måndag, januari 23, 2012

Så gick det som det gick

Det var tvunget. Dels för att svenska folket ska få nya fräscha löpsedlar att vila ögonen på när vi står i kön på Hemköp. Löpsedlar i stil med "Så mycket är din bil värd", "[Valfri person/samling människor] rasar mot..." etc. Och dels för att de Socialdemokraterna ska kunna börja fokusera på sin politik istället för mustascher, fiffel och fyndiga förhållandeformer.

Ooops!

Det har varit ett riktigt buskisår. Men en sak får man ändå ge Juholt. Han har lyckats med något helt unikt. Han har lyckats dra socialdemokratin mellan skinkorna och lämnar nu det parti som Branting och grabbarna byggde upp till och med Person-eran i spillror. Historiskt. Självklart är det inte bara hans fel, men det är trots allt han som stått och rattat partiet rock bottom (om man nu kan tycka att typ 25% är rock bottom).

11 kommentarer:

Anonym sa...

Som om han var ensam ansvarig för partiets väljarresultat. Det här är ju exakt samma resonemang som när partiet förväntar sig en messias som ska rädda sverige från onda borgare. I bägge fallen läggs alldeles för stor vikt på en persons anseende.

Anonym sa...

Det var cirkus från dag ett.

Synd att showen är slut, det var kul så länge det varade.

-Luca

PS jag tror tyvärr att nästa partiledare för S blir oerhört tråkig/helt utan risk för misstag (en tävlan med Reinfeldt i "karisma").

Anonym sa...

Juholt är underskattad, och en syndabock.

Både Sahlin och Juholt har mobbats sönder av media, vem är näste man till rakning?..

zwen sa...

Thomas Östros är ett "säkert kort". En tristare och mer slätstruken medborgare får man leta länge efter. Troligen fullkomligt skandalfri och dessutom renrakad på överläppen.

Anonym sa...

Östros.... Tycker han är lookalike på Gestapomuppen i jakten på försvunna skatten. Rollfiguren som envisas med att trots gassande ökensol vidmakthålla Gestapos dresscode med svart läderrock.
Tillslut drabbas han ju av överhettning och smälter framför Arken.
Risken att gode östros smälter av (mental)härdsmälta i sin tweedkavaj vid ett VU möte är väl överhängande.

Högaktiningsfullt

Wolfram O´boy

mikebike sa...

anonym: Nu tror jag inte att du läste riktigt. Jag skrev ju att han inte ensam bär ansvarret såklart, men att han kommer minnas som den som styrde när skutan kapsejsade. typ.

Luca: ja nån knastertorr blir det nog gissar jag.

anonym: ja, jag tycker synd om sahlin. och båda borde haft en starkare stab omkring sig så att de inte blev så utsatta. men man måste ändå kunna föra fram sitt budskap och vill man växa och få förtroende så måste man göra det bra.

zwen: haha ja det är nästan en superhjälteförmåga. Finns inget tråkigare än fläckfria människor. och inget mer irriterande än fläckiga som försöker låtsas som nåt annat.

wolfram: ja det är inte en räkmacka att leda S.

da bomb sa...

Håller helt med dig, men så har ju sossarna som parti inte hängt med i utvecklingen de senaste två årtiondena.

Nästa synd att han fick gå då han ideligen överraskade alla med nya dumheter. Humor på hög nivå, det ä Juholt utan att vare sig mena det eller veta om det själv.

Det som är riktigt roligt är ju att det står andra stollar på tur som med all säkerhet kan dra ner detta jävla tomteparti ytterliggare...

el Guapo sa...

Ge mig ett gästinlägg.

Det kommer dock inte handla om politik.

Och läs Klas Eklunds artikel i DI idag.

Fisken sa...

Hörde att Aftonbladet fick sparka 8st timanställda pga av arbetsbrist nu.

Spader Ess sa...

Det glunkas idag om Jan Eliasson. Skulle falla mig på läppen. Ger ett kompetent intryck samtidigt som han inte är speciellt slätstruken.

Nonsensakuten sa...

Enbart ett maktfullkomligt betongparti som ser sig själva som statsbärande och de rättmätiga innehavarna av all världens visdom kan anse att ett stöd på 25 procent är en dålig siffra. Det är sossarnas självbild det är fel på.