onsdag, mars 21, 2012

Miljöbilsägaren

Vi har köpt en Peugeot 308 SW och är mycket nöjda med det. Kombi och miljöbil i ett. Silvermetallic. Där bidrog jag till att bibehålla ett stadigt grepp om den åtråvärda svennebananposition nummer ett. Gött.

Nä, man ska inte sticka ut. Tro att man är nåt och köpa ett slösaktigt åk med lädersäten och vardagsrumskomfort. Och absolut inte fler hästkrafter än nödvändigt. Bra med lite lastutrymme också. Bensinsnålt ska det vara. Och automatväxlat såklart. Men dragkrok skulle nog vara att förhäva sig. Eller också inte. Kanske dragkrok ändå. Åka till tippen på helgerna. Lasta grejer. Backa med släp och sånt.

Men någonstans kommer det rinna över. Det känner jag på mig. Någonstans kommer en gnista slå an revoltfnösket i den lilla medelklassrebellen inom mig. Jag kommer troligen bli helt vild. Jag tänker skaffa miljöbevis till bilen och sedan börja nöjesparkera inne i stan. Scouta de bästa platserna, inte för att jag behöver utan för att jag kan, och sedan bara stå där två timmar i taget. Helt gratis. Kanske kommer jag börja sluta lite före alla andra. Särskilt på fredagar. Åka hem till mina egna kvarter och tjyvpassa parkeringar. Bre ut mig sådär onödigt mycket på gatan. Generösa luckor både fram och bak. Sedan kanske jag börjar använda min garageplats som shurgardlager, eller hyr ut den dyrt till vad som helst men inte bilförvaring. Jag ska bete mig. För det kan man när man har miljöbil och allt. Då är man god nog. Då har karman inte en chadde.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hehe, låter verkligen som att det är bilen du innerst inne vill ha.

Gör som jag, köp något kul att ha bara på sommaren som definitivt inte är miljövänligt eller praktiskt nånstans.

PappaBand sa...

Här i Stockholm var det stort pådrag för några veckor sedan när nån på Östermalm lyckades sälja sin P-plats för 700 000:- (!)
Var inte sämre i Götet - kolla vad du får för din!
Kanske är semesterkassan räddad, and then some...

mikebike sa...

Anonym: haha nä så kan det låta. men jag är nöjd. mycket nöjd till och med. Men rebellen lever ändå (om än med viss andningshjälp).

PappaBand: ja jag hörde det. Jag kan absolut sälja min för 700 papp. hey jag kan sälja den för 70 papp om det skulle vara så.

Petra sa...

Jag älskar vår miljöbil! Speciellt när det kommer en p-lisa och hajar till när det inte finns någon p-biljett, se det överlägsna leendet som falnar ut i en skamsen blick när insikten slår till som en välplacerad käftsmäll, att det är en miljöbil. Alltså, den lyckan jag känner just då går knappt att beskriva i ord.

Morran sa...

Ta bilder!! Och vi bor nog på ett ställe där det inte spelar nån roll att det är en miljöbil. Parkering får man betala ändå. Tror jag. Äh, jag har inget körkort så jag ska inte säga något :D

Anonym sa...

Varför en Peugeot? Kan se framför mig hur bilmekanikerna gnuggar händerna.