tisdag, maj 29, 2012

Bytt är bytt...

Så blev det dags att flytta på sig. Jag har bytt jobb. Igen.

En del kanske skulle säga att jag byter jobb som de byter underkläder. Men då byter de bara underkläder en gång per ett och ett halvt år. I alla fall. Idag var andra dagen. En ny byrå med nya utmaningar. Dessutom får jag åka båt till jobbet. Lätta ankar. Ge mig ut på böljorna och känna lite saltstänk och andas havsluft... nåja, hamnluft åtminstone.

Ja, kontoret ligger på Hisingen. Och det är fan hårt. Ironiskt. Men hårt.

Mina nya kollegor verkar mycket trevliga hela bunten och jag diggar verkligen lokalerna. Ruffigt och gött. Ingen skyddad verkstad om man säger. Jag får blogga mer om det när jag kommit in i det lite mer. Så länge får ni hålla tillgodo med en bild.


13 kommentarer:

bananprojektet.se sa...

Kul med nytt jobb påstår somliga. Grattis får man väl säga, utifall omständigheterna tillåter.

Men!

Åka båt till jobbet säger du? Sommar säger andra. Vinter skriker verkligheten!

Om du tänker efter lite, så vet du ungefär kanske exakt och lite precis numera hur hon Ronja och den där ingerfäre-snubben kände sig i den där björngrottan.

Ja, ja visst det var för fan säkert fantastiskt med, bröd från Lovis, vitmossa, en finsk morakniv och lite petting där i grottan. På sommaren!

Men vintern? Vintern Mike!? Vintern!

Inte för att jag på något sätt vill verka negativ - och egentligen menar jag inte att citera folk i den där serien där det är massa svärd, naket, drakar, naket, arga män, naket, bittra dvärgar och naket - vintern kommer Mike! Lika säkert som måndag följer efter en ångestfylld söndag.

Hur gör då då? När det nästan är minusgrader i Göteborg. Frosten hänger på Läppstiftet och den fuktiga vinden får isbjörnsballar att krympa.

Åker du fortfarande båt då?

Förlåt.

•lotta på solrum• sa...

när man passerat doggers bankar...
lycka till, trots allt!

Abbes pappa sa...

Hurra, vad kul! Kanske jobbar du ihop med några kära vänner till mig nu då.

Larsson i Majorna sa...

Det grymma med att bo Majorna och jobba på Hisingen (och vara tidsoptimist) är att man minst två dagar i veckan vackert tvingas cykla över Älvsborgsbron när man missat båten. Det härdar. Särskilt i februari.

Anonym sa...

Alltså, det är täckta uppvärmda personfärjor vi snackar om nu. Inte en läckande eka... det finns vissa moderniteter även i Göteborg vetni.

mikebike sa...

Bananen: Jag har en sommar och en finhöst på mig att vänja mig. Jag kommer troligen förbanna hisingen och vintern många gånger. Men jävvelar vad hård jag kommer att bli.

Lotta: Tack hörru. Du får hälsa på mig nån dag.

Abbes pappa: Det är mycket möjligt att jag gör. Vad heter dina vänner?

Larsson: haha ja fy fan. härda var ordet.

adde sa...

Grattis! För visst var det frivilligt? ;)
Jag tycker att du ska köpa en kanot. En kanot av aluminium, så kan du paddla året runt. Dessutom skulle du redan efter första vintern bli en "go göbbe" med göteborgarna, åtminstone de som ser dig varje morgon.

Mr Elway sa...

Ha ha, det måste vara den största ironin som bloggen råkat ut för. Hisingshataren nummer ett börjar jobba på... Hisingen!! Skitkul.

mikebike sa...

Adde: ja högst frivilligt. faktiskt.

Elway: haha du gissa om jag drömt feberdrömmar om just det

Ellet sa...

Spännande! Lycka till :)

F.d. f.d. kollegan sa...

Var är detta?

Anonym sa...

Båten är gratis eftersom muppverkstan (gbg kommunfullmäktige) fepplade bort den där låga gång & cykelbron över till djävulsön. Gratis är fan bäst men Hisingen suger/Mvh exilväschötten

ilstefano sa...

Övertygad att du kommer stortrivas där!