måndag, januari 09, 2012

Shape up

Har börjat med Shape Up. Kort sammanfattat är det en kaloriräknare. Ja, jag inser att det är lite väl mycket plattitydvarning att börja med sådan aktivitet i direkt anslutning till årsskiftet. Men jag bara måste. Läget är kritiskt (vilket bara det är en plattityd i sig).

I alla fall så har jag laddat ner en app och allt och måste säga att det funkar rätt bra. Av sju dagar så höll jag målet med god mariginal hela fem. Måste erkänna att jag är imponerad av mig själv. Jag är inte typen som pallar sådana grejer egentligen. Jag gillar kalorier alldeles för mycket. Jag är en kalorikille. Varenda gång jag tagit mig an ett liknande projekt har det slutat med att jag drömt sexiga feberdrömmar om chips och pizza. Det är inte sunt. Därför har jag såklart alla odds emot mig. Men det skiter jag i. Jag kan inte blunda för att jag nu har en 35-årings ämnesomsättning och utan vidare skulle kunna bli så där hängfet. Jag måste helt enkelt späka mig lite för att lära mig respektera de där stackars kalorierna och värdera dem med samma kilopris som saffran.

Nu börjar min resa mot att känna mig bekväm i mina kläder igen. Och utan en kudde över magen när jag tittar på tv. Som det är nu vill jag fan bara ha långkallingar och en pösig t-shirt på mig från att jag lämnat offentlig miljö. En slags håglöshetens skrud. Tänker mig att det är exakt så jag skulle gå klädd på heltid om jag var ett socialfall.

Följ med på min viktresa.
Startvikt: 89 kg.
Vecka 1: Minus 1 kg. Win!
Vecka 2: Under construction...

12 kommentarer:

Ajje sa...

Hej!
Skall genast kolla den appen. Här har det frossats så magen står som en spärrballong. Behöver lite nytänkande.

mikebike sa...

Haha. Spärrballong. Den var bra. Jag har svalt en spärrballong.

Snabbare, starkare, snyggare sa...

Bloggfrossa tar oväntade (och intressanta!) vändningar :) Jag har också den appen, gillar den skarpt!

Fröken K sa...

Kudde över magen i tv-soffan, jag trodde att det bara var jag! Det känns fint att dela det med någon. Hoppas att ni haft det fint över jul och nyår!

Mr Elway sa...

89!? På vilken längd?

Larsson i Majorna sa...

Men va f-n, 89 kilo?

Nu måste jag revidera allt. Jag har hela tiden tänkt mig dig som ett gängligt popsnöre?!

Men, men, du kan ju vara typ 2 meter lång också. Men så långa människor brukar sällan behöva bära på så mycket frustration och knyta näven i fickan-ilska som du har.

Anonym sa...

Tack för inspirationen! Satt och slösurfade i soffan (utan kudde) men stack ut på årets första runda tack var dig. Lycka till med upshapandet! /Bellaciao

mikebike sa...

Vilma: haha är det verkligen så oväntat?

Karin: Haha nej fan du är inte ensam. vi är många. men jag håller med. fint att dela med någon. Jul och nyår var jättebra men alldelels för kort ledighet. Hade ni det bra?

elway: 1.89. Ses vi på springsteen?

larson: ja jag kanske verkar smal i text.

bellaciao: åhå, ser man på. det blir jag lite mallig över måste jag säga. du, vad sägs om en ny match?

Anonym sa...

Det är ovärdigt en man att skämmas över lite fetma. Patetiskt.

Arnold Hitler

Anonym sa...

Gärna en match (jag förmodar att du menar wordfeud?). Du har verkat lite vankelmodig, men jag är fortfarande fast i ordträsket. /Bellaciao

Faye sa...

Hej Mikebike! Jag fick ett "blogg award" och då ingick att ge det vidare till några som jag tycker förtjänar det, en av dem är du! :)
http://faye-itsallaboutme.blogspot.com/2012/01/jag-har-fatt-ett-bloggpris.html
Jag gillar din blogg helt enkelt!
Ha det bäst!

Molly sa...

Kan verkligen rekommendera viktväktarna, trots töntvibbar yada yada. Det funkar helt enkelt, utan späkning, utan självförakt, ganska så enkelt faktiskt. När man inte står ut med sitt medelåldersfett längre typ.
Har gått ner 12 kg, alltså 2 stl, tillbaka till mitt gamla normala chrissie hynde-jag utan att ens märka hur det gick till! (jo, slutade ljuga för mig själv..)