fredag, maj 04, 2012

Sist i ledet

Nästa helg smäller det. Eller skulle ha gjort i alla fall. Jag ska springa Göteborgsvarvet för första gången är det tänkt. Jag är i rätt kass form och har för dagen dragit på mig en jävelförkylning med feberkänningar och rejält halsont. Vetefan hur det kommer att gå. Om det går överhuvudtaget vill säga. Känner väl inte bästa peppen inför ett lopp om man säger. Men om det ändå hade varit nog med det.

Idag läste jag att det var runt 75000 löpare anmälda. Totalt finns 24 startgrupper. De som aldrig sprungit innan placeras främst i startgrupp 19-24. Gissa vilket nummer jag fått? Jo, 75449. Helvetes jävla skitpiss!!

Jag måste ju ha fått det allra sista startnumret, vilket placerar mig sist i ledet på sista startgrupp. Bland de halta och lytta, reumatikerna, dvärgarna och långvårdsgänget 2012. Det är fan inte sant. Eller just det ja. Det är ju det det är. Jag och mitt goa gäng startar först på kvällen, när alla andra redan hunnit komma hem och duscha och sitter på en uteservering och njuter av sin bedrift. Jag var mer peppad inför förmiddagens tandläkarbesök kan jag säga.

Min kollega Josefin som startar i grupp 7 försökte vara snäll och ljög ömkligt om hur skön stämning det är (ändå) och att publiken är extra pepp på sista gruppen, att jag kommer springa förbi flera stycken etc. Min andra kollega Lotta sa att hon trodde att hennes man hade sprungit i allra sista gruppen en gång. Men hon var inte säker. Hon sa också att publiken alltid är så fulla vid den tiden, kastar flaskor på och är allmänt elaka mot de som springer.

Ytterligare en kollega (B) har heller aldrig sprungit och han hamnade i grupp 19. Jag kände hur desperationen växte inombords. Det måste ju gå att göra något åt det. Så i affekt fattade jag tangentbordet och hamrade in min stilla vädjan till varvsledningen:

Hej!
Jag var just inne för att titta vilken startgrupp jag hamnat i. Sista. Nummer 24. Jag har en kollega och tre andra kompisar som också springer för första gången och de har hamnat i grupp 19 allihop. Vad kommer det sig? Finns det möjlighet att flytta upp mig till samma grupp? eller ett par grupper i alla fall. Snälla. Känns mentalt jobbigt att starta sist, bara för att jag inte hade möjlighet att springa seedningsloppet.

Mvh

/Mikael

Nu är det bara att vänta och se. Om det finns någon mänsklighet i de som sitter och bestämmer startordning så kanske de kan trolla lite med knäna och fixa upp mig ett par grupper. Å andra sidan. Om karma finns och fungerar är jag antagligen jävligt rökt.

11 kommentarer:

SE sa...

Äh, det är väl bara att fuska in sig i en annan grupp? Kan väl inte bli böter på det?

Ms Rosenstare sa...

Tänk positivt, det kunde vara värre dvs Vasaloppet.

Anonym sa...

Första gången jag sprang midnattsloppet kom jag på 45e sista plats. Av 12000 löpare. Jag väljer att se det som en bedrift. Jag sprang lika fort(eller gräsligt sakta) som de som gick i ett hyfsat tempo.
Men. Och nu kommer det fina. jag var överlycklig! Mitt enda mål var att inte skifta ner till GÅ en enda gång under loppet. Hade aldrig sprungit en mil förut. Min tid blev strax under 1,30. Grymt nöjd med den. (året efter sprang jag på 1,14)
Så ta nu din sistaplats med ro. Bara att komma runt med dina förutsättningar blir en bedrift :D

Tobbe sa...

Nämenvaihelvete !? Klart du ska springa/jogga/lufsa ? Här har ju jag gått och skrutit vitt och brett om att jag ska springa med ( i samma lopp som ) världens bästa bloggare ;)Det är väl skitbra att starta i sista ledet ? Tänk vad många som inte kan springa om dig och sänka självförtroendet ? =)

Lida sa...

Jag tror bestämt att det blir uteserveringshäng i Göteborg nästa helg. Det är alltid trevligt med liveunderhållning. Tack på förhand. ;)

Johanna sa...

Haha, håller tummarna för att de bara fått en enda sådan förfrågan och därmed visar lite medlidande och flyttar upp dig. Annars lovar jag att inte kasta flaskor om jag står och kikar på spektaklet, utan att skrika "heja" eller något annat orginellt när du svischar förbi. Okaj?

Nemo sa...

Lycka till - trots startgruppen går det inte fortare i en startgrupp längre fram

Johanna sa...

Neej, gör inte det för guds skull. Då blir ditt chip inte aktiverat och din tid kommer inte att registreras. Det kommer gå bra, jag lovar.. När du väl sätter igång kommer du bli extremt peppad av alla människor du kommer springa förbi. Lycka till!

mikebike sa...

SE: Well, tror inte tidtagningen funkar riktigt då serrö.

Ms Rosenstare: Ja det finns ju inte ens på kartan.

Tobbe: jag ska springa. och jag ska hålla huvudet högt när jag springer (nåja) in som siste man.

Lida: haha hojta på mig då!

Johanna: Haha de hade fått MASSOR av liknande förfrågningar. fick veta att oseedade löpare hamnade i startgrupp 18-24 och vilken av dem berodde tydligen på hur snabbt man betalade. jag betalade bara nån timma innan de var slut.

Nemo: nä jag vet, men jag riskerar att springa in som siste man. det är inte lockande. alls.

johanna: vi får se. men tack så mycket för peppen.

adde sa...

"Bland de halta och lytta, reumatikerna, dvärgarna och långvårdsgänget 2012."
Det är skönt att skratta högt och det är dig jag har att tacka!

Själv springer jag för sjunde gången och i år har jag plats i startgrupp sju (präktig och duktig, varsågod att kräkas lite i munnen, jag vet). Tyvärr är det nog så att de flesta i publiken också har tappat intresset så sent. Vattnet kan vara slut, svamparna torra, kexchokladen smält och spårvagnstrafiken åter i bruk längs Avenyn. Men jag tror att du och ditt skägg kommer runt ändå, eller så hoppas jag iaf det!

Stort LYCKA TILL!!.

Anonym sa...

Såg att SVT slutar sända 16.00 så du hamnar nog inte i rutan!