måndag, maj 07, 2012

Det våras för skägget

Tänkte att lite vanlig allmän skäggstatus kunde vara på sin plats. Är inte redo att lägga ut bild på praktverket ännu men informerar givetvis fortlöpande om förloppet.

Obs! Det är inte killen på bilden som har skrivit bloggposten. Det är Amishledaren Samuel Mullet (fett efternamn btw) som tros vara hjärnan bakom bakom en serie obehagliga skäggrelaterade brott.

Mitt skäggprojekt skrider framåt. I helgen klippte jag håret extra kort på sidorna för att skapa lite kontrast. Det blev lyckat. Skägget tar liksom en mer rättmätig plats nu istället för att spela någon sorts biroll till min vanliga frisyr. 

Josefine peppar mig dock alltjämt ganska dåligt. Jag är besviken. Funderar på att hålla henne utanför mitt skäggprojekt. Hon verkar inte riktigt förstå betydelsen av bekräftelse och glada tillrop. Antar att det kan vara så när man inte vet vilket helvetiskt slit det är att anlägga ett ordentligt skägg. Däremot har belackandet upphört efter att jag informerat henne om att skäggattacker på vissa ställen i världen klassas som hatbrott. Skägget är därmed fredat.

Så ska en slipsten dras.

10 kommentarer:

Ellet sa...

Min sambo får för sig hela tiden att han ska skaffa skägg också, men främst mustasch. Han har redan sagt att det skulle vara väärt det att inte få ligga så länge han har den. Tycker han borde nöja sig med dig! Du borde visa bild, btw. Det ligger alltid och lurar i periferin, det där mustaschlängtandet..

mikebike sa...

Ellet: Det är det är det jag tycker är så beklämmande. att man lever hunder hot om att inte få ligga. Skägg är naturligt (och snyggt). låt pöjka ha ett skägg. ;)

adde sa...

Lagom till midsommar, Mike, tycker jag att du ska göra slag i saken och gå hela vägen, dvs raka av allt huvudhår som inte växer i ansiktet. Då borde skägget vara tillräckligt långt för att kunna axla manteln. Att dra en rakhyvel från pannan till nacken är en känsla som är alltför mäktig för att beskrivas i ord; den måste upplevas.

Kattis sa...

ett projekt som blir färdigt lagom till julafton - långt ståtligt tomteskägg =)

Anonym sa...

Rätt läskigt skägg.

Anonym sa...

Mike vill du genomföra ett skäggprojekt som gör dig till Göteborgs Amishenklav?


-Luca

mikebike sa...

adde: nej tack. hade jag varit tunnhårig så hade jag hoppat på det direkt.

kattis: haha det kanske aldrig slutar.

anonym: sam mullets menar du?

luca: självklart. hur?

Emelie sa...

Starkt jobbat tycker jag, härda ut, ett fett skägg är nåt av det snyggaste som finns. Själv är jag nöjd att jag på ett uppenbarligen omärkligt sätt påverkat min pojkvän att odla fetingpolisonger. Han är nämligen mycket svår att övertala i vanliga fall, men den här gången måste jag lagt fram min önskan på ett genialiskt vis, för han är helnöjd han med.

Ellet sa...

Fast, som uppföljning, vet du hur märkligt det är att hångla med någon som har skägg när man själv inte gått med på att hångla med någon som har skägg (läs: pojkvännen som inte hade något från början men sedan odlat ett)? Man känner sig lite, lite violated, i brist på ett bättre ord såhär innan jag somnar!

Bubbel sa...

Några tips på hur man kan locka maken att odla skägg? Han skulle klä utmärkt i det men insisterar på att raka sig...*suck*