brunnberg och fråga, det räcker så bra att hålla till godo med att läsa dina kommentarer!

Förstår att du tycker det är jobbigt att jag ger mig in i diskussionen med dig men vad annat kan jag göra? Det hör liksom till när man stöter på åsikter som går stick i stäv med ens egna. Paj kastar jag däremot aldrig!

Markattan, luttrad men trött på dumhet!

Ron Obvious sa...

Det här är ju jättefascinerande. Om man ska tro kommentarerna här är det alltså så att det faktum att hundratusentals svenskar tycker att Ulf Brunnberg ideligen säger korkade saker i media är ett _strukturellt_ problem, och har inget alls att göra med att han i själva verket skulle vara en korkad, bitter gammal gubbe.
Man lär så länge man lever.

Tobbe S sa...

Inser att du skiter i det lidande och den smärta som drabbade Karen Gebreab och hennes nära och kära. För hennes öde är ju en direkt konsekvens av den politik du försvarar här. Grattis till ett så rymligt samvete.
/TS

mikebike sa...

Markattan: tack för att du orkar föra dialog med den @anonym

@anonym: vet inte om du är en eller flera anonyma. det är tröttsamt. jag borde egentligen införa i min policy att aldrig svara på anonyma kommentarer. Särskilt i detta fallet eftersom du verkar ha samma bildningsnivå som brunnberg själv. Det är bara för dumt för att låtas passera.

sparka på en som ligger? skulle det vara brunnberg då eller? På vilket sätt ligger den mannen?

Och sedan allt flum om demokratur (fyndigt) är ju bara pinsamt. Man får tycka precis vad man vill i det här landet. En rättighet jag tycker är bland det viktigaste vi har. Men då får man ju också ta konsekvensen att man blir emotsagd, hånad, hatad. Att majoriteten av människorna i det här landet tycker att Brunnbergs åsikter och uttalanden är unkna ser jag som ett friskhetstecken och inget annat än hoppfullt. Med ditt resonemang måste man alltså hålla med alla om allt de säger för att inte verka för ett autokratiskt samhälle. Det är bara för patetiskt.

Bloggare på icedaniel: Hahaha bannlyst att ha avvikande åsikter. Att säga kontroversiella saker har alltid väckte reaktioner och varit ett effektivt sätt att få uppmärksamhet. Jag förstår inte vad det finns för självändamål i dumhet.

mikebike sa...

Ron Obvious: Jepp

Tobbe S: Hahaha vilken fantastisk logik. Din okunnighet är så fruktansvärt pinsam.

Anonym sa...

Lustigt att just du kör bildningsnivå-argumentet Mikael. Men du har rätt. En akademiskt obildad, misslyckad reklamskribent på en Hisingsbyrå besitter naturligtvis eoner av kunskap i sammanhanget.

Anonym sa...

men d här tänkte jag ju inte på! jag va mest inne på att avsky karln. men nu tycker jag nästan lite synd om honom.

Johan änna sa...

Uffe är en klarsynt karl. Kvinnor utanför köket är helt klart en belstning för samhället.

mikebike sa...

Anonym: Well, bildningsnivå uppnås väl inte per definition i det akademiska rummet. Och varför envisas du med att vara anonym. Du verkar ju känna mig.

mikebike sa...

Tokblogga: ja faktiskt!

Johan änna: Mmm verkligen.

Anonym sa...

@Markattan

Är du helt seriös?! Jämställdhet inom alla yrkesgrupper?! Där satt dagens dumhet. Tackar och bockar för ett gott skratt!

P.s Det är inte jag som skriver alla anonyma kommentarer D.s

Anonym sa...

@Markattan

Nej, jag är inte emot lika lön för alla (när samma arbete utförs). Varför utgår du från att jag skulle vara det? Pajkastningen fortsätter ...

adde sa...

Det är säkert så enkelt att U.B är pank och nappar varje gång Aftonbladet har nyhetstorka och slår honom en signal för spännande åsikt som drar läsare.

För övrig var ju Mark Levengoods kommentar rätt kul: "Om man kastar om bokstäverna i "Ulf Brunnberg" så blir det "Tjoflöjt, vad tomt det är på vinden""

Anonym sa...

Vad är det feministiska i att en våldsam person (troligen extra instabil och farlig pga att vara häktad) slår ihjäl häktesvakten?

Det verkar vara någon slags konspirationsteori, antagligen är vädret också kopplat tll "feminism".

Han låter lika illa själv som de feminister han ogillar...

-Luca

Anonym sa...

@anonym
Varför är jämställdhet inom alla yrken något att skratta åt? För mig är det en självklarhet. Problemet med att få till det är att det finns de som anser att det är dumhet.

@anonym, igen...
Jag utgår inte ifrån att du är emot lika lön. Om du tittar efter lite noggrannare så ser du ett frågetecken efter min FRÅGA... Jag kastar mao inte paj, jag kastade ur mig en fråga. Och det är väl ändå tillåtet? OBS frågetecknet!

@mikebike
Det kändes nödvändigt. Jag kan inte låta vilka dumheter som helst stå oemotsagda. Tack för dina roliga inlägg och fantastiska iakttagelser!

Markattan

Anonym sa...

Sansa er! Ibland blir jag bara så inihelvete trött på Twitter(och blog)eliten som så ensidigt drar igång sina drev.

Feminism har inget med saken att göra nej, det är där herr Brunnberg gör bort sig. Och det är där folk har fastnat.

Har någon i twittermediaeliten någonsin varit i kontakt med tungt kriminella och mycket våldsamma personer? Nej mest troligt aldrig ens nära.

Det ÄR faktiskt så att ibland får man tillämpa "don efter person" Hon hade inte där att göra att ensam valla gärningsmannen. Troligen hade det inte hänt något som vakten varit en kille på 190cm och 100kg men det är spekulationer.

Vi måste inse att det finns skillnader och anpassa verksamheten efter det och att just i detta fallet är det kriminalvården och i synnerhet det aktuella häktet som är ansvarig.

Lida sa...

Åh, kära Mikebike.

Det här är fantastiskt underbart underhållande, briljant och samtidigt (i läsandet av kommentarer) sorgligt. Jag skrattar och pinsamhetsbölar om vartannat. Tack!

Estelle sa...

Är månne MikeBike den nya Hanna Widerstedt? Provokativ,helt uttråkad, ganska så puckad och med ett onyanserat storhetsvansinne?

mikebike sa...

Lida: tack själv hörru.

Estelle: Vilken otroligt konstig parallell du kommer med.

Nightfrog sa...

Usch vad ledsen jag blir över att se haters som @anonym, som verkar vara endast en person, eller en klonad anonym, på den här bloggen. orkar inte med att vita kränka män ska finnas överallt! Tack Markatta för att du orkar svara hen, men är inte det smartaste egentligen att bara ignorera dem? du försöker föra konstruktiv diskussion och blir anklagad för att pajkasta, samtidigt som anonym gör elaka personangrepp. tänker på Never argue with a fool - they will drag you down to their level, then beat you with experience. hm ja detta blev långt, men... what to do what do är frågan...

Fredrik sa...

...förvisso sent, men ändå. Är det inte komiskt att Gubb-brunnberg verka ha samma bild av sverige som Julian "jag söker asyl i ett av världens mest odemokratiska länder" assange!

Klara sa...

Läste en hel intervju med Brunnberg i ab där rubriken var "min mor gav mig rottingen". Tycker att det säger ungefär allt.